Zmarta Kokemuksia - 11 mielenkiintoista asiaa yrityksestä

Päivitetty viimeksi: 27. tammikuu 2023
Meidän arviomme
4.5
4.5/5
Asiakkaiden arvio
4.7
4.7/5
zmarta-logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat1.000 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 4,41%

Mitä kaikkea Zmarta tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Kaivokatu 8
 • 00100 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: info@zmarta.fi
 • Puhelin: 09 4241 4444

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Zmarta Suomi
 • Y-tunnus: 2207313-9
 • Verkkosivut: www.zmarta.fi

Zmarta yrityksenä

Zmarta on yksi Suomen suosituimmista lainan kilpailutusta tekevistä palveluista. Jos tarvitset lainaa, etkä ole vielä aikaisemmin kokeillut palvelun käyttämistä – kokeile nyt, se on maksutonta.

Zmartan avulla voit kilpailuttaa vanhat ja uudet lainat ilmaiseksi aina 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti sekä yrityslainat jopa 250 000 euroon asti.

Tässä arvostelussa tutustumme syvällisemmin Zmartaan yrityksenä, sen liiketoimintaan sekä kerromme sinulle, miksi lainat kannattaa hakea Zmartan avulla. Esittelemme sinulle myös omat kokemuksemme Zmarta palvelun käyttöön liittyen.

4.5 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja

Mikä on Zmarta?

Zmarta on ruotsalainen lainojen ja sähkösopimusten vertailemiseen erikoistunut palvelu, jolla on myös muitakin brändejä Suomessa, kuten esimerkiksi Freedom Rahoitus. Nämä molemmat kuuluvat Zmarta Group konserniin, joka työllistää tällä hetkellä yli 300 ihmistä. Suomessa yritys on toiminut jo vuodesta 2015, vaikka se onkin perustettu jo vuonna 1999.

Nimi Zmarta viittaa älykkyyteen tai englannin kielen termiin smart, joka sivuaa yrityksen visiota raha-asioiden hoitamisen helppoudesta, joka voi parhaimmillaan olla jopa hauskaa. Omien sanojensa mukaan Zmarta auttaa hoitamaan raha-asiat fiksummin ja tekemään taloudellisesti järkeviä päätöksiä.

Miksi Zmartaa kannattaa käyttää lainojen hakemiseen?

Zmarta on puolueeton lainavertailupalvelu, joka kilpailuttaa lainahakemuksesi kaikkien yhteistyökumppaneidensa kesken. Näin kuluttaja voi tavallisen yhden lainatarjouksen sijaan saada jopa kymmeniä tarjouksia yhdellä kertaa. Zmarta itse ei voi vaikuttaa palvelun kautta haettujen lainojen ominaisuuksiin, kuten korkoon tai kuluihin.

Nykyään informaatiotulvan ja luotonantajien kirjon ollessa yhä suurempi, on kuluttajien vaikeampi tehdä päätöksiä itsenäisesti. Juuri tällaisessa tilanteessa kannattaa käyttää lainanvälittäjää, kuten Zmartaa apuna.

Palvelun käyttäminen on maksutonta, eikä palvelun kautta saadut lainatarjoukset sido ottamaan lainaa vastaan, eli ne voi siis vapaasti myös hylätä. Sopimuksen solmiminen tapahtuu ohjeiden mukaisesti allekirjoittamalla lainasopimus pankkitunnuksilla.

Miten Zmartan käyttö voi olla ilmaista?

Zmarta saa palkkion jokaisen lainasopimuksen solmimisesta, joka tapahtuu heidän palvelunsa välityksellä. Eli jos sinä haet lainaa Zmartan avulla ja teet sopimuksen palvelun kautta, jonkun heidän yhteistyökumppaninsa kanssa – Zmarta saa pienen korvauksen.

Kuka voi hakea lainaa Zmartan lainapalvelusta?

Lainapalveluiden yleinen ikäraja Suomessa on 18-vuotta, mutta nykyään luotonantajat vaativat suuremmilta lainoilta yleensä korkeampaa ikärajaa lainakorkojen yhä jatkaessa kutistumistaan.

Zmarta edellyttää lainanhakijoilta seuraavia asioita:

 • 20 – 75 vuoden ikää
 • Vähintään 750 euron palkka- tai eläketuloja kuukaudessa
 • Hakijalla on oltava vakituinen osoite Suomessa
 • Hakijalla on oltava puhtaat luottotiedot, eli voimassa ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä

750 euron kuukausituloilla viitataan bruttosummaan eli summaan ennen veroja. Näin ollen hakija voi saada palvelusta lainaa jopa vain alle 700 euron netto kuukausiansoilla.

Hakijan saamien lainatarjousten määrä on kuitenkin täysin riippuvainen luotonantajien (yhteistyökumppaneiden) asettamista kriteereistä, jotka voivat vaihdella melko reilusti. Osa luotonantajista edellyttää yli 1200 euron kuukausituloja sekä 22 vuoden ikää ja osalla rima on puolestaan hieman alempana.

Tavallisesti voidaan ajatella, että mitä korkeammat vaatimukset lainanhakijan suhteen on, sitä edullisempi tai parempiehtoinen laina todennäköisesti myönnetään.

Voi myös käydä niin, että jäät kokonaan ilman lainatarjouksia. Se on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, sillä palvelussa on mukana yli 25 yhteistyökumppania ja rahalaitosta, joista osa on myös perinteisiä pankkeja.

Suosittelen lämpimästi ainakin kokeilemaan Zmartan lainapalvelua sen helppouden ja nopeuden vuoksi, mikäli tarvitset vielä lainaa.

Miten lähetän lainahakemuksen Zmartalle?

Zmarta vastaanottaa lainahakemuksia vuorokauden ympäri. Voit koska tahansa siirtyä täyttämään lainahakemuksen Zmartan sivuille – se vie vain muutaman minuutin.

Näin haet lainaa Zmartan avulla:

 • Siirry tästä Zmartan sivuille täyttämään lainahakemus
 • Valitse tarvitsemasi lainasumma ja sopiva maksuaika
 • Täytä hakemus mahdollisimman tarkoilla tiedoilla
 • Ensimmäiset lainatarjoukset saapuvat eteesi välittömästi ja loputkin seuraavan 24 tunnin kuluessa
 • Lainasopimuksen voit hyväksyä allekirjoittamalla sen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen lainarahat siirtyvät tilillesi usein 15 minuutin kuluessa.

Joissain tapauksissa osa luotonantajista saattaa vaatia dokumentteja (liitteitä) etenkin, jos kyseessä on yli 15 000 euron laina. Tässä tapauksessa valmistaudu toimittamaan joitakin tai kaikki seuraavista dokumenteista:

 • Viimeisin palkka- tai eläketodistus
 • Esitäytetty veroilmoitus (tiedot vuoden tuloista)
 • Jos olet yrittäjä, valmistaudu toimittamaan viimeisen tuloslaskelma ja tase

Vain jotkin luotonantajat tosiaan kysyvät näitä lisätietoja, yleensä suurin osa rahalaitoksista tekee sinulle tarjouksen suoraan ilman turhia liitteitä.

Hakemuksen yhteydessä kysytään lainan käyttötarkoitusta. Jos olet yhdistämässä lainojasi, muista rastittaa kohta yhdistelylaina ja kirjaa aikaisemmat lainat ja mahdolliset luottokorttivelat hakemuksen.

Miten vertailen lainatarjouksia keskenään?

Lainan hakemisen viimeisessä vaiheessa tarjousten ollessa edessäsi, on aika verrata niitä keskenään. Vertailussa kaikkein tärkein tekijä on lainan todellinen vuosikorko, mutta tarpeesta riippuen monet haluavat vielä tarkistella lainojen takaisinmaksuaikoja ja lainasummia.

Myös lainojen ominaisuuksissa voi piillä eroja. Osa luotonantajista tarjoaa maksu- tai lyhennysvapaita avokätisesti, kun taas toiset ei ollenkaan. Jotkin lainapalvelut tarjoavat myös eräpäivän siirtoja ilman ylimääräisiä kustannuksia, joka etenkin suuremmissa lainoissa voi tulla tarpeen.

Huomaa, että osa lainatarjouksista saattaa olla huomattavasti pienemmälle summalle tai vastaavasti suuremmalle summalle pitkällä maksuajalla. Sinun ei kuitenkaan tarvitse ottaa vastaan tällaista lainaa, mikäli et halua.

Sinulla on myös 14 vuorokauden peruutusoikeus, kun haet lainaa yksityishenkilönä. Eli voit peruuttaa ja maksaa lainan takaisin ilman ylimääräisiä kuluja kahden viikon ajan lainasopimuksen tekemisestä.

Vertaillessa lainoja on myös hyvä muistaa, että yleensä pienimmän kuukausierän lainat ovat kokonaiskustannuksiltaan kaikkein kalleimpia.

Mitkä luotonantajat ovat Zmartan yhteistyökumppaneita?

Zmartalla on kirjoittamishetkellä 25 yhteistyökumppania. Ajankohtaisen listauksen yhteistyökumppaneista voit tarkistaa itse suoraan Zmartan sivuilta.

Yhteistyökumppaneiden joukosta löytyy niin perinteisiä pankkeja, digipankkeja ja vertaislainaajia, jotka ovat valmiita tekemään voittavan (halvimman) tarjouksen.

Poimimme muutamia mielestämme nimekkäimpiä yhteistyökumppaneita:

 • Aktia
 • Bank Norwegian
 • Resurs Bank
 • Fellow Finance
 • Collector Bank
 • Bluestep

Jos haluat vilkaista koko listan kaikista palvelussa mukana olevista yhteistyökumppaneista, löydät sen täältä.

Omia kokemuksia Zmartan lainapalvelusta

Lainan hakeminen ja lainatarjousten vastaanottaminen oli helppoa ja nopeaa. Heti lähetettyäni lainahakemuksen sain eteeni neljä lainatarjousta pienemmiltä yksityisiltä rahoittajilta. Muutaman tunnin odotettuani sain neljä lisää ja nyt mukana oli myös perinteinen pankki.

Zmarta ilmoittaa sivuillaan tarjoavansa lainaa 4,41 – 20 prosentin korolla ja omalla kohdalla tämä piti täysin paikkansa.

Laskelmieni mukaan lainojen keskimääräinen korko asettui 11 prosentin luokkaa, joista korkeimmat korot olivat pientä lainaa tarjoavilla yrityksillä. Edullisimmat kaksi lainatarjousta, jotka sain, olivat koroiltaan 7,8 prosenttia ja 8,1 prosenttia.

Jos todellinen vuosikorko otetaan huomioon näissä laskelmissa, lainojen keskimääräinen korkoprosentti oli 14 ja edullisimmat tarjoukset olivat 11,5 ja 12,6 prosenttia.

Hain tavallista 10 000 euron kulutusluottoa ilman yhteishakijaa ja ilman aikaisempia lainoja. Olettaisin, että jos aikaisempia lainoja olisi, saattaisivat lainojen kesimääräiset korot nousta ehkä prosentilla.

Jos en olisi käyttänyt Zmartaa apunani, maksaisin lainoistani nyt parhaimmillaan jopa 12 prosenttia enemmän, sillä halvimman ja kalleimman lainatarjouksen välinen ero todellisessa vuosikorossa oli 12 prosenttia.

Voin siis ehdottomasti suositella Zmartan lainapalvelua minkä tahansa lainan hakemiseen. Suomesta löytyy vain muutama vastaavanlainen lainapalvelu, joka kilpailuttaa lainat maksuttomasti ja ne ovat Omalaina, Rahalaitos, Etua ja Sortter.

Voinko yhdistää lainat Zmartan avulla?

Kaikki Suomessa toimivat lainavertailupalvelut voivat auttaa sinua löytämään parhaan yhdistelylainan. Yhdistelylainan voi löytää, jos sitä osaa etsiä oikein.

Lainojen yhdistäminen kannattaa aloittaa tarkastelemalla nykyisten lainojen suuruutta ja todellista vuosikorkoa. Jos olet aikeissa yhdistää nykyiset lainat, suosittelemme samalla maksamaan pois myös muut osamaksut ja luottokorttivelat, jos sellaisia on.

Täytä lainahakemus normaalisti, mutta valitse lainahakemuksen yhteydessä ”haluan yhdistää lainani” näin luotonantajat tietävät sinun etsivän entistä edullisempaa lainaa, jolla voit maksaa nykyiset kalliit lainat pois.

Kuka tahansa voi koska tahansa katsoa löytyisikö sopivaa yhdistelylainaa, sillä se on maksutonta eikä lainatarjoukset ole sitovia. Tällä tavoin sopiva yhdistelylaina voi löytyä koska tahansa ja mikä sen parempi paikka aloittaa edullisen lainan etsiminen, kuin lainan kilpailuttaja, joka tarkastaa yli 20 pankin ja rahalaitoksen lainat kerralla.

Myös uudelleenjärjestelyt ovat mahdollisia, joissa voit pidentää tai lyhentää nykyisten lainojesi maksuaikaa tai nostaa lainasummaa.

Yhteenveto Zmartasta

Zmarta on erittäin tervetullut näky Suomen kilpailutusmarkkinoille. Kuluttajat saavat vuosi vuodelta enemmän valtaa, joka ajaa puolestaan palveluiden ja tuotteiden hintoja alaspäin.

Zmarta on turvallinen ja luotettava yritys, joka on valmis kilpailuttamaan lainasi ja sähkösi nopeasti ja ilmaiseksi. Yritys noudattaa Euroopan tason GDPR-lakeja tietosuoja-asioissa ja pyrkii ennalta ehkäisemään kaikki ristiriita tilanteen tarjoamalla kattavasti tietoa palvelun käyttämisestä.

Saat asiakaspalvelun kiinni koska tahansa esimerkiksi Chat-palvelun välityksellä, jos sinulla on kysyttävää. Muissa ristiriitatilanteissa voit ottaa yhteyttä suoraan kilpailu- ja kuluttajaviraston tarjoamaan kuluttajaneuvontaan, joka osaa auttaa monimutkaisemmissa kysymyksissä.

Usein kysytyt kysymykset

Millaisia lainan kilpailutus kokemuksia Zmartasta löytyy?

Pääsääntöisesti asiakkaat ovat saaneet Zmartan avulla edullisia lainatarjouksia. Palvelun kautta haetun yhdistelylainan avulla nykyisten lainojen kustannuksia on saatu pienennettyä. 

Onko järkevää hakea lainaa ilman kilpailutusta?

Tämän sijaan voisi kysyä, onko järkevää kilpailuttaa laina. Lainojen kilpailuttamista ei ole suotavaa jättää tekemättä. Ei edes pienempien lainojen kohdalla, sillä sen avulla voit löytää markkinoiden edullisimman lainan. 

4.5 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja