Pikavippi – näistä paikoista saat pikavipin heti tilillesi

Pikavippi heti, mutta mistä? Pienlaina eli pikavippi  on lyhytaikainen, yleensä vakuudeton kulutusluotto, jonka suuruus on tyypillisesti 1 ja 2000:n euron välillä. Pienlainan hakeminen yksinkertaisuudessaan tapahtuu yleensä esimkerkiksi tekstiviestillä tai luotonantajan verkkosivuilla. Pikavippien maksuaika on suomessa ollut keskimäärin n. 3kk. Pikavippi on Suomen suosituin lainainstrumentti, johtuen sen nopeudesta ja helposta haettavuudesta. Pikavipit myös myönnetään kevyemmin perustein kuin muut lainatuotteet.

Lainapalvelu Lainasummat Takaisinmaksuaika Ikäraja Maksuaikataulu
omalaina logo 100 – 60 000€ 12 – 180 kk 18v Heti Hae lainaa
Ferratum logo 1 – 4000 € 3 – 54 kk 21v Heti Hae lainaa!
Etua.fi logo 100 – 60 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa!
Vertaakorkoja.fi logo 1 000 – 60 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
lendo logo 500 – 70 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
Rahalaitos logo 500 – 70 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
komplettbank logo 100 – 50 000€ 12 – 180 kk 23v Heti Hae lainaa
Blue Finance logo 100 – 5000 € 1 – 36 kk 18v Heti Hae lainaa!

Pikavippi vertailu – taulukon käyttäminen on helppoa, valitse antamiesi ehtojen mukaan sinulle edullisin tai suosituin pikavippi ja siirry hakemaan lainaa. Kokonaisvaltaisen lainalaskurin löydät lainavertailu osiosta, se sisältää kaikki lainat (yli 60). Pikavippiä hakiessa kannattaa ottaa huomioon, että pikavipin kulut yleensä muodostuvat korkokuluista ja nostopalkkioista.

Voit myös lukea Nopeelainan kokoaman listan paras pikavippi 2020.

Lue myös yleisesti lainaa heti tilille.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi, pienlaina tai pikaluotto miksikä sitä nyt haluaa kutsua, on yleisesti ottaen koko maailman suosituin ja eniten haettu lainatuote. Itsessään pikavippi tarkoittaa nopeaa lainaa tai tutummin pikalainaa. Termi on viittaus siihen miten nopeasti rahat ovat käytössä lainahakemuksen täyttämisen jälkeen.

Suuruudeltaan tälläinen laina on keskimäärin 1 – 2000 euroa.

Mikä tahansa pieni laina ei ole sama asia kuin pikavippi. Kaikki pikavipit kuuluvat vakuudettomien lainojen kategoriaan, joka tarkoittaa että lainat jopa pienemmätkin joilta vaaditaan vakuuksia eivät ole pikavippejä.

Termi on jo lähes vakiintunut Suomen kieleen vaikka alunperin se tuli käännöksenä muualta maailmasta. Esimerkiksi Ruotsissa vastaavasta lainasta käytetään sanaa snabblån eli suomennettuna pikalaina.

Myös osa joustoluotoista voidaan lukea pikavippien kategoriaan vaikka ne eivät kertalainoja olekaan. Pikavippi on vain yleistermi, joka kuvaa pieniä nopeasti saatavia rahalainoja, joissa historian saatossa oli korkeat korot.

Pikavippi tänäpäivänä ja tulevaisuudessa

Tarve nopealle rahoitukselle ei tule koskaan katoamaan. Tänään ja tulevaisuudessa tullaan tarvitsemaan nopeita rahoittajia myös hinnankin kustannuksella.

Tavallisesti pikavipeille on hyvin tyypillistä korkeat korot ja lyhyet takaisinmaksuajat.

Lainsäädäntö on kuitenkin muuttunut siten, että pikalainat tai pikavipit eivät eroa enää kustannustensa perusteella juuri lainkaan perinteisistä kulutusluotoista.

Koska lainsäädäntö on ankarasti kiristynyt pikalainojen ympärillä on yhä useamman akuutin rahantarpeessa olevan vaikea saada lainaa. Sitä mukaan kun luotonantajien palkkiot ja voitot lainoista vähenevät myös lainaehdot ja vaatimukset kiristyvät.

Tulevaisuudessa näyttää siltä, että vain harvat ja valitut voivat hakea lainaa kun luotonantajat pakotetusti kiristävät lainaehtojaan. Tietysti tämä spekulaatio koskee vain pikavippejä, sillä suurempia kulutusluottoja haetaan yhä useammin.

Mitä pikavippi maksaa?

Kuten edellä mainittiin pikavipit mielletään tyypillisesti hyvin kalliiksi lainavaihtoehdoksi ja tämä pitkin paikkansa ainakin 4 vuotta siten, etten nykyistä korko ja luottolainsäädäntöä joka kiristi kaikkien mukaan lukien pikavippien korkoja 20%.

Myöhemmin vuonna 2020 voimaan astui väliaikainen korkokattolaki, jonka tarkoitus on estää velkaantumista ja maksuhäiriömerkintöjen lisääntymistä nousseen lainakysynnän johdosta Pandemian takia. Tämän lainsäädännön on määrä väistyä Joulukuussa 2020, mutta siihen asti kaikkien lainojen korot saavat olla korkeintaan 10%.

koroton pikavippi:

Halvin pikavippi irtoaa vuonna 2020 peräti 0 euron kustannuksilla mikäli kyseessä on uusi asiakas ja laina maksetaan takaisin 30 vuorokauden kuluessa, tällöin kyseessä on niin sanottu koroton pikavippi.

Hauska temppu myös muille lainakikkailijoille: voit peruuttaa pikavipin tai muun lainan 14 vuorokauden kuluessa siten, että laina ei kerrytä korkoa kun käytät kuluttajansuojalakiin perustuvaa tuotteiden peruutusoikeutta.

Jos näitä kahta menetelmää ei oteta huomioon maksaa esimerkiksi halvin 100 euron laina 30 vuorokauden takaisinmaksuajalla vain 1 – 2 euroa.

Pikavippien korot vaihtelevat

Kuten ylempänä voit lukea, tämänpäivän pikavipit eivät ole enää kalliita kuten ennen vanhaa. Korko lainsäädäntö on jo useaan osoitteeseen puuttunut pikavippien “kiskurikorkoihin” ja näin tehneet niistä kuluttajaystävällisiä lainaratkaisuja. Moni tänäpäivänä ottaa mielummin pikavipin, kuin osamaksun koska se on jopa halvempi vaihtoehto.

Uusimmat muutokset pikavippien korkolainsäädäntöön on nähty vuonna 2013, jolloin alle 2000 euron lainojen todellinen vuosikorko säädettiin enintään 50 prosenttiin. Vuonna 2019 eduskunta ja oikeusministeri onnistuivat määräämään kaikkien kuluttajalainojen nimelliskorot 20 prosenttiin.

Tämä tarkoittaa, että pikavippi ei missään tapauksessa voi olla enää kovin hintava. Maksimissaan todellinen vuosikorko voi kaiken kaikkiaan yltää 30 – 35 prosenttiyksikön hujakoille.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Pikavipin saamisen edellytykset ovat täysin samat kuin muissakin lainatuotteissa. Tietysti jokainen luotonantaja asettaa omat vaatimuksensa lainoillensa ja siksi markkinoilta löytyykin erilaisia lainatuotteita esimerkiksi yli 21 – 23 vuotiaille.

Pikavippiä voi hakea heti kun täyttää seuraavat kriteerit:

  • Lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias
  • Lainanhakijalla on oltava riittävät tulot lainan takaisinmaksuun
  • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja luottorekisterin on muutenkin oltava puhdas

Kun tarvitaan pientä lainaa nopeasti on yleensä lyhyt pikavippi paikallaan, joka tarkoittaa että lainanhakijan on hyvä varautua maksamaan laina takaisin heti seuraavan palkan tai tulonsiirtojen tullessa.

Pikavippejä haetaan kaikkein eniten aina loppukuusta, koska budjetti on jäänyt alijäämäiseksi ja rahoitusta tarvitaan silti.

Pikavippi vai osamaksu?

Etenkin elektroniikka tai auto ostoksilla törmää usein tähän kysymykseen jossa punnitaan esimerkiksi autoliikkeen tai elektroniikkaliikkeen tarjoamaa osamaksusuunnitelmaa tuotteisiin.

Nämä liikkeet käyttävät yhteistyökumppaneinaan juurikin rahoituslaitoksia, joka tarkoittaa niiden kustannusten olevan korkeampia kuin markkinoilla keskimäärin.

Kuten lainat myös pikavipit kannattaa juuri tästä syystä kilpailuttaa siten, että kun liike tekee sinulle tarjouksen osamaksusta voit verrata sitä saamiisi lainatarjouksiin ja todeta, että netistä haettava kilpailutettu vippi on yleensä merkittävästi halvempi.

Osamaksua voidaankin pitää yhtenä kalleimista tavoista rahoittaa mikä tahansa asia. Vaikka osamaksun ottaminen tuntuukin helpommalta vaihtoehdolta, on sopivan lainan löytyminen ja saaminen vain muutaman klikkauksen päässä tälläkin hetkellä.

Pieni pikavippi arjen kaikkiin tarpeisiin

Lainantarve on aina hyvin yksilöllinen. Suurimmalle osalle lainanhakijoista riittää pieni pikavippi suuremman lainan sijaan. Monesti kuitenkin pikavippejä hakeneet henkilöt päätyvät lopulta lunastamaan lainaa toistamiseen, jonka takia voi olla järkevä harkita ottaa suurempi laina yhdellä kertaa.

Pientä pikavippi tarvittaessa Nopeelaina on hyvä vaihtoehto aloittaa, sillä me vertailimme kaikki suuremmat ja pienemmät pikavipit. Kun taustaselvitys on tehty on lainaa helpompi lähteä hakemaan rauhallisin mielin. Voit olla varma, että valitset edullisimman pikavipin.

Mistä pikavippi? Tässä Nopeelainan poiminnat

pikavippi heti: Ferratum laina

Ferratum on ehdoton järkivalinta niille jotka tarvitset rahoitusta nopeasti. Palvelusta saa lainapäätöksen välittömästi ja rahansiirrot suoritetaan heti 07:00 – 23:00 välisenä aika ensimmäisellä nostolla ja jatkossa voit nostaa myös edellämainittujen aikataulujen ulkopuolella lainaa tilillesi.

Ferratum tarjoaa joustavaa lainaa aina eurosta jopa 4000 euroon asti.


pikavippi heti: ege laina

Ege puolestaan on tarkoitettu hieman pienempiin lainatarpeisiin kuten erääntyneiden laskujen tai ruokaostoksiin sekä esimerkiksi äkillisiin korjaustarpeisiin.

Egeltä saa nopeaa pientä pikavippiä käden käänteessä nopealla hakemuksella ja ilman yhdenkään liitteen toimittamista.


pikavippi heti: bluefinance laina

Blue Finance on etenkin nuorten 18 – 20 vuotiaiden keskuudessa korkean suosion saavuttanut vippi palvelu, josta on nopeiden lainojen lisäksi saatavilla myös suurempaa jatkuva luoton tyylistä lainaa.

Lainat maksetaan minuuteissa lainahakemuksen täyttämisestä ja korot sekä kulut ovat erittäin maltillisia, noin 10% luokkaa.


Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Nykyään nopeus on rahoitusalan kilpailuvaltti, joka tarkoittaa että lähes jokainen rahoitusyhtiö pyrkii tekemään päätöksiä nopealla aikataululla.

Tästä hyvä esimerkki on se, että alustavat lainapäätökset on pitkälti automatisoitu siten että lainanhakija tietää heti voiko hän ylipäänsä saada lainaa. Lisäksi jos henkilö läpäisee automaattiset tarkistuksen luottokelpoisuudesta hän todennäköisesti saa lainaa heti allekirjoitettuaan lainasopimuksen.

Pienet ja lyhyet alle 5000 euron pikavipit maksetaan kaikki heti tilille kun lainahakemus on lähetetty ja lainasopimus allekirjoitettu. Poikkeuksen tähän tekevät lainojen kilpailutuspalvelut jos tarjoilla ei ole yhtäkään nopeaa rahoittajaa.

Kun tarvitset pikavipin nopeasti:

Varmista ensin, että sinulla ja luotonantajalla on käytössä sama pankki esimerkiksi Osuuspankki, Ålandsbanken, Nordea, Danske Bank tai jokin muu.

Nyt kun tiedät, että luotonantajasi käyttää samaa pankkitiliä voit siirtyä täyttämään ja lähettämään lainahakemuksen jos kello on jotakin 07:00 – 23:00 väliltä.

Kun lainahakemus on lähetetty saat vastauksen ja lainatarjouksen nopeasti noin muutamassa minuutissa, jonka allekirjoittamisen jälkeen laina maksetaan tilillesi heti.

Lainasopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu suoraan verkossa sähköisesti tunnistautumalla mobiilivarmenteella tai pankkitunnuksilla.

Jos lainallasi on kiire: unohda kulutusluotot ja vertaislainat, saat nopeimman lainapäätöksen joustoluotoista tai pikavipeistä jotka löydät sivun yläosasta.

Kun tarvitset pikavipin pitkällä maksuajalla

Valitse sellainen luotonantaja, joka kilpailuttaa kaikki lainatarpeet. Näin voit olla varma sopivan lainan löytymisestä, kun saat itse vaikuttaa hakemasi lainan takaisinmaksuaikatauluun. Tarvittaessa voit harkita vielä joustavampaa lainaa, jossa ei ole kiinteää maksuaikaa.

Miten haen pikavippiä?

Nopeelaina.fi on juuri oikea paikka aloittaa pikavipin hakeminen. Keräsimme sivun yläosasta löytyvään pikavippivertailuun kaikki ne pikavippipalvelut jotka maksavat lainarahat heti kaikkien pankkien tileille.

Vertailu on rakennettu siten puolueettomasti, että ylimpänä ovat ne lainapalvelut joista asiakkaat ovat saaneet edullisinta lainaa. Toisin sanoen halvin pikavippi on taulukossa ylimpänä.

Nyt kun olet valmis hakemaan pikavippiä siirry suoraan taulukkoon, josta etsit itsellesi sopivan lainapalvelun. Täytä lainahakemus ja vastaanota lainatarjous. Viimeistele lainasopimus allekirjoittamalla saamasi lainatarjous, jonka jälkeen rahat maksetaan viipymättä ilmoittamallesi tilille.

  • Yli 1000€ pikavipeissä: OmaLaina, Vertaakorkoja ja Rahalaitos
  • Alle 1000€ pikavipeissä: Ferratum, Ege ja Blue Finance

Usein kysyttyä pikavipeistä

Kuka voi hakea pikavipin?

Pikavipin voi hakea kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö, joka pystyy hoitamaan lainan takaisinmaksun sovitussa aikataulussa. Eri luotonantajien lainavaatimukset saattavat erota toisitaan esimerkiksi ikärajan ja tulovaatimusten osalta.

Onko pikavippi kallis?

Pikavippi ei enää tänäpäivänä ole kallis rahoitusmuoto. Lainsäädännössä tapahtuneet muutokset ovat tehneet pikavipeistä yhden markkinoiden halvimmista lainatuotteista mitä kokonaiskustannuksiin tulee.

Onko pikavippi turvallinen?

Kaikki sivustollamme esitellyt pikavipit ja luotonantajat ovat luotettavia ja vakavaraisia toimijoita jotka toimivat Suomen Finanssivalvonnan alla ja kuuluvat lisäksi Etelä-Suomen Aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin.

Saako pikavipin heti tilille?

Lähes poikkeuksetta kaikki pikavipit laitetaan maksuun välittömästi. Siihen onko pikavippi tililläsi heti vaikuttaa käyttämäsi pankki. Jos luotonantajalla ja sinulla on sama pankki saat lainarahat tilillesi jo tänään.

Mikä on koroton pikavippi?

Koroton pikavippi on termi jota käytettiin paljon vuosia takaperin. Sillä viitattiin kampanjoihin joita luotonantajat järjestivät houkutellakseen uusia asiakkaita palveluunsa.

Mikä on suurin pikavippi?

Pikavipit yleensä ovat suuruudeltaan noin 10 – 5000 euron suuruisia lainoja, mutta suurimmat myönnetyt pikavipit ovat olleet yli 8000 euroa. Yli 10 000 euron lainat ovat jo kulutusluottoja.

Missä tilanteissa pikavippiä ei kannata ottaa

Mitään pikavippi tuotetta ei kannata edes harkita, mikäli sinulla ei ole säännöllisiä tuloja. Onneksi nykyään monet luotonantajat tarkistavat henkilön maksukyvyn erittäin tehokkaasti, jonka ansiosta luottojen myöntäminen henkilöille joiden tulot eivät ole riittävät on rajoitettu.

Nopeelaina edellyttää vastuullista lainaamista. Suosittelemme vain sellaisia luotonantajia ja rahalaitoksia jotka kuuluvat Finanssivalvonnan ja Etelä-Suomen Aluehallintoviraston rekistereihin. Ennen luottopäätöstä hakijan tulee kuitenkin itse tarkistaa lainaehdot ja viimekädessä varmistaa, että oma maksukyky on vakaalla pohjalla.