Lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroa

Lainaa tarvitsee meistä jokainen jossakin vaiheessa elämää vähintäänkin kerran. Suurin osa meistä kuitenkin tarvitsee lainaa ihan perinteisten arkisten asioiden rahoittamiseen. Lainoissa ja eri lainatuotteissa on eroja niin käyttökokemukseltaan kuin yleisesti ominaisuuksiltaan, jonka takia on hyvä tietää etukäteen minkälainen lainatuote on tarkoitettu juuri omaan tarpeeseen.

Erilaisia lainavaihtoehtoja

Päivitetty viimeksi: 10. toukokuu 2022
Sijoitus ja luokittelu perustuvat lainapalveluiden suosioon sivustolla.
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1121 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 70.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1456 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
4.5 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja
1020 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
4.5 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1126 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1331 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Miten lainaa haetaan verkosta?

Sopivan lainan löytäminen ei saa olla vaikeaa, koska rahoitustarpeet on paikattavat mahdollisimman vaivattomasti. Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa sinua ymmärtämään miten eri lainatuotteet eroavat toisistaan ja miten hinnoittelu erilaisissa lainoissa tapahtuu.

Lisäksi haluamme auttaa ymmärtämään miten paljon eroa eri lainojen välisissä kustannuksissa on. Lainojen vertaileminen on aina järkevää etenkin kun lainaa haetaan verkosta.

Opas sisältää seuraavat asiat:

  • Miten löydät sopivan lainan
  • Mikä lainatuote sopii kuhunkin tarpeeseen
  • Mistä lainaa kannattaa hakea juuri nyt
  • Lainojen vertaileminen Nopeelainan avulla
  • Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ennen lainan hakemista

Kuinka paljon lainaa tarvitset? Käytä ilmaista työkaluamme.

Miten valita sopiva laina Nopeelainan avulla

Lainaaminen netistä voi tuntua aluksi hankalalta, koska luotonantajien määrä ja eri lainattuotteiden tarjonta saattaa aluksi hämmentää. Lainat voidaan kuitenkin jakaa selkeäsi vähintään kolmeen eri kategoriaan niiden ominaisuuksien perusteella.

Sopiva laina omalle kohdalle määräytyy pitkälti nykyisen lainatarpeen mukaisesti. Esitä itsellesi seuraavia kysymyksiä:

  • Kuinka paljon tarvitset lainaa?
  • Kuinka nopeasti voit maksaa lainan takaisin?
  • Tarvitsetko jatkuvaa rahoitusta vai pelkästään tällä yhdellä kertaa?
  • Oletko valmis sitoutumaan lainaan vain hetkeksi vai pidemmäksi aikaa?

Näiden kysymysten perusteella pystyt kartoittamaan oman lainatarpeesi tarkemmin ja tiedät minkälaista lainaa kannattaa etsiä. Sivustollamme lainat on esitelty myös kategorioittain siten, että voit halutessasi esimerkiksi katsoa mitä pikavippi vaihtoehtoja sinulla on.

Lainatuotteet – kolme tyypillisintä

Kun puhutaan lainatuotteista viitataan lainojen ominaisuuksiin. Yksinkertaistetusti lainat voidaan jakaa kolmeen pääryhmään: pikavipit, joustoluotot ja kulutusluotot. Pikavipit ovat pieniä noin 50 – 2000 euron suuruisia pikalainoja, jotka maksetaan kerralla tilille.

Joustoluotto puolestaan on lainatuote, jossa asiakas avaa luottotilin. Tältä luottotililtä on mahdollista nostaa rahaa omalle tilille koska tahansa. Rahan nostaminen tapahtuu mobiilisovelluksella tai luotonantajan tarjoamalla verkkosivuilta löytyvällä omatilillä.

Kulutusluotto on suurempi kertalaina, joka voi enimmillään olla jopa 70 000 euroa netistä haettuna. Kulutusluotoa ei nosteta erissä vaan koko lainasumma maksetaan asiakkaan tilille kerralla.

Kaikki nämä kolme lainatuotetta ovat Nopeelainan kautta valituissa lainapalveluissa vakuudettomia eivätkä ne vaadi takaajia.

Edullisimmat lainat netistä

Lainojen välisissä kustannuksissa on aina merkittäviä eroja. Jo nopealla lainavertailulla on mahdollista säästää jopa satoja euroja.

Lainojen vertailemisella tarkoitetaan toimenpidettä, jossa kuluttaja tutustuu eri lainatuotteisiin etukäteen ennen lainahakemusten lähettämistä. Kun lainat on esitelty yhdellä sivustolla tai esimerkiksi taulukossa on yleiskatsaus lainatarjonnasta helppo ottaa.

Karkeasti voidaan sanoa, että kalleimpia lainatuotteita ovat pikavipit, toiseksi kalleimpia joustoluotot ja kolmantena tulevat kulutusluotot.

Lainakustannukset muodostuvat usein hyvin henkilökohtaisesti siten, että lainatarjouksessa otetaan huomioon kuluttajan omat tarpeet sekä maksukyky. Luonnollisesti lainan hintaan vaikuttaa myös se, miten hyvin lainanhakija on hoitanut aikaisemmat lainansa ja muut velka velvoitteensa.

Nykyään voidaan jo puhua oikeasti edullisista lainoista. Vielä pari vuotta takaperin saattoi perinteisen pikalainan korot olla jopa yli 200%. Tämän jälkeen pikalainojen korko määrättiin laissa enintään 20% ja samalla muut lainasta perittävät kustannukset määrättiin enintään 150 euroon vuodessa.

Näiden lakimuutosten jälkeen voidaan sanoa, että Suomesta saatavat pikalainat ovat maailman edullisimpia. Missään muualla maailmassa ei lainsäädäntö puutu näin rankalla kädellä lainaamiseen ja lainakustannuksiin.

Vaikka luulisi, että nämä lakimuutokset olisivat olleet kuluttajille suotuisia, ei asia näin ainakaan kaikkien osalta ollut. Ennen myös pienituloiset saattoivat saada helposti lainaa, nyt lainaa myönnetään korkeintaan melko hyvätuloisille ja pienempituloisilta odotetaan vahvaa osoitusta maksukyvyn riittävyydestä.

Miten käytän Nopeelaina palvelua?

Nopeelaina on suosittu suomalainen palvelu, jossa kuka tahansa voi vertailla ja lukea lisää eri lainatuotteista. Haluamme tehdä lainaamisesta mahdollisimman helppoa ja läpinäkyvää. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden tutustua koko Suomen lainatarjontaan peräti yhdellä silmäyksellä.

Lainat on koottu taulukkoon selkeästi siten, että jokaiselle löytyy sopiva lainaratkaisu. Kun tututustut eri luotonantajiin pidä silmällä lainasummaa, takaisinmaksuaikaa ja etenkin lainan todellista vuosikorkoa, joka kertoo sinulle kaikki kulut huomioivan kustannukset lainasta.

Kun valitset mieleisesi lainapalvelun sinut ohjataan suoraan luotonantajan verkoksivustolle, jossa varsinainen lainan hakeminen tapahtuu. Lainahakemuksen lähetettyäsi voit saada lainaa heti tilille.

Nopeelaina ei siis myönnä lainoja, vaan toimii ainoastaan opastajana sinun ja sopivan lainapalvelun välillä. Emme voi myöskään vaikuttaa saamiisi lainatarjouksiin tai lainan kustannuksiin.

Lainaa helposti – vertaile & hae nopeasti

Nettilainat ovat nopeita ja helppoja hakea, jos verrataan perinteisiin kivjalkapankkeihin. Kivijalkapankeissa lainanhakuprosessit ovat kankeita, monimutkaisia ja ne vaativat runsaasti liitteitä ja dokumentteja.

Netistä haettavat lainat ovat juuri päinvastaisia, eli nopeita, eivät vaadi liitteitä ja prosessit ovat hyvin yksinkertaisia.

Tähän kohtaan mainittakoon, että myös kivijalkapankkien on ollut pakko muuttaa lähestymistapaansa enemmän nykyaikaiseksi ja monet pankeista ovatkin jo mukana vähintäänkin yhteistyökumppaneina useissa internetin lainojen välityspalveluissa siten, että myös heiltä on mahdollista saada lainaa ilman liitteitä vain luotonantajan sivuilla täytetyn lainahakemuksen perusteella.

Lainaa helposti voi kuulostaa radikaalilta, mutta sitä se oikeasti on. Lyhykäisyydessään sinun tarvitsee ensin pohtia minkälaista lainatuotetta etsit, jonka jälkeen on helppo tutustua valitsemaasi lainatuotetta tarjoaviin luotonantajiin ja niiden lainakustannuksiin.

Näin saat tehostettua ajankäyttöäsi lainan hakemisen suhteen. Monet lainanhakijat pitävätkin ajatuksesta, että joka kerta kun lainaa haetaan tehokkaasti vertailtuna tai kilpailutettuna tienaavat he kalleimman ja halvimman lainan erotuksen verran.

Kolme erilaista lainaa

Lainoista puhuttaessa otetaan tähän malliksi kolme ominaisuuksiltaan erilaista lainatuotetta, joista jokainen kuuluu eri lainatuotekategoriaan.

OmaLaina = on lainojen kilpailutusta ja välitystä tekevä lainapalvelu, jossa kuka tahansa voi koska tahansa kilpailuttaa lainatarpeensa usean pankin kesken. Tällä hetkellä palvelussa on mukana yli 30 yhteistyökumppania joista osa on perinteisiä kivijalkapankkeja ja osa nykyaikaisia digipankkeja unohtamatta pienempiä pikalainoihin erikoistuneita palveluita.

Ferratum = perinteinen pikalainaamiseen erikoistunut rahoitusyhtiö, joka toimii myös Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa. Ferratumilta on mahdollista hakea joustavaa lainaa eli joustoluottoa 4000 euron luottorajalla. Tältä luottotililtä voi nostaa rahaa käyttöön aina kun sitä tarvitaan luottorajan sallimissa puitteissa. Takaisinmaksu on joustavaa, mutta vähintään minimilyhennys on suoritettava kuukausittain.

Blue Finance = Bf:n uusi lainatuote arkilaina noudattaa samaa linjaa kuin yhtiön aikaisemmat lainat vuosia takaperin. Arkilaina on 300 euron vippi, joka maksetaan takaisin 30 vuorokauden kuluessa.

Jos haluat tietää lisää lainapalveluita löydät ne täältä.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Kuinka paljon lainaa voi saada?

Lainaa voi saada netin kautta jopa 70 000 euroa, riippuen lainatarpeestasi ja siitä onko lainahakemuksessa mukana yhteishakija. Tarjottavat lainat vaihtelevat luotonantajakohtaisesti.

Maksaako lainojen kilpailuttaminen Nopeelainan palvelussa?

Nopeelaina.fi palvelu on kuluttajille täysin ilmainen, joka tarkoittaa että lainan hakeminen, vertaileminen tai kilpailuttaminen on maksutonta nyt ja aina. Tarkoituksemme on tarjota kuluttajille selkeä kuva Suomen lainamarkkinoista mahdollisimman pikaisella silmäyksellä.

Miten haen lainaa Nopeelainalta?

Lainan hakeminen Nopeelainan palvelusta on helppoa ja vaivatonta. Silmäile luotonantaja ja lainatuotetarjontaa rauhassa, jonka jälkeen voit itse valita sinulle parhaiten sopivan lainan tarpeesi mukaisesti.

Mitä rahan lainaaminen vaatii?

Rahan lainaajan tulee täyttää Suomen laissa asetetut vähimmäisvaatimukset lainaamiselle ja luotonantajan asettamat kriteerit. Tämä tarkoittaa, että lainaa voi Suomessa hakea vähintään 18-vuotta täyttänyt henkilö, joka täyttää myös luotonantajan asettamat luottokelpoisuusvaatimukset.

Lainasanastoa ja lisätietoa lainaamisesta

Lyhennysvapaat kuukaudet: Monet lainantarjoajat etenkin joustoluotoissa mainostavat tarjoavansa maksuvapaita kuukausia mikäli tilanne näin vaatii. Maksuvapaalla tarkoitetaan kuukautta, jossa laina-asiakkaan ei tarvitse suorittaa lainanlyhennystä, vaan lainaan lisätään ainoastaan korko ja muut kulut joka nostaa lainan loppusummaa.

Lainaa ilman korkoa: toisinsanoen koroton pikavippi on kampanja, joka tuli tunnetuksi vuosiatakaperin. Luotonantajat houkuttelivat uusia asiakkaita tutustumaan palveluihinsa tarjoamalla ensimmäisen kuukauden lainan täysin kuluttomasti ja korottomasti jos laina maksettiin takaisin ennen ensimmäistä eräpäivää.

Joustolaina: joustavalla lainalla viitataan joustoluotto lainatuotteeseen, joka tarkoittaa että lainan takaisinmaksuaika joustaa asiakkaan tarpeen mukaisesti. Joustolainan takaisinmaksuaika voi venyä jopa vuosiin pienemmissäkin lainasummissa, joka ei välttämättä ole optimaalisin tapa lyhentää lainaa. Myös joustavissa lainoissa on asetettu minimilyhennykset, joka on pienin kuukausittain lyhennettävä erä.

Hae lainaa jos se sopii tämänhetkiseen tilanteeseesi

Ennen kuin haet lainaa pohdi tarkkaan miksi ja mihin tarvitset lainaa. Lainaa ei koskaan kannata hakea hetken mielijohteesta vaan on parempi löytyä järkevä käyttökohde. Hyvin tyypillisiä lainan käyttökohteita ovat remontit, asunto, auto tai muut kulut jotka on paikattava lainalla.

Kun tiedät mihin tarkoitukseen laina tulee, budjetoi omaa talouttasi siten että tiedät kuinka paljon sinulla on varaa kuukausittain lyhentää lainaasi. Hyvä sääntö tähän on, että lainalyhennykset eivät saa viedä yli 30% kuukausittaisista nettotuloistasi tai muuten talouden ylikuormittuminen saattaa olla uhka.

Lainaa hakiessasi pidä hyvä huoli siitä, että maksat lainat takaisin aina sovittuun eräpäivään mennessä. Mikäli jostain syystä se ei onnistu, ole heti yhteydessä luotonantajaan.

Netistä haettavat lainat ovat vakuudettomia

Kaikki verkossa toimivat lainapalvelut ovat erikoistuneet mahdollisimman nopeisiin ja helppoihin lainoihin, koska henkilöt jotka hakevat lainaa verkosta tarvitsevat rahaa nopeasti.

Kaikki Nopeelainan esittelemät luotonantajat tarjoavat vakuudettomia lainoja, joka tarkoittaa että lainanhakijan ei tarvitse asettaa lainoillensa vakuutta pantiksi eikä lainoille vaadita takaajaa.

Vakuudettomat lainat ovat hieman kalliimpia kuin vakuudelliset vastaavat, koska vakuusarvo on sisällytetty lainan kuluihin.

Nykyään kuitenkin korkokattolainsäädännön myötä vakuudettomat lainat ovat lähes yhtä edullisia kuin niiden vakuudelliset vastaavat. Tämä on osaltaan myös vauhdittanut velkaantumista, koska huolellisuudesta huolimatta monet ihmiset ottavat lainaa liian kevyin perustein.

Näin löytyy sopiva laina jokaiselle

On vain muutama asia, joka lainan hakijan on hyvä tietää ennen lainan hakemista. Kiinnitä erityistä huomiota alla esiteltyihin seikkoihin.

Lainakustannukset: ne olennaiset kustannukset jotka lainasta muodostuvat ja jotka maksetaan takaisin lainalyhennyksinä sovitussa takaisinmaksuaikataulussa. Tyypillisesti korko on se päätekijä, joka lainakustannuksiin vaikuttaa, mutta etenkin pienemmissä lainoissa myös nostokulut ja avauspalkkiot saattavat yllättää.

Todellinen vuosikorko: se lainan korko, jossa on huomioitu kaikki lainaamiseen liittyvät kustannukset. Todellinen vuosikorko siis koostuu nimelliskorosta, nostokuluista, avauspalkkiosta ja muista lainaan välittömästi liittyvistä kuluista. Tämä korko kertoo siis lainan todellisen kustannuksen, eli sen mitä laina oikeasti tulee maksamaan.

Laina-aika: lainan takaisinmaksuaikataulu vaikuttaa olennaisesti lainan kustannuksiin. Pääsääntöisesti siten, että mitä pidempi lainan takaisinmaksuaika sitä kevyempi se on kuukausittain taloudellesi, mutta sitä kalliimmaksi se loppujen lopuksi tulee.

Lainasummat: lainasumma on päätekijä, jonka mukaan lainaa maksetaan takaisin. Lainasumman kanssa kannattaa olla tarkka, sillä jos haet suurempaa lainaa kuin tarvitset saatat silti käyttää lainasumman johonkin epäolennaiseen. Suosittelemme aina hakemaan lainaa vain sen verran kuin tarvitset.

Kuinka suurta lainaa etsit? Lainaa 100 | lainaa 200 | lainaa 300 | lainaa 400 | lainaa 500 | lainaa 1000

Voit halutessasi kokeilla myös sivuiltamme löytyvää lainalaskuria.

Lainaa ilman liitteitä ja tositteita

Monet hakevat netistä lainaa siitä syystä, että he eivät halua kaivaa dokumentteja kuten palkkatodistuksia tai eläketodistuksia vain lainan hakemista varten. Etenkin perinteiset pankit edellyttävät runsaan määrän liiteitä ja muita tositteita lainapäätöksen tueksi.

Verkosta haettavat lainat toimivat eri tavalla, sillä ne käyttävät Instantor palvelua lainapäätöksen tukena. Instantor on palvelu, jonka avulla luotonantaja saa koneellisen arvion lainanhakijan taloudellisesta vahvuudesta ja lainan potentiaalisesta takaisinmaksukyvystä.

Instantor-palvelua ei ole pakko käyttää. Jos kyseistä palvelua ei käytä on luotonantajalle toimitettava palkkakuitteja sun muita tositteita todistaakseen maksukyvyn.

Instantor palvelusta huolimatta etenkin suuremmissa lainoissa joissa ei ole mukana yhteishakijaa saatetaan ennen lainasopimuksen allekirjoittamista vaatia lisää dokumentteja lainanhakijan maksukyvystä vaikka Instantoria olisi lainahakemuksen yhteydessä käytetty. Näissä tapauksissa luotonantaja on kuitenkin suoraan yhteydessä asiakkaaseen mahdollisten lisäkysymysten varalta.