Etua kokemuksia - mitä asiakkaat sanovat yrityksestä

Päivitetty viimeksi: 27. tammikuu 2023
Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.1
5/5
Etua.fi logo
Takaisinmaksuaika12 - 216 kuukautta
Lainasummat100 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 6,99%

Mitä kaikkea Etua tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Alvar Aallon katu 3 C
 • 00100 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@etua.fi
 • Puhelin: 09 2316 3611

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Etua Oy
 • Y-tunnus: 2167036-1
 • Verkkosivut: www.etua.fi

Etua - yksi vanhimmista lainankilpailuttajista suomessa

Etua on yksi Suomen tunnetuimmista ja pisimpään toimineista lainanvälittäjistä. Yritys on aloittanut liiketoimintansa jo vuonna 2008, jolloin muita vastaavanlaisia palveluita ei ollut vielä edes nähty. Nykyään samanlaisia palveluita löytyy verkosta jo useita, joista toiset ovat tunnetumpia kuin toiset.

Etua auttaa kuluttajia löytämään parhaat lainatarjoukset aina 60 000 euroon asti, jopa 18 vuoden takaisinmaksuajalla.

Tällä sivustolla esittelemme tarkemmin Etuan toimintaa ja kerromme, miten sinä voit hyödyntää heidän tarjoamaa palvelua selvittämään, minkälaista lainaa juuri sinulle olisi tarjoilla.

Etua.fi etsii parhaat lainatarjoukset
4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja

Etua välittää useiden rahoituslaitosten ja pankkien lainoja suomessa

Suomessa vakuudettomien lainojen tarjonta on laaja, erilaisia palveluita löytyy runsaasti, joka tarkoittaa, että toisinaan kuluttajien saattaa olla jopa vaikea selviytyä tai tehdä järkeviä päätöksiä informaatiotulvan keskellä. Lainanvälittäjät ovat suora vastaus informaatiotulvaan, sillä heidän avulla pystyt lähettämään lainahakemuksen jokaiselle luotonantajalle ja pankille, joka on mukana palvelussa.

Näin saat yhden lainatarjouksen sijaan useita lainatarjouksia, joita on helppo vertailla keskenään. Palvelun kautta saatavat lainatarjoukset ovat vain allekirjoitusta vailla valmiita, eli saat lainan tilillesi heti jos sopiva lainatarjous löytyy.

Palvelussa on parhaimmillaan ollut mukana yli 30 pankkia ja luotonantajaa, mutta uusien lakimuutosten myötä osa näistä mukana olevista yhteistyökumppaneista on lopettanut lainan myöntämisen. Silti, aktiivisia yhteistyökumppaneita palvelussa on mukana edelleen yli 20 kappaletta.

Etua.fi yhteistyökumppanit

Etua.fi yhteistyökumppaneihin kuuluu muun muassa seuraavat pankit sekä rahoituslaitokset:

 • Avida Finans
 • Bank Norwegian
 • Big Bank
 • Bluestep
 • Brocc
 • Collector Bank
 • Credigo
 • Instabank
 • Komplett Bank
 • Lea Bank
 • Nordax Bank

Yksityisten rahoituslaitosten lisäksi lainasi kilpailutetaan myös perinteisten pankkien, kuten Aktian, Danske Bankin, Nordean ja Säästöpankin kesken. Tämä tarkoittaa, että saamasi lainatarjoukset edustavat melko tarkasti parasta mahdollisuuttasi löytää edullisin laina, jos vakuudellisia lainoja ei oteta huomioon. Kilpailuta pankit maksuttomasti ja ei-sitovasti Etua.fi -palvelun avulla. Yksi hakemus voi tavoittaa jopa 20 pankin lainatarjoukset. 

Miten pyydän lainatarjoukset Etua.fi palvelun avulla?

Lainan hakeminen aloitetaan Etua.fi verkkosivustolla, jossa ensin täytetään lyhyt esitieto-lomake. Esitietolomakkeessa kysytään lainaan liittyvät perustiedot, kuten lainasumma ja maksuaika. Näiden lisäksi sinun pitää ilmoittaa heille nimesi ja yhteystietosi. Vasta, kun olet hyväksynyt palvelun käyttöehdot ja siirtynyt seuraavaan vaiheeseen, sinun tulee täyttää lisätietoja lainanhakuun liittyen. Nämä lisätiedot on tarkoitettu pankeille, jotta he voivat antaa mahdollisimman tarkan tarjouksen ilmoittamiesi tietojen perusteella.

Jokaisen lainanhakijan kohdalla luottotiedot tarkistetaan, sillä palvelussa ei ole mukana sellaisia luotonantajia, jotka voisivat myöntää lainaa jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä.

Kun lainahakemus on lähetetty, saat heti ”alustavia lainatarjouksia”, jotka on mahdollista hyväksyä ja saada tilille heti. Suosittelemme, kuitenkin omien kokemusten perusteella odottamaan muutaman tunnin, kunnes viimeisetkin mahdolliset lainatarjoukset on saatu tarkasteltavaksi.

Sinun ei tarvitse murehtia lainatarjousten tarkastelemista erikseen, sillä kaikki tarjoukset toimitetaan helppokäyttöisen hallintapaneelin lisäksi myös suoraan ilmoittamaasi sähköpostiin. Eli saat tiedon uusista lainatarjouksista aina sitä mukaan, kun ne sinulle saapuvat.

Asiakkaiden kokemuksia Etua lainapalvelusta

Etua on hyvin avoin asiakaspalautteen ja arviointien suhteen. Meidän mielestämme Etua kuuluu ehdottomasti suomen parhaimpien lainanvälittäjien joukkoon, mutta katsotaan seuraavaksi, mitä mieltä palvelun asiakkaat ovat.

Seuraavat esimerkit on poimittu Etua:n ylläpitämän Trustpilot-arviointisivun kautta.

”Todella toimii loistavasti! Suosittelen!”

”Nopeaa ja hyvää toimintaa”

”Asiointi oli helppoa ja minusta pidettiin huolta.”

”Vertailu oli helppoa ja sain mitä tarvitsin.”

Tässä vain muutama poiminta asiakkaiden kokemuksista vuoden 2021 aikana. Yritys on saanut arvosanaksi lähes täydet viisi tähteä, jotka perustuvat 626 arvosteluun. Emme edes hakemalla löytäneet juurikaan negatiivista palautetta yrityksen toiminnasta, joten pakko se on olettaa, että myös asiakkaat pitävät yrityksen toimintaa hyödyllisenä.

Arvosteluja lukiessa on kuitenkin tärkeä muistaa, että Etua ei itse tarjoa ja maksa lainoja, vaan ainoastaan toimittaa lainahakemuksen yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät omat tarjouksensa asiakkaille.

Etua.fi asuntolaina

Etua.fi sivuston avulla voit myös kilpailuttaa asuntolainasi yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Asuntolainan hakemuksen täyttäminen ei sido vielä mihinkään ja voit tehdä sen ilmaiseksi. 

Yhdellä hakemuksella voit saada useiden asuntolainaa tarjoavien pankkien tarjoukset. Asuntolainan kilpailutus on hyvä tapa löytää markkinoiden halvimmat asuntolainatarjoukset. Kilpailutuksessa on mukana perinteisinä pankkeina tunnetut Aktia, säästöpankki ja Nordea. 

Hakemuksen täyttäminen vie vain muutaman minuutin ja kilpailutuksen tekeminen 1-2 minuuttia. Kilpailutuksen jälkeen saat pankeilta joko tarjouksia tai kutsun henkilökohtaiseen lainaneuvotteluun. Näiden vaiheiden jälkeen voit valita itsellesi edullisimman ja sopivimman asuntolainan. 

Etua.fi asuntolainan kilpailutus on tarkoitettu henkilöille, jotka harkitsevat uutta asuntolainaa tai haluavat kilpailuttaa nykyisen asuntolainan marginaalin. Se soveltuu myös silloin, jos tarkoituksena on hakea ASP-lainaa tai haluat hakea lainaa mökin tai sijoitusasunnon ostoon. 

Kuka omistaa Etua.fi lainanvälityspalvelun?

Kuten aikaisemmin mainitsimme, Etua Oy on yksi vanhimmista lainankilpailuttajista Suomessa, sillä se on perustettu jo vuonna 2008. Yritystä ei ole myyty ulkomaille, sillä myös nykyiset omistajat ovat suomalaisia.

Yrityksen omistavat alkuperäisen muutaman henkilön lisäksi Alma Media Oyj, joka tunnetaan useita merkittävistä verkkomedioistaan, joita todennäköisesti sinäkin käytät päivittäin. Tunnetuimmat Alma median palvelut ovat Iltalehti ja Kauppalehti.

Etua on yksi harvoista lainankilpailuttajista Suomessa, jolla on mukana monta perinteistä pankkia. Todennäköisesti Alma Media on pystynyt vakuuttamaan myös pankit palvelun tehokkaasta kyvystä yhdistää lainanhakijat ja lainantarjoajat.

Myös Kattokorko.fi kuuluu Etuan liiketoiminnan alle

Viimeaikaisten korkokattolainsäädäntöjen ajan, Etua tarjosi kuluttajille uutta palvelua nimeltä Kattokorko. Tämä oli erinomaista markkinointia, sillä todellisuudessa kaikkien lainojen korko sai enintään olla 10 prosenttia Syyskuun loppuun 2021 asti.

Palvelu näyttäisi olevan edelleen toiminnassa, mutta emme osaa tässä kohtaa sanoa, vieläkö palvelu toimii odotetusti vai jäävätkö tarjoukset hakijoilta samaatta.

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja