Pienten lainojen yhdistäminen - mistä on kyse?

Monilla kuluttajilla, jotka ovat aikaisemmin hakeneet lainaa netistä on yksi ja sama ongelma. Monilla heistä on useita pienempiä lainoja päällekkäin, jolloin niiden maksaminen samanaikaisesti tuntuu vaivalloiselta ja kalliilta. Näissä pienissä lainoissa myös eräpäivät saattavat vaihdella, joka entuudestaan hankaloittaa tilannetta.

Me kerromme sinulle, miten pienten lainojen yhdistäminen voi helpottaa talouttasi nyt ja heti. Esittelemme sinulle useita lainapalveluita, jotka ovat valmiita vaihtamaan nämä useammat pienet lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, jolloin lyhennät vain yhtä, mutta huomattavasti edullisempaa lainaa.

Katso yhdistelylainoja

Päivitetty viimeksi: 5. tammikuu 2024
Sijoitus ja luokittelu perustuvat lainapalveluiden suosioon sivustolla.
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1121 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 70.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1456 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
4.5 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1126 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Pienten lainojen yhdistäminen – mitä hyötyä siitä on

Pienten lainojen yhdistäminen auttaa kuluttajia monella tavalla. Monet hyvinvointitutkijat ovat todenneet lainojen aiheuttavan stressiä etenkin sellaisissa tilanteissa, jossa ne muistuttavat olostaan kuukausittain liiaksikin.

Yhdistämällä pienet lainat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi, säästät rahaa sekä aikaa ja samalla vähennät omaa stressiäsi, joita ylimääräisten lainojen hallinnointi aiheuttaa.

Tiivistettynä hyödyt voidaan kiteyttää seuraavasti:

  • Usean pienemmän lainan sijaan lyhennät vain yhtä.
  • Säästät lainan palkkioissa ja korkokuluissa.
  • Vähennät omaa stressiä ja parannat taloutta.
  • Lainojen yhdistäminen onnistuu vain yhdessä päivässä.

Valitettavan harva kuluttaja tietää, että ne useammat pienet lainat, joita maksetaan takaisin kuukausitoisensa jälkeen alkukuusta, keskellä kuuta ja loppukuusta – voidaan vaihtaa yhdeksi ainoaksi lainaksi, jolloin sitä lyhennetään maksuaikataulun mukaisesti vain kerran kuukaudessa.

Tiedät aina tasan tarkkaan, koska lainanlyhennys lähtee ja tiedät varmaksi sen, että uusi laina on huomattavasti edullisempi kuin aikaisemmat kalliit pienlainat.

Yritämme parantaa läpinäkyvyyttä ja kuluttajien tietoisuutta raha-asioihin liittyen. Pieneltäkin tuntuvat lohduttomat asiat voivat auttaa huomattavan paljon. Pienten lainojen yhdistäminen on vain yksi esimerkki, jota käymme läpi tässä artikkelissa.

Miten yhdistän pienet lainat nyt heti?

Lainojen yhdistäminen aloitetaan aina valitsemalla sopiva lainanvälittäjä, joka kilpailuttaa puolestasi hakemuksen useamman pankin ja rahalaitoksen kesken. Toki yhdistelylainatarjouksen voi pyytää myös yksittäisiltä rahoituslaitoksilta, mutta samalla sinua jää kalvamaan ajatus siitä, olisivatko muut pankit tarjonneet lainaa vielä edullisemmin.

Olemme pyrkineet tekemään lainan vaihdon edullisempaan helpoksi. Sivun yläosassa esittelemme sinulle sellaisia lainapalveluita ja luotonantajia, jotka tarjoavat mahdollisuuden pienten lainojen yhdistämiseen.

Aloita valitsemalla sopiva lainapalvelu ja täytä hakemus. Hakemuksessa valitse kohta, ”haluan yhdistää lainat”, jonka jälkeen sinun on syötettävä nykyisten lainojen tiedot niille ilmoitetuille paikoille. Voit yhdistää useampia lainoja ja luottokorttivelkoja yhdellä kertaa.

Kun saat lainatarjouksia – varmista, että näiden uusien lainatarjousten todellinen vuosikorko on edullisempi kuin nykyisten lainojesi kustannukset. Näin varmistat, että vaihtamalla laina paranee.

Vaikka yhdistelylainojen käyttäminen voi tuntua monimutkaiselta, kyse on vain loppujen lopuksi siitä, että haet uuden isomman lainan, jossa on edullisempi korko ja kun saat sen tilille – maksat pois kaikki aikaisemmat lainat ja luottokorttivelat, jolloin jäljelle jäävä lainasaldo on nykyinen laina, jota vähennät.

Voit käyttää myös lainapalveluiden tarjoamia lainalaskureita

Lainalaskurit ovat helpoin ja nopein tapa selvittää minkälaista lainaa kussakin lainapalvelussa on tarjoilla. Vaikka lainalaskuri onkin vain suuntaa antava tieto siitä, minkälaisia tulevat lyhennykset saattava olla – se antaa jo hyvän kuvan siitä minkälaista lainaa kannattaa pyytää ja millä maksuajalla.

Lainalaskureita voi käyttää ilmaiseksi, jonka jälkeen voi suoraan pyytää lainatarjoukset ilman, että ne ovat sitovia. Sopimus kannattaa allekirjoittaa vasta siinä tapauksessa, jos uusi laina on oikeasti edullisempi tai vähintäänkin sama, mikäli haluat vain saada otteen taloudestasi.

Pienten lainojen yhdistäminen on helppo tapa ottaa kiinni omasta taloudesta

Olemme moneen kertaan näillä sivuilla kertoneet miten lainojen yhdistäminen kannattaa tehdä aina, jos sinulla on useampia lainoja tai luottokorttivelkoja päällekkäin. Emme voi koskaan korostaa liikaa, miten vaivaton prosessi se loppujen lopuksi on.

Voit pyytää päällekkäisten lainojen järjestelemistä ilmaiseksi. Et voi muuta kuin voittaa ja pahimmassa tapauksessa yhdistelylainatarjoukset jäävät vain saamatta, mikäli pankit katsovat, etteivät he voi tarjota riittävän edullista lainaa.

Vaikka puhumme vain pienistä lainoista tässä artikkelissa, voit silti yhdistää lainojasi aina 60 000 euroon asti suoraan verkossa. Sinun ei tarvitse marssia pankkiin tai tehdä muitakaan toimenpiteitä, riittää, että toimitat lainahakemuksen välittäjälle, joka ottaa asiasta kopin.

Pienet lainat ovat vain erinomainen esimerkki siitä, kuinka paljon hyötyä lainojen yhdistämisestä on. Yleensä pienissä lainoissa kustannukset ja korot ovat huomattavasti kalliimpia kuin suuremmissa vakuudettomissa lainoissa – ja aivan, et tarvitse edes vakuuksia tai takaajia saadaksesi yhdistelylainaa.

Luottokortit ovat kaikkein pahamaineisin esimerkki lainamuodoista, joissa korot ovat erittäin korkeat, sen jälkeen, kun koroton maksuaika päättyy. Lähes poikkeuksetta kaikkien luottokorttien nimelliskorko on 20 prosenttia, kun vakuudettoman lainan vuosikorko voisi olla vaikkapa 8 prosenttia.

Pienten lainojen yhdistäminen mahdollisimman alhaisella korolla

Matalampi korko on aina lainoissa suuri etu, etenkin kun puhutaan lainojen yhdistämisestä. Riippuen nykyisistä lainoistasi, voit saada yhdistelylainatarjouksia jopa kymmeneltä eri pankilta yhdellä kertaa.

Ennen kuin olet valmis pyytämään tarjoukset pankeilta, sinun on hyvä tietää, että hakemalla yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa, varmistat saavasi kaikkein parhaimmat lainatarjoukset. Eli toisin sanoen ne lainatarjoukset, joiden korko on matala.

Jos sinulla on avo- tai aviopuoliso, suosittelemme ehdottomasti keskustelemaan asiasta, vaikka ette olisikaan sopineet omien talouksien yhdistämisestä. Parhaiten rinnakkaishakijan kanssa lainan hakeminen onnistuu, kun hän on perheenjäsen.

Ystäviä tai kavereita emme suosittele käyttämään rinnakkaishakijana, sillä maailmassa on lukemattomia esimerkkejä siitä, mitä on käynyt, kun yhteisvastuullinen laina on kääntynyt päälaelleen. Harkitse tarkasti ja keskustele oman puolisosi kanssa – kerro mitä, että siitä on molemmille runsaasti höytyä etenkin, jos taloudenhoito tapahtuu yhteisymmärryksessä.

Rinnakkaishakijan avulla voit yhdistää pienlainat vieläkin edullisemmin, mutta se on kannattavaa vain siinä tapauksessa, että yhdistelylaina on nykyisiä lainoja edullisempi vaihtoehto. 

Mitä kokemuksia pienten lainojen yhdistämisestä löytyy?

Me kaikki haluamme tietää muiden kokemuksia palveluista ennen kuin päätämme niitä itse käyttää. Tässä kappaleessa kerromme, mitä kokemuksia lainojen yhdistäjillä on. Voiko lainoissa ylipäänsä säästää vai onko touhuun joku koira haudattuna?

Meillä on omakohtaisia kokemuksia lainojen yhdistämisestä, mutta ne rajoittuvat pääsääntöisesti luottokorttivelkojen vaihtamiseen vakuudettomaksi lainaksi. Sanomattakin selvää, tässä tapauksessa säästettiin puolet lainakuluissa.

Kyse oli 5000 euron luottokorttivelasta, jossa oli kiinteä nimelliskorko 20 prosenttia. Pyysimme tarjouksia yhdistelylainoista, joista saimme kolme tarjousta. Kaikki nämä tarjoukset olivat edullisia verrattuna luottokortin kustannuksiin ja päädyimmekin valitsemaan niistä parhaimman. Lainakuluissa säästöä kertyi 980 euroa, kun korkoprosentti tippui 20 nimelliskorosta vain 7 prosentin nimelliskorkoon.

Verkosta löytyy myös muiden palvelun käyttäjien kokemuksia pienten lainojen yhdistämisestä, joita voit lukea vapaasti sivuillamme. Olemme koonneet jokaisen lainapalveluesittelyn sivuille kollaasin eri kokemuksista, joita asiakkailla on.

Pienten lainojen yhdistäminen - UKK

Mistä paras lainojen yhdistäminen?

Paras lainojen yhdistäminen löytyy kilpailutuksen avulla. Yhdellä hakemuksella voit parhaimmillaan tavoittaa useiden pankkien lainatarjoukset. Valitse saamistasi tarjouksista edullisin yhdistelylainaa tarjoava toimija. 

Onko vakuudeton lainojen yhdistäminen mahdollista?

Lainat on mahdollista yhdistää vakuudettomasti ja ilman takaajia. Täytä maksuton hakemus esimerkiksi Omalainalla ja voit parhaimmillaan saada useita yhdistelylaina tarjouksia, joista voit valita edullisen ja itsellesi parhaimman vaihtoehdon. 

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Lainojen yhdistäminen voi epäonnistua esimerkiksi jos ikäsi tai tulosi ovat  riittämättömät tai luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä. Jos sait lainaa, mutta summa ei riittänyt kattamaan kaikkia avoimia velkoja, kannattaa kuitenkin pyrkiä yhdistämään ainakin kaikki korkeakorkoisimmat lainat. Voit myöhemmin koittaa hakea uutta yhdistelylainaa ja yhdistää jäljelle jääneet lainat. 

Kannattaako lainojen yhdistely?

Lainojen yhdistäminen on järkevää esimerkiksi silloin, jos useiden luottojen tai osamaksujen maksaminen on hankalaa. On huomattavasti helpompaa ja edullisempaa hoitaa yhden lainan takaisinmaksua. 

Milloin lainojen yhdistäminen kannattaa?

Lainojen yhdistäminen on kannattavaa, jos maksettavanasi on useita korkeakorkoisia pikalainoja, osamaksuja tai luottokorttivelkoja. Sen lisäkis yhdistelylainan ottaminen on järkevää vain silloin, jos se on nykyisiä lainojasi edullisempi vaihtoehto. 

Miten lainojen yhdistäminen toimii?

Käytännössä lainojen yhdistämisessä haet edullisempaa yhdistelylainaa, jonka käytät nykyisten velkojesi maksamiseen. Hae edullista yhdistelylainaa esimerkiksi Omalainalta ja katso pystyykö jokin luotonantaja tarjoamaan nykyisiä lainojasi halvempaa vaihtoehtoa.