Pienlaina

Pienilaina on helppo pieni laina, jonka kuka tahansa voi kilpailuttaa verkossa. Listauksessa esiintyvät parhaimmat pienlainat jotka on saatavissa omalle tilille käyttöön nopeasti. Koska lainatarjonta on hyvin laajaa, sinulla on runsaasti valinnanvaraa.

Lainapalvelu Lainasummat Takaisinmaksuaika Ikäraja Maksuaikataulu
omalaina logo 100 – 60 000€ 12 – 180 kk 18v Heti Hae lainaa
Ferratum logo 1 – 4000 € 3 – 54 kk 21v Heti Hae lainaa!
Etua.fi logo 100 – 60 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa!
Vertaakorkoja.fi logo 1 000 – 60 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
lendo logo 500 – 70 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
Rahalaitos logo 500 – 70 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
komplettbank logo 100 – 50 000€ 12 – 180 kk 23v Heti Hae lainaa
Blue Finance logo 100 – 5000 € 1 – 36 kk 18v Heti Hae lainaa!
pienlaina

Pienlainaa netistä näppärästi

Suurin osa kuluttajien netistä hakemista lainoista on suuruudeltaan varsin pieniä ja takaisinmaksuajoiltaan lyhyitä yhden tai useamman kuukauden lainoja. Pienlainat ovat 100 – 2000 euron suuruisia lainoja joiden hakeminen tapahtuu pääsääntöisesti kokonaan verkossa.

Näissä lainoissa luottopäätökset annetaan aina heti lainahakemuksen lähettämisen jälkeen ja rahat saapuvat hakemuksessa ilmoittamallesi tilille viimeistään muutaman tunnin kuluessa.

Pienlainojen valtti on siis nopeus ja helppokäyttöisyys. Lainaa on todella helppo hakea muutamassa minuutissa ja koska lainasummat ovat varsin maltillisia niitä myös myönnetään melkein jokaiselle, jolla vähänkään on säännölliset tulot tai takaisinmaksukykyä.

Kaikkien positiivisten ominaisuuksien lisäksi pienlainojen maine on ollut huono juuri niiden helpon saatavuuden takia. Kuluttajille on saattanut aiheutua velkaongelmia ja muita maksuvaikeuksia koska lainoista ei ole huolehdittu tai niihin ei ole kunnolla sitouduttu.

Usein kysytyt kysymykset pienlainoista

Mikä on pienlaina?

Pienilaina on pieni pikavippi, jota haetaa suoraan verkossa. Nämä lainat ovat erittäin suosittuja koska niiden avulla on mahdollista saada lainaa heti lainahakemuksen jälkeen omaan käyttöön.

Kuka voi hakea pienlainaa?

Pienlainaa voi hakea kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt henkilö, joka täyttää luotonantajien asettamat vaatimukset lainojen suhteen.

Miten pienlaina vertailu toimii?

Nopeelainan tarjoama pienlainavertailu on maksuton palvelu, jossa kuka tahansa voi tutustua eri pienlainoihin ja niiden kustannuksiin. Näin helpoimman ja sopivimman lainavaihtoehdon selvittäminen onnistuu vaivattomasti muutamassa minuutissa.

Mikä on halvin pienlaina?

Pienlainoissa harvoin on kilpailutuksesta huolimatta suuria hintaeroja, sillä hinnoittelu perustuu usein lyhyen aikavälin politiikkaan, jossa suurin osa lainan palkkioista muodostuu nostokuluista tai lainan avauspalkkioista.

Pienlainojen kustannuksissa oltava tarkkana

Pienlainat on usein tarkoitettu vain kuukaudessa tai parissa maksettavaksi takaisin kokonaisuudessaan, joka tarkoittaa että nykyisillä korkoprosenteilla luotonantajat tekisivät lähes tappiota tai lainaaminen ei olisi kannattavaa.

Tästä syystä luotoissa on usein muitakin huomioitavia kuluja kuin lainan nimelliskorko. Tarkastele todellista vuosikorkoa kun olet hakemassa kulutusluottoa, sillä etenkin pienlainoissa on tiedossa ainakin seuraavia mahdollisia kulueriä:

  • Lainan avauspalkkio
  • Tilinhoitopalkkio
  • Nostomaksut
  • Laskutusmaksut

Muut lainaan epäsuorasti liittyvät lisäkulut, kuten esimerkiksi perinteinen paperinen lasku.

Aina kun olet hakemassa lainaa, muista varmistaa nykyinen voimassa oleva hinnasto. Kiinnitä erityistä huomiota lainan ilmoitettuun todelliseen vuosikorkoon, sillä se pitää sisällään kaikki lainasta koituvat kustannukset ja on näin kaikkein tarkin mittari lainakustannuksista.

Vastuullinen pienlaina

Nopeelaina kehottaa ehdottomaan huolellisuuteen ja tarkkaavaisuuteen lainoja haettaessa. Älä hae lainoja hetken päähänpistosta vaikka pienlainat kuulostavatkin helpoilta ja pieniriskisiltä rahoitusvaihtoehdoilta.

Lainaa myöskään kannata ottaa vain maksaakseen aikaisempaa lainaa pois, vaan laadi hyvissä ajoin budjetti rahoitukselle siten, että tiedät kuinka suuren osan kuukausittaisista tuloistasi pystyt käyttämään lainan lyhentämiseen ilman että se karsii muita asioita pois.

Lainojen kilpailuttaminen voi olla myös järkevä vaihtoehto, mikäli et ole oikein varma mistä pienlainaa kannattaa hakea. Nopeelaina auttaa sinua selvittämään, mistä lainaa kannattaa hakea ja mistä sen voi löytää markkinoiden edullisimmilla koroilla ja kustannuksilla.

Muista myös, että lainsäädäntö voi muuttua. Muutokset lainsäädännössä voivat tarkoittaa, että esimerkiksi korkokatto lakkaa olemasta voimassa ja palauttaa lainakustannukset ennalleen. Kaikki tälläiset asiat lukevat aina lainaehdoissa, voiko lainsäädännön muutokset vaikuttaa nykyisiin voimassa oleviin lainoihin.

Käytä mahdollisuutesi saada lainaa ilman kuluja

Luotonantajat järjestävät aika-ajoin kampanjoita joissa tarjotaan asiakkaille rahanarvoisia etuuksia. Yksi näistä ilmiöistä on tullut tunnetummaksi kuin toiset ja se on koroton pikavippi, joka voidaan myöntää uusille lainanhakijoille.

Tämän kampanjan tarkoituksena on tarjota uusille pienlainanhakijoille mahdollisuus päästä tutustumaan lainapalveluun ilman riskiä.

Ehtona kuluttomassa lainassa on usein maksuaika, joka tyypillisesti vaihtelee luotonantajasta riippuen 2 – 4 viikon välillä.

Esimerkiksi – Ferratum tarjoaa uusille asiakkaille kuluttoman ensimmäisen lainan 30 vuorokauden ajaksi, jonka jälkeen laina palautuu tavallisiin kustannuksiin. Tämä tarkoittaa, että jos haet lainaa nyt ja maksat koko summan takaisin kuukauden kuluessa, ei laina tule maksamaan sinulle mitään ja saat tutustuttua lainapalveluun ilman riskiä.