Lainaa luottotiedottomalle

Varma laina luottotiedottomalle on hankala saada, etenkin Suomessa. Sillä usein kun puhutaan lainanhakemisesta, otetaan aina puheeksi luottotiedot. Vastaamme tässä kirjoituksessa siihen voiko luottotiedoton saada lainaa ja mistä varma laina luottotiedottomalle.

Lainapalvelu Lainasummat Takaisinmaksuaika Ikäraja Maksuaikataulu
omalaina logo 100 – 60 000€ 12 – 180 kk 18v Heti Hae lainaa
Ferratum logo 1 – 4000 € 3 – 54 kk 21v Heti Hae lainaa!
Etua.fi logo 100 – 60 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa!
Vertaakorkoja.fi logo 1 000 – 60 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
lendo logo 500 – 70 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
Rahalaitos logo 500 – 70 000€ 12 – 180 kk 20v Heti Hae lainaa
komplettbank logo 100 – 50 000€ 12 – 180 kk 23v Heti Hae lainaa
Blue Finance logo 100 – 5000 € 1 – 36 kk 18v Heti Hae lainaa!
varma laina luottotiedottomalle

Varma laina luottotiedottomalle – miten se onnistuu?

Osa rahoituslaitoksista ei myönnä lainaa luottotiedottomille. Aina ei jaksa odottaa, että kolhu luottotiedoissa poistuu vaan lainaa tarvitaan aikaisemmin. Lainan saaminen varmasti ilman luottotietoja voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta.

Tämän takia olemme listanneet kaikki rahoituslaitokset jotka myöntävät vakuudettomia lainoja. Hyvin perustellun hakemuksen päätteksi, aika harvoin törmää kielteiseen lainapäätökseen vaikka luottotiedoissa olisi merkintä, jos vain voit perustella lainantarpeesi ja maksukykysi hyvin. Olemme koonneet tänne mahdollisuudet hakea lainaa luottotiedottomille.

Lainaa vaikka luottotiedot ei kunnossa

Kun on tarve saada lainaa luottotiedottomalle, on ensin järkevintä kysyä lähipiiriltä apua. Jos he kuitenkaan eivät suostu lainaamaan tai takaamaan lainaasi. On paras vaihtoehto hakea pikalainaa netistä. Osa rahoituslaitoksista käyttää maksukykysi selvittämiseen palvelua joka tutkii pankkitililtäsi menot sekä tulot ja mahdolliset nykyiset lainasi.

Näiden pohjalta palvelu tekee arvion maksukyvystäsi ja antaa luottoluokituksen. Näin ollen on mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja. Usein kun kysytään mikä on pikavippi joka ei tarkista luottotietoja, johon on vain yksi vastaus ja se on, että ei ole olemassa luottopalvelua, missä ei tarkisteta luottotietoja. Kaikki luotonantajat siis tarkistavat tavalla tai toisella henkilön maksuhistorian. Muutoin luottoarvion tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

Voit myös käyttää muuta omaisuuttasi vakuutena lainaa hakiessa, jos sinulla ei ole luottotietoja. Jos sinulta löytyy vakituiset tulot eikä uusia maksuhäiriömerkintöjä ole tullut vuoden aikana, voit hakea lainaa palveluista. Lainan hakeminen luottotiedottomalta onnistuu myös lainankilpailuttajien kautta, he kilpailuttavat kaikki rahoituslaitokset ja antavat sinulle tarjouksen edullisimmasta lainasta.

Lainaa on siis täysin mahdollista hakea vaikka olet jo menettänyt luottotietosi tai sinulla on maksuhäiriömerkintöjä. On kuitenkin hyvä muistaa mistä merkintä alunperin tuli eikä toistaa samaa virhettä uudestaan, vaan pysyä tiukasi maksusuunnitelmassa ja maksaa laina takaisin ajallaan.

Usein kysyttyä luottotiedottomien lainoista

Mitä luottotiedot oikein ovat?

Luottotiedot ovat merkintä yritysten pitämissä rekistereissä, joista nähdään miten henkilö on maksanut aikaisemman laskunsa ja velvoitteensa. Merkintä tässä rekisterissä tarkoittaa, että monet muille arkipäiviäiset asiat eivät välttämättä onnistu yhtä helposti merkinnän omaavalle henkilölle.
Luottotiedot eivät kuitenkaan mene heti jos unohdat laskun maksaa, tai vaikka lasku olisi maksamatta useamman viikon. On turhaa väittää, että menetin luottotiedot vahingossa. Ei se kerta kaikkiaan ole mahdollista, sillä saat useita maksumuistutuksia niin sähköpostiin kuin kirjeitse ja vasta tietyssä kohtaa kun lasut etenevät perintään sinulle merkitään maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin.
Voit lukea lisää maksuhäiriömerkinnästä kuluttajaliiton sivuilta.

Kuka ylläpitää luottotietorekisteriä?

Luottotietorekisteriä ylläpitää Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode, joiden sivuilta voit maksutta katsoa oman tilanteesi kerran vuodessa. Tämän jälkeen seuraavat kyselyt saman vuoden aikana maksavat.

Kuinka kauan maksuhäiriömerkintä säilyy?

Riippuen maksuhäiriömerkinnän vakavuudesta, sen kesto voi olla 2 vuodesta jopa 5 vuoteen. On harhaluulo, että maksuhäiriömerkintä häviää kun laina on maksettu pois kokonaisuudessaan. Merkintä katsotaan vasta sitten hoidetuksi kun velka on maksettu ja tämän jälkeen lasketaan tilanteesta riippuen tuo 2 – 5 vuotta.
2 vuoden merkintä johtuu yleensä maksun myöhästymisestä joka ei ole ehtinyt ulosottoon. 3 vuotta jos velka ajettu ulosottoon, 4 vuotta jos velkoja ei maksettu pois ensimmäisen merkinnän aikana ja 5 vuotta jos sinulla on toistuvasti uusia maksuhäiriömerkintöjä eikä mitään lieventäviä tekijöitä asian suhteen.

Voiko luottotiedoton saada lainaa mistään heti?

Lainaa luottotiedottomalle on vaikeaa saada,  olipa maksuhäiriön alkuperä mikä tahansa. Lainaa on kuitenkin mahdollista saada jossakin tapauksissa nopeasti. Maksuhäiriö merkintä vaikuttaa olennaisesti lainan saamiseen, mutta kuten jo edellä mainittiin ei ole mahdotonta saada lainaa luottotiedottomana. Kun täytät lainahakemuksen jossakin ylläolevista rahoituslaitoksista kerro tilanteesi rehellisesti ja perustele hyvin miksi luottotiedot ovat menneet ja vakuuta, että olet luottokelpoinen lainanhakija.

Vielä parempaa jos sinulla on tuloja voit osoittaa, että olet luotettava lainanhakija. Usein kuulee kysyttävän mistä saa lainaa luottotiedottomalle heti? Paras vaihtoehto on, jos sinulla on omaisuutta jonka voit antaa vakuudeksi lainaa vastaan.

Lainan kilpailuttajien avulla pystyt tavoittamaan usean pankin ja löytämään edullisimman lainavaihtoehdon luottotiedottomalle. Tällaisia palveluita on esimerkiksi rahalaitos. Voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa heti, jos esimerkiksi soitat luotonantajalle tai annat enemmän tietoa itsestäsi ja taloudellisesta asemastasi.

Kokemuksia – lainaa luottotiedottomalle

Lainan saaminen maksuhäiriömerkinnällä on mahdollista. Usein ehdot ovat kuitenkin tiukat. Tärkeintä on, että vakuutat ja perustelet hyvin lainahakemuksessasi maksukykysi vaikka sinulta löytyisi maksuhäiriömerkintä. Jos pystyt todistamaan heille, että maksukykysi on hyvä ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti lähiaikoina on sinulla hyvät mahdollisuudet lainan saamiseen.

Varmin vaihtoehto lainan saamiseen luottotiedottomalle heti on se, että sinulta löytyy jotakin vakuutena lainaa vastaan. Täytyy muistaa, että lähes aina kun haet lainaa häiriömerkinnällä on lainan kulut korkeammat kuin henkilön jolla ei ole kyseistä merkintää.

Maksuhäiriömerkintä näkyy luottotiedoissa kahdesta viiteen vuoteen kun merkintä on saatu. On harmillista, että merkintää ei pysty poistamaan ennen kuin kyseinen aika on kulunut. Merkinnän kestoon vaikuttaa paljolti se oletko jo maksanut velan pois, josta merkintä alunperin tuli. Joskus tämä velan maksamisen merkintä auttaa lainan hakemisessa.

Maksuhäiriömerkintää on mahdollista lieventää, siten että ilmoitat rekisteriin maksuhäiriömerkinnän syyn ja perustelet sen hyvin. Jos maksuhäiriösi on aiheutunut esimerkiksi vakavasta sairastumisesta tai  työtapaturmasta, lieventää se huomattavasti merkinnän vakavuutta.

Lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle

Jos tuntuu, että perinteiset pankit tai netissä toimivat rahoituslaitokset eivät ole valmiita lainaamaan sinulle rahaa jää viimeiseksi vaihtoehdoksi kokeilla hakea lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle.

Yksityishenkilöiltä lainattaessa on oltava hyvin tarkkana. Todennäköisesti ensimmäisenä lainaa pyydetään ystäviltä, kavereilta tai perheenjäseniltä. Jos tälläisessa tilanteessa et pysty maksamaan lainaasi takaisin voit olla varma, että velat aiheuttavat ongelmia kaveri- ja perhesuhteisiisi.

Yksityishenkilöiden välinen lainaaminen voi ristiriitatilanteissa todella usein viedä raastupaan, jossa velat vain moninkertaistuvat.

Huolimatta siitä, että toiselta lainaaminen luottotiedottomalle on varsin turvallista, on pidettävä erityinen huoli siitä että laina maksetaan täysin ajallaan takaisin. Ja lainasta tehdään virallinen velkakirje siten, että lainaaja voi halutessaan periä lainan takaisin oikeusteitse.