Lainaa luottotiedottomalle

lainaa luottotiedottomalle

Usein kun puhutaan lainanhakemisesta, otetaan puheeksi myös luottotiedot. Samalla törmätään kysymykseen voiko luottotiedoton saada lainaa? Usein luottotietojen menettäminen tai puuttuminen johtuu siitä, että joku lasku on jäänyt maksamatta. Tämä voi olla monelle lainanhakijalle harmillinen paikka. Osa rahoituslaitoksista ei myönnä lainaa luottotiedottomille. Aina ei jaksa odottaa, että kolhu luottotiedoissa poistuu vaan lainaa tarvitaan aikaisemmin. Lainan saaminen ilman luottotietoja voi olla vaikeaa, mutta ei mahdotonta. Siksi olemme listanneet kaikki rahoituslaitokset jotka myöntävät vakuudettomia lainoja. Hyvin perustellun hakemuksen päätteksi, aika harvoin törmää kielteiseen lainapäätökseen vaikka luottotiedoissa olisi merkintä, jos vain voit perustella lainantarpeesi ja maksukykysi hyvin. Olemme koonneet tänne mahdollisuudet hakea lainaa luottotiedottomille.

​Lainaa vaikka luottotiedot ei kunnossa

Taulukko on päivitetty 22.9.2019. Lainahakemukseen pääset klikkaamalla “hae lainaa” – painiketta.

# Pikalainat Lainasummat Laina-aika Ikäraja Arvostelu Hae lainaa
#1 500 – 50 000 € 1 – 15 v 20 v Lue arvostelu.. Hae lainaa!
#2 luottonetistä logo 100 – 60 000 € 1 – 15 v 18 v Lue arvostelu… Hae lainaa!
#4 Etua.fi logo 500 – 50 000 € 1 – 15 v 18 v Lue arvostelu.. Hae lainaa!
#5 rahalaitos laina 500 – 70 000 € 1 – 15 v 20 v  Lue arvostelu..  Hae lainaa!
#6 omalaina.fi laina 100 – 60 000 € 1 – 15 v 18 v  Lue arvostelu..  Hae lainaa!
#7 100 – 60 000 € 1 – 15 v 22 v  Lue arvostelu..  Hae lainaa!

Pikavippi ilman luottotietoja

Kun on tarve saada lainaa luottotiedottomalle, on ensin järkevintä kysyä lähipiiriltä apua. Jos he kuitenkaan eivät suostu lainaamaan tai takaamaan lainaasi. On paras vaihtoehto hakea pikalainaa netistä. Osa rahoituslaitoksista käyttää maksukykysi selvittämiseen palvelua joka tutkii pankkitililtäsi menot sekä tulot ja mahdolliset nykyiset lainasi. Näiden pohjalta palvelu tekee arvion maksukyvystäsi ja antaa luottoluokituksen. Näin ollen on mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja. Usein kun kysytään mikä on pikavippi joka ei tarkista luottotietoja, johon on vain yksi vastaus ja se on, että ei ole olemassa luottopalvelua, missä ei tarkisteta luottotietoja. Kaikki luotonantajat siis tarkistavat tavalla tai toisella henkilön maksuhistorian. Muutoin luottoarvion tekeminen on vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

Voit myös käyttää muuta omaisuuttasi vakuutena lainaa hakiessa, jos sinulla ei ole luottotietoja. Jos sinulta löytyy vakituiset tulot eikä uusia maksuhäiriömerkintöjä ole tullut vuoden aikana, voit hakea lainaa palveluista. Lainan hakeminen luottotiedottomalta onnistuu myös lainankilpailuttajien kautta, he kilpailuttavat kaikki rahoituslaitokset ja antavat sinulle tarjouksen edullisimmasta lainasta.

Lainaa on siis täysin mahdollista hakea vaikka olet jo menettänyt luottotietosi tai sinulla on maksuhäiriömerkintöjä. On kuitenkin hyvä muistaa mistä merkintä alunperin tuli eikä toistaa samaa virhettä uudestaan, vaan pysyä tiukasi maksusuunnitelmassa ja maksaa laina takaisin ajallaan.

Mitä luottotiedot oikein ovat?

Luottotiedot ovat merkintä yritysten pitämissä rekistereissä, joista nähdään miten henkilö on maksanut aikaisemman laskunsa ja velvoitteensa. Merkintä tässä rekisterissä tarkoittaa, että monet muille arkipäiviäiset asiat eivät välttämättä onnistu yhtä helposti merkinnän omaavalle henkilölle.

Luottotiedot eivät kuitenkaan mene heti jos unohdat laskun maksaa, tai vaikka lasku olisi maksamatta useamman viikon. On turhaa väittää, että menetin luottotiedot vahingossa. Ei se kerta kaikkiaan ole mahdollista, sillä saat useita maksumuistutuksia niin sähköpostiin kuin kirjeitse ja vasta tietyssä kohtaa kun lasut etenevät perintään sinulle merkitään maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin.

Kuka ylläpitää luottotietorekisteriä?

Luottotietorekisteriä ylläpitää Suomen Asiakastieto Oy ja Bisnode, joiden sivuilta voit maksutta katsoa oman tilanteesi kerran vuodessa. Tämän jälkeen seuraavat kyselyt saman vuoden aikana maksavat.

Kuinka kauan maksuhäiriömerkintä säilyy?

Riippuen maksuhäiriömerkinnän vakavuudesta, sen kesto voi olla 2 vuodesta jopa 5 vuoteen. On harhaluulo, että maksuhäiriömerkintä häviää kun laina on maksettu pois kokonaisuudessaan. Merkintä katsotaan vasta sitten hoidetuksi kun velka on maksettu ja tämän jälkeen lasketaan tilanteesta riippuen tuo 2 – 5 vuotta.

2 vuoden merkintä johtuu yleensä maksun myöhästymisestä joka ei ole ehtinyt ulosottoon. 3 vuotta jos velka ajettu ulosottoon, 4 vuotta jos velkoja ei maksettu pois ensimmäisen merkinnän aikana ja 5 vuotta jos sinulla on toistuvasti uusia maksuhäiriömerkintöjä eikä mitään lieventäviä tekijöitä asian suhteen.

Laki on ehkä vanhanaikainen ja turhan tiukka

Vuonna 2019 oli ilmoilla aloite, jossa oli yli 100 kansanedustajan allekirjoitus. Aloitteessa esitettiin maksuhäiriömerkinnän poistamista kun velka on maksettu kokonaisuudessaan pois. Tällä hetkellä Suomi on yksi harvoista valtioista joissa maksuhäiriömerkintä rajoittaa pahimmillaan koko elämää.

Lainaa luottotiedottomalle heti

Lainaa luottotiedottomalle on vaikeaa saada,  olipa maksuhäiriön alkuperä mikä tahansa. Lainaa on kuitenkin mahdollista saada jossakin tapauksissa nopeasti. Maksuhäiriö merkintä vaikuttaa olennaisesti lainan saamiseen, mutta kuten jo edellä mainittiin ei ole mahdotonta saada lainaa luottotiedottomana. Kun täytät lainahakemuksen jossakin ylläolevista rahoituslaitoksista kerro tilanteesi rehellisesti ja perustele hyvin miksi luottotiedot ovat menneet ja vakuuta, että olet luottokelpoinen lainanhakija. vielä parempaa jos sinulla on tuloja voit osoittaa, että olet luotettava lainanhakija. Usein kuulee kysyttävän mistä saa lainaa luottotiedottomalle heti? Paras vaihtoehto on, jos sinulla on omaisuutta jonka voit antaa vakuudeksi lainaa vastaan. Lainan kilpailuttajien avulla pystyt tavoittamaan usean pankin ja löytämään edullisimman lainavaihtoehdon luottotiedottomalle. Tällaisia palveluita on esimerkiksi rahalaitos. Voit parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa heti, jos esimerkiksi soitat luotonantajalle tai annat enemmän tietoa itsestäsi ja taloudellisesta asemastasi. Jotkin rahoituslaitoksen myöntävät lainaa luottotiedottomalle heti.

Pikalaina luottotiedottomalle

Luottotietojen menettäminen on monelle surullinen asia ja osa ajautuu siihen väistämättä. On kuitenkin mahdollista, että osa säästyisi luottotietojen menettämiseltä tarkkaan harkitun ja vastuullisesti otetun pikalainan avulla. Maksukykyä mitataan eri mittareilla joihin kuuluu esimerkiksi aikaisemmin otetut lainat ja niiden takaisin maksut sekä velat. Maksukyvyn tarkistuksessa siis tutkitaan henkilön taustat ja miten hän on selvinnyt aikaisemmista velka velvoitteistaan. Maksuhäiriö merkintä tulee jos sinulla on velkoja, jotka lopuksi joutuvat ulosottoon. Merkintä on osalle pankeista ehdoton punainen lippu niin vuokra-asunnon hakemisessa, kuin lainanhakemisessa. Jos sinulla on entuudestaan maksuhäiriömerkintöjä hoida ne pois tai ainakin perustele lainaahakiessasi, ettät pystyt pysymään maksusuunnitelmassa ja tulet varmasti maksamaan lainan takaisin ajallaan. Jos et ole varma luottotiedoistasi voit tarkistaa ne asiakastieto.fi:stä.

Lainaa luottotiedottomalle kokemuksia

Lainan saaminen maksuhäiriömerkinnällä on mahdollista. Usein ehdot ovat kuitenkin tiukat. Tärkeintä on, että vakuutat ja perustelet hyvin lainahakemuksessasi maksukykysi vaikka sinulta löytyisi maksuhäiriömerkintä. Jos pystyt todistamaan heille, että maksukykysi on hyvä ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti lähiaikoina on sinulla hyvät mahdollisuudet lainan saamiseen.

Varmin vaihtoehto lainan saamiseen luottotiedottomalle heti on se, että sinulta löytyy jotakin vakuutena lainaa vastaan. Täytyy muistaa, että lähes aina kun haet lainaa häiriömerkinnällä on lainan kulut korkeammat kuin henkilön jolla ei ole kyseistä merkintää.

Maksuhäiriömerkintä näkyy luottotiedoissa kahdesta viiteen vuoteen kun merkintä on saatu. On harmillista, että merkintää ei pysty poistamaan ennen kuin kyseinen aika on kulunut. Merkinnän kestoon vaikuttaa paljolti se oletko jo maksanut velan pois, josta merkintä alunperin tuli. Joskus tämä velan maksamisen merkintä auttaa lainan hakemisessa.

Maksuhäiriömerkintää on mahdollista lieventää, siten että ilmoitat rekisteriin maksuhäiriömerkinnän syyn ja perustelet sen hyvin. Jos maksuhäiriösi on aiheutunut esimerkiksi vakavasta sairastumisesta tai  työtapaturmasta, lieventää se huomattavasti merkinnän vakavuutta.

Luottotiedottomalle lainaa

Paras tapa saada lainaa on välttää merkinnät luottotietoihin. Se on helppoa eikä vaadi suuria ponnisteluja taloudessa. Ole erityisen tarkka kun haet lainaa, osa maksuhäiriömerkinnöistä aiheutuu huonosti hoidetun lainan takia. Pidä huoli, että maksat laskut ajoissa, älä maksa luottolla tai osamaksulla mielellään, pidä rahaa säästössä. Jos takaisinmaksukykysi jostain syystä heikkenee älä epäröi ottaa yhteyttä lainan tarjoajaan.

Pääasia maksuhäiriöiden ennaltaehkäisemisessä on, että maksat laskusi aina ajallaan. Merkintä aiheutuu aina maksamattomista laskuista joten pidä huoli, että takaisinmaksukykysi on kohdillaan ja jos vähänkin näyttää siltä ettet pysty suoriutumaan laskuistasi ota heti yhteyttä laskuttajaan. Mahdollisuuksien mukaan saat lisäaikaa tai uuden maksusuunnitelman.

Voit lukea lisää maksuhäiriömerkinnästä kuluttajaliiton sivuilta.

Lainaa maksuhäiriöiselle heti

Lukuunottamatta sitä, että olet jo menettänyt luottotietosi ja vaikuttaa siltä ettet löydä lainaa mistään, älä silti turhaudu. Ei ole mahdotonta hakea lainaa tässä tilanteessa vaikkakin se vaikeuttaa asioita huomattavasti etenkin lainanhakemista. Maksuhäiriöiset pystyvät kuitenkin elämään normaalisti, ainut asia on että se hankaloittaa rahoituksen löytämistä. Täytyy kuitenkin muistaa, että maksuhäiriö on vain hetkellinen tila, josta pääsee pois kun parannat elämäntapasi ja maksat jatkossa laskusi ajoissa.

Maksuhäiriö avaa monelle silmät rahan käytölle, jolloin he saavat otteen taas raha-asioista ja hoitavat ne kunnolla. Maksuhäiriöiden välttäminen ei tarkoita aina kädestä suuhun elämistä vaan vältät vaan jatkossa turhat heräteostokset ja säästät rahaa arjen yllättäviä tilanteita varten.

Olemme tässä artikkelissa käsitelleen miten maksuhäiriöinen saa lainaa heti. Löydä taulukosta itsellesi sopiva laina ja täytä lainahakemus, jossa perustelet hyvin mistä syystä maksuhäiriö on sinulle aiheutunut ja vakuutat olevasi luottokelpoinen. Paras todennäiköisyys saada laina on kun soitat sinne tai menet suoraan paikanpäälle. Ihmiset arvostavat rehellisyyttä ja luotonantajat ovat ihmisiä.

Mukavia lainanhaku hetkiä ja muista olla tarkkana lainaehdoissa!

Lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta

Suomen laki edellyttää, että henkilölle jolle voidaan myöntää lainaa täytyy olla luottotiedot kunnossa. Jotkin lainapalvelut kuitenkin saattavat myöntää lainaa myös luottotiedottomille. Näin ei kuitenkaan aina ole, voit kokeilla täyttää ja lähettää lainahakemukset yläpuolella oleviin lainapalveluihin. Kyseisissä lainapalveluissa on korkein lainahakemusten hyväksymis – %.

Joissakin tapauksissa myös henkilö joka on hakenut lainaa on luullut omaavansa maksuhäiriömerkinnän, mutta onkin osoittautunut että hän oli väärässä. Maksuhäiriömerkinnät voi tarkistaa kerran vuodessa täysin maksuttomasti esimerkiksi Bisnodelta tai Asiakastiedolta. Tämän jälkeen tarkastukset maksavat muutaman euron. Näin voit varmistaa oletko oikeassa paikassa vai onko sinulla myös runsaasti muita lainavaihtoehtoja.

Jos lainan saaminen tuntuu netistä mahdottomalta voit kokeilla esimerkiksi panttilainaamoa. Näistä palveluista saa lainaa esineitä (pantteja) vastaan riippumatta siitä onko sinulla merkintä maksuhistoriassa.

Pikavippi maksuhäiriömerkinnästä huolimatta – voi olla mahdollista

Luottotietojen menettäminen ei ole niin yksiselitteinen asia, useimmiten kuitenkin pikavippi luottotietonsa menettenäälle on melkein mahdoton saada. On kuitenkin joitakin tapauksia joissa merkintä luottotiedoissa on syntynyt inhimillisen virheen kautta, tälläiset tilanteet kuitenkin tulkitaan erikseen.

Jotkut luottoyhtiöt myöntävän lainojaan lepsummin kuin toiset, osalla luotonantajista on erittäin korkeat standardit lainan hakijan suhteen ja heidän prosessinsa läpäisevätkin vain muutama prosentti lainaa hakevista henkilöistä.

Jos sinulla on maskuhäiriömerkintä, mutta tarvitset oikeasti lainaa voisi ehkä olla järkevää kokeilla hakea lainaa yhteishakijan kanssa? Yhteishakijan kanssa lainan hakeminen tapahtuu täysin samalla tavalla kuin yksinkin, mutta myös toisen henkilön tiedot täytetään lomakkeeseen ja lopullinen allekirjoitus vaatii molempien hakijoiden allekirjoitukset. Joissakin tapauksissa lainaa on siis myönnetty myös maksuhäiriömerkintäisille lainanhakijoille.

Varma laina luottotiedottomalle

Varma laina luottotiedottomalle on se, että et meneteä luottotietojasi ollenkaan. Muista aina hoitaa kaikki maksusi ajallaan, hyvä tapa on laittaa maksut suoraan ajastuksella menemään tililtä kun ne saapuvat tai tehdä niistä suoraan e-laskuja. Näin pystyt huomaamatta hoitamaan talouttasi paremmin ja välttämään mahdolliset taloudelliset suodenkuopat ja maksujen myöhästymiset.

Jos tilanne näyttää siltä että varma maksu onkin epävarma, ota heti yhteyttä velkojaan ja sovi uudesta maksuaikataulusta ja kerro rehellisesti tilanteesi. Rehelliesesti selvittämällä velkojan kanssa maksukyvyn ja ongelmat huomaat, että kaikki velkojat ovat oikeasti vain ihmisiä he osaavat suhtautua tilanteisiin kuin tilanteisiin hyvin inhimilliesesti, ole siis rohkea!

Onko luottokortti ilman luottotietoja mahdollista saada?

Luottokorttien kanssa olla erityisen tarkkana henkilön maksuhistorian suhteen, sillä korttiluottojen suuruudet voivat olla jopa yli 10 000 euroa. Luottokorttien hakijoille tehdään tarkempi arviointi kuin perinteisille kertalainoille. Koitimme löytää juuri sellaiset lainapalvelut joista saattaa myös luottotiedottomalle laina onnistua.

Arvostele:
[3]