Kulutusluotto

Kulutusluotto on luotto, joka myönnetään nimensä kuluttajalle kuluttamista varten. Joten luotonhakijan ei tarvitse ilmoittaa mihin tarkoitukseen laina käytetään. Kulutusluotoksi lasketaan kaikki vakuudettomat ja vakuudelliset luotot jotka on myönnetty kulutustarkoitukseen. Kulutusluotot ovat tänäpäivänä suuruudeltaan usein jopa yli 20 000 euron luokkaa pitkillä jopa 15 vuoden maksuajoilla. Kulutusluottojen suosio on viimeaikoina ollut räjähdysmäisessä kasvussa.

Tyypillisesti kulutusluottojen vuosittaiset korot ovat 4,5 – 20 % luokkaa. Koron suuruus määräytyy lainanottajan takaisinmaksukyvyn perusteella. Alla luetelluilta kulutusluoton myöntäjiltä on helpompaa ja nopeampaa saada kulutusluottoa kuin perinteisiltä pankeilta, lisäksi kustannukset netistä haettaville lainoille saattavat olla jopa perinteisiä pankkilaitoksia edullisempia. Hae lainaa heti tilille ja valitse Suomen parhaimpien kulutusluottojen joukosta juuri sinulle sopivin.

Katso lainatarjouksia

Päivitetty viimeksi: 10. toukokuu 2024
Sijoitus ja luokittelu perustuvat lainapalveluiden suosioon sivustolla.
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1121 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1456 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Usein kysyttyä kulutusluotoista

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluottoa voi hakea kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt, joka täyttää luotonantajat asettamat luottokelpoisuusvaatimukset, joita yleensä ovat: puhaat luottotiedot, säännölliset tulot ja vakituinen asuinpaikka Suomessa.

Voiko työtön saada kulutusluottoa?

Kyllä voi. Kulutusluotto voidaan myöntää myös työttömälle sillä moni voi hetkellisesti olla ajautunut heikentyneeseen taloudelliseen tilanteeseen jolloin rahoitusta todella tarvitaan. Jos työttömyys on jatkunut pitkään saattaa kulutusluoton saaminen vaatia tositteita maksukyvyn todistamiseksi.

Kuinka nopeasti kulutusluoton voi saada käyttöön?

Kaikki sivustollamme esitellyt lainapalvelut maksavat rahat heti tilille hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen. Lainapäätöksen saaminen vie vain muutamia minuutteja.

Kuinka suurta kulutusluottoa voi saada netistä?

Netissä toimivilta rahoittajilta on mahdollista saada lainaa 100 eurosta jopa 70 000 euroon asti. Lainasummat ovat täysin riippuvaisia valitsemastasi luotonantajasta.

Voiko yksin saada suuren kulutusluoton?

Yksin voi saada suuren kulutusluoton mikäli maksukyky on vahva. Yleensä yhteishakijan kanssa haetut lainat ovat edullisempia ja tavallista suurempia lainoja.

Voiko maksuhäiriömerkinnän omaava saada kulutusluoton?

Valitettavasti kulutusluottoa ei voida myöntää hakijoille joilla on maksuhäiriömerkintä. Voit kokeilla hakea lainaa maksuhäiriömerkinnällä tietyistä lainapalveluista.

Voiko kulutusluottoa hakea puhelimella?

Kyllä voi. Suurin osa tämänpäivän lainahakemuksesista tehdään suoraan älylaitteella mobiilisissa tai tabletilla. Tekstiviestillä lainan hakeminen puolestaan on hieman eri juttu.

Mistä tiedän mikä lainapalvelu sopii minulle parhaiten?

Kulutusluotto on joustoluoton lisäksi yksi joustavimmista rahoitusratkaisuista tänäpäivänä. Lainan takaisinmaksuajat joustavat asiakkaan henkilökohtaisen taloudellisen tilanteen mukaan. On silti kuitenkin järkevää valita sellainen luotonantaja joka myöntää juuri sinulle sopivia lainoja. Koska voi olla itse vaikea päättää mikä laina itselle sopii parhaiten voi esimerkiksi Omalainan lainojen kilpailutus palvelua sopia sinulle hyvin.

Täytät lainahakemuksen Omalainan palvelussa, jonka jälkeen lainahakemuksesi toimitetaan eteenpäin useille pankeille. Tämän jälkeen saat jo muutamissa minuuteissa useita lainatarjouksia eteesi joista näet tarkasti kuukausittaiset lainalyhennykset hakemukseen syöttämilläsi tiedoilla. Tästä syystä kyseinen palvelu on Suomen tämän hetken yksi suosituimmista.

Kulutusluotto sopii sinulle jos:

  • Haet rahoitusta pidempiaikaiseen rahoitukseen.
  • Tarvitset nopeaa lainaa ilman vakuuksia.
  • Ostat esimerkiksi uuden auton tai remontoit mökkiä.
  • Sinulla on puhaat luottotiedot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.
  • Olet varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin.

Mikä kulutusluotto oikeastaan on

Kulutusluotto on muiden internetistä saatavien rahoituspalveluiden tapaan vakuudeton laina, jota varten hakijan ei tarvitse antaa vakuuksia eikä hänellä tarvitse olla takaajia. Kulutusluotto eroaa muista lainatuotteista usein suuremmilla lainasummilla ja pidemmillä maksuajoilla. Kaiken tämän lisäksi kulutusluotot ovat kerralla tilille maksettavia lainoja joissa ei tehdä nostoja enää ensimmäisen lainaerän jälkeen kuten joustoluotoissa.

Kulutusluotto saattaa olla myös huomattavasti edullisempi ratkaisu pidempiaikaiseen lainatarpeeseen kuin muuta lainatuotteet. Moni hakeekin tänäpäivänä esimerkiksi autorahoituksen internetin yksityisiltä rahoituspalveluilta jotka tarjoavat jopa parempia ehtoja kuin perinteiset pankit. Lisäksi korot voivat olla erittäin alhaiset varsinkin jos hakijoita on kaksi.

Mitä muita lainoja voi saada heti tilille?

Keräsimme myös nopeista lainoista TOP-listauksen johon on listattu suosituimmat lainapalvelut kustannusten ja nopeuden perusteella. Voit saada lainaa käyttöösi 15 minuutissa hakemuksen täyttämisestä. Voit siirtyä lainaa heti listaukseen jos kulutusluotto ei välttämättä sovi tilanteeseesi.

Miten saada lainalle alhainen korko?

Lainan korkoon vaikuttavat useat tekijät, suurin painoarvo on kuitenkin luottokelpoisuusarviolla joka tehdään lainahakemuksen yhteydessä. Tähän voi vaikuttaa hakemalla lainaa esimerkiksi yhdessä puolison kanssa, jolloin myös kuukausittain maksettavat lyhennykset ovat suotuisampia molemmille.

Miten haen kulutusluottoa?

Kulutusluoton hakeminen tapahtuu lyhykäisyydessää näin. Siirry luotonantajan verkkosivustolle ja täytä lainahakemus huolellisesti. Valitse tarkkaan tarvitsemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika, sekä toimita tarvittavat liitteet jos niitä kysytään. Heti kun olet lähettänyt lainahakemuksen saat lainapäätöksen joka joko hyväksytään tai hylätään. Kun hakemus on hyväksytty maksetaan laina ilmoittamallesi tilille mahdollisimman nopeasti.

Kulutusluotto joustavalla maksuajalla

Myös kulutusluottoa on saatavilla joustavalla takaisinmaksuajalla, joka tarkoittaa että lyhennät lainaa oman aikataulusi mukaisesti. Varoituksen sana kuitenkin tässä mallissa on, että voit maksaa lainastasi merkittävästi enemmän kuin kiinteällä maksuajalla olevasta lainasta. Joustavaa maksuaikaa tarjoaa Komplett Bank, mutta lainaehdot ovat hyvin tiukat jotta luottohakemus menisi läpi.

Kulutusluotto netistä

Kulutusluottohakemuksen täyttäminen netissä on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Et tarvitse takaajia etkä vakuuksia. Lainahakemuksen voi täyttää luotonantajan sivuilla milloin tahansa. Hakemuksen täyttäminen ei ole sitovaa kunnes suostut lainatarjoukseen. Huomioi, että lainavaihtoehtoja on useita. Saat usein päätöksen muutamassa minuutissa hyväksyttyäsi tarjouksen. Sen jälkeen voit siirtyä nostamaan rahat tilillesi heti. Usein kulutusluoton hakijat etsivät myös luotonantajia joilta saat pikavipin heti, koska eivät välttämättä tarvitse niin suuria kertalainoja.

Mikä on halvin kulutusluotto jota voi hakea netistä?

Halvin kulutusluotto jota voi hakea netistä on vaikea määritellä sillä lainan korot muodostuvat usein hyvin henkilökohtaisesti luottolaitosten omien luottokelpoisuusarvioiden mukaan. Edullisin kulutusluotto 2024 on kuitenkin Omalaina, joka tarjoaa lainalleen jopa niinkin alhaista kuin 4,19 prosentin vuosittaista korkoa. Lopulliset lainakustannukset saat tietää kuitenkin vasta kun täytät maksuttoman lainahakemuksen.

Kulutusluottovertailu 2024

Kulutusluottovertailu on työkalu, jonka avulla säästät huimia summia rahaa sekä aikaasi. Suomessa on tänäpäivänä hurja määrä lainamahdollisuuksia ja eri luotonantajia. Tavoitteenamme on helpottaa sinun lainapäätöstäsi ja auttaa sinua löytämään juuri sinua miellyttävän kulutusluoton. Sinua saattaa myös kiinnostaa vertailuksi joustoluotto tai pikavippi jotka poikkeavat ominaisuuksiltaan merkittävästi kulutusluotoista.