Kokemuksia Omalainan lainanvälityspalvelusta - otimme selvää miten homma toimii

Päivitetty viimeksi: 5. tammikuu 2024
Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.9
4.9/5
omalaina logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat100 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 4,19%

Mitä kaikkea Omalaina tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Kalevankatu 20
 • 00100 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@omalaina.fi
 • Puhelin: 09 4255 0540

Yrityksen tiedot

Omalaina on Suomen suosituin lainankilpailuttaja

Lainanvälityspalveluiden määrä on kasvanut viime vuosien aikana merkittävästi. Etenkin televisiossa ja radiossa pyörii 15 minuutin välein lainojen kilpailutukseen liittyvä mainos. 

Olet varmasti törmännyt myös Omalainan mainokseen, jossa salatuista elämistä tuttu kasvo esittelee lainanvertailupalvelua jo useamman vuoden ajan. Me tutustuimme Omalaina.fi -lainapalveluun ja otimme selvää miten asiat oikeasti hoituvat ja onko palvelusta rehellistä hyötyä.

Omalaina etusivu
5.0 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja

Omalaina kokemuksia meiltä ja muualta

Omalaina kokemuksia löytyy verkosta vaikka muille jakaa. Me Nopeelainalla tutustuimme itse tähän lainapalveluun ja katsoimme minkälaista lainaa on tarjoilla ja miten palvelu oikeasti hyödyttää kuluttajaa.

Aloitimme täyttämällä lainahakemuksen Omalainan etusivulla, jonka jälkeen meidät uudelleenohjattiin täyttämään koko hakemus. Hakemuksen täyttäminen onnistui vaivattomasti parissa minuutissa.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saimme jo ensimmäiset lainatarjoukset eteen tarkasteltaviksi. Molemmat heti saadut lainatarjoukset olivat juuri niillä kriteereillä mitä olimme palvelun lainahakemukseen syöttäneet. Myöhemmin vielä seuraavan 24 tunnin aikana saapui 7 lainatarjousta, joista suurin osa oli joko yli tai ali asettamamme lainasumman tai takaisinmaksuaikataulun.

Ero halvimman ja kalleimman tarjotun lainan välillä oli noin 300 euroa. Säästöä olisi kertynyt enemmän mikäli lainasumma olisi ollut suurempi tai hakemukseen olisi lisätty yhteinen lainanhakija.

Myös Omalaina Suomi24 kokemuksia löytyy useita, mutta pelkästään niiden perusteella ei välttämättä kannata tehdä päätöstä siitä, onko palvelu hyvä tai tarjoaako se riittävän edullista lainaa. Pääsääntöisesti Suomi24 -keskustelupalstalla on haukuttu Omalainaa ja sen toimintaa. Nämä arvostelut voivat esimerkiksi liittyä siihen, ettei kyseinen henkilö ole saanut palvelun kautta riittävän edullista lainaa tai lainan korkotaso on ollut kohtuuttoman korkea.

Korkea korkotaso voi johtua esimerkiksi siitä, että hakijan tulot ovat liian alhaiset tai hänen maksukykynsä on heikko. Suosittelemme perustamaan oman näkemyksen omien kokemuksien pohjalta, jonka takia on järkevämpää täyttää maksuton ja ei-sitova hakemus ja katsoa millaisen korkotason voit saada Omalainan kautta saatuihin lainatarjouksiin. 

Nopeasti ynnättynä voimme antaa OmaLaina.fi lainapalvelulle seuraavat plussat ja minuukset:

OmaLainan palvelua on helppo käyttää verrattuna monen muun vastaavan palveluntarjoajan järjestelmiin. Lisäksi palvelun käyttö on nopeaa ja maksutonta, eikä tarjousten pyytäminen sido mihinkään.

Suurin plussa joutaa yhteistyökumppanien määrälle, joka on merkittävästi suurempi kuin yhdelläkään muulla Suomessa toimivilla lainanvälittäjällä. Tämä tarkoittaa, että lainatarjouksia on mahdollista saada enemmän joten myös kilpailutus on tarkempi.

Ainoa miinus on se, että kaikki tarjotut lainat ovat vakuudettomia. Eli jos joku haluaa vakuudellista lainaa ei valitettavasti sitä OmaLainalta voi hakea huolimatta siitä, että palvelussa on mukana useita kivijalkapankkeja.

Negatiivistä kritiikkiä on annettu myös melko reippaasta ja aggressiivisesta markkinoinnista, jota tehdään palvelussa asioineille henkilöille sähköpostin välityksellä. Voi siis olla järkevää käyttää sellaista sähköpostiosoitetta jota käytät vähemmän.

Mikä on Omalaina?

Omalaina on LVS Brokers Oy:n omistama lainasivusto, joka tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden kilpailuttaa lainat maksuttomasti. Palvelun käyttäminen on lainanhakijoille täysin ilmaista, sillä Omalaina saa palkkionsa yhteistyökumppaneilta mikäli lainasopimus solmitaan heidän tuoman laina-asiakkaan kanssa.

Palvelu ei siis itse myönnä lainoja vaan toimii eräänlaisena portaalina lainanhakijoiden ja luotonmyöntäjien välillä. Se mikä erottaa Omalainan lainapalvelun muista vastaavista on yhteistyökumppanien määrä. Palvelussa on mukana yli 30 yhteistyökumppania joiden joukossa on niin perinteisiä pankkeja kuin uudenaikaisia digipankkejakin.

Monelle lainapalvelun etuna on se miten monta luotonantajaa voi tavoittaa yhdellä hakemuksella. Kun lainaa haetaan Omalainan kautta saadaan tieto suoraan useiden eri luotonantajien kustannuksista.

Varsinaisen kilpailutuksen voi tehdä koska tahansa, sillä lainatarjoukset joita saat tarkasteltaviksi ei tarvitse hyväksyä heti tai lainkaan. Sinulla on 30 vuorokautta päättää otatko lainan vastaan. Jos jätät vastaamatta lainatarjouksiin ne erääntyvät ja lakkaavat olemasta voimassa.

Miten palvelun käyttäminen voi olla maksutonta ja ei-sitovaa?

Moni kuluttaja ihmettellee miten lainojen kilpailutuspalvelut voivat olla maksuttomia. OmaLaina perii palkkion suoraan yhteistyökumppaneilta eli pankeilta joiden lainat ovat mukana kilpailutuksessa. Joka kerta, kun asias kilpailuttaa lainansa OmaLainan palvelussa ja solmii sopimuksen luotonantajan kanssa ansaitsee OmaLaina välityksestä palkkion.

Toimintalogiikka on siis täysin identtinen kuin esimerkiksi maailmalla toimivissa hotelli-, lento- ja ravintolasivustoissa, jotka ovat käyttäjillensä maksuttomia.

Pankeille ja rahoituslaitoksille kilpailutus tietää aina vähemmän voittoa, sillä rahoitusyhtiöille on parempi se että asiakas saapuu suoraan heidän palveluunsa. Kilpailutuksessa joudutaan aina kilpailemaan hinnalla, joka tarkoittaa suoraan voittojen pienenemistä. Lainavertailupalveluiden yleistyessä ovat pankit ja yksityiset rahoitusyhtiöt kuitenkin joutuneet adaptoitumaan uuteen mekaniikkaan hankkia asiakkaita.

Lainojen vertaileminen on myös täysin mahdollista hoitaa itse, mutta siinä tapauksessa lainatarjoukset eivät ole kilpailutettuja ja sinun tulee lähettää lainahakemus joka ikiseen pankkiin ja rahoituslaitokseen, jonka haluat kilpailuttaa.

Omalainan vaatimukset lainanhakijoiden suhteen

Omalainan sivustolla toimivaa lainojen kilpailutuspalvelua voi käyttää mikäli lainanhakija on 18-vuotias ja hänellä on säännölliset tulot. Lainaa hakiessa on huomioitava, että yli 23 vuotiaille lainanhakijoille on enemmän tarjoilla lainamahdollisuuksia sillä esimerkiksi tällä hetkellä vain 2 – 3 rahoituslaitosta on valmiita lainamaan rahaa juuri 18-vuotta täyttäneille.

Varsinkin suuremmissa lainoissa todennäköisyys sopivien lainatarjousten saamiseen kasvaa kun lainanhakija ikä ja tulotaso on suurempi. Toki myös nuoremmat lainanhakijat voivat saada suurempaa lainaa mikäli heillä on säännölliset tulot jotka riittävät maksaan haetun lainan takaisin ilmoitetussa aikataulussa.

Luonnollisesti lainaa hakevalla henkilöllä ei myöskään saa olla maksuhäiriömerkintää eli lainan hakijan tulee olla hoitanut oma taloutensa moitteettomasti.

OmaLainalla vaatimukset lainanhakijoiden suhteen ovat alhaisimmat mitä muissa vastaavissa palveluissa. Suomessa lainanvälitystä ja kilpailutusta harjoittavat ainakin Zmarta, Etua ja Lendo jotka toimivat täysin identtisellä liiketoimintamallilla kuin OmaLainakin.

Miksi en saa lainaa?

Omalainan asettamat vaatimukset lainanhakijoille on kohtalaisen löyhät, mutta jossain tapauksessa hakija voi silti saada kielteisen päätöksen. Kielteinen päätös voi yksinkertaisesti johtua siitä, että hakijan tulot ovat liian matalat tai epäsäännölliset. Kielteiseen päätökseen voi johtaa myös huonosti täytetty hakemus tai hakijalla on tuloihinsa nähden jo ennestään liikaa lainaa. Kielteiseen päätökseen johtaneita syitä voi tiedustella Omalainan asiakaspalvelulta. 

Omalaina.fi toimivuus – onko palvelusta oikeasti hyötyä

Tämä lainapalvelu on hyvä vaihtoehto niille jotka eivät ole varmoja siitä mistä lainaa kannattaa hakea. Etenkin verkossa lainan hakeminen kannattaa aloittaa juurikin lainavertailusta tai lainojen kilpailutusta tekevistä palveluista joiden avulla on mahdollista selvittää mitkä luotonantajat tarjoavat edullisinta lainaa.

Omalainalla on myös mahdollista yhdistää aikaisemmat lainat, osamaksut ja luottokorttimaksut yhdeksi suuremmaksi ja edullisemmaksi lainaksi jolla on tarkoitus maksaa nämä pienemmät ja kalliimmat kulut pois kerralla.

Yhdistämisen etuna on helppous ja se miten paljon ylimääräisten kulujen karsiminen auttaa lainanhakijaa myös henkisesti. Jos henkilöllä alkaa ilmetä maksuvaikeuksia tai tuntuu, että oma kotitalous alkaa ylikuormittua suosittelemme aina harkitsemaan ensimmäisenä vaihtoehtona lainojen yhdistämistä.

Ketkä ovat Omalainan yhteistyökumppanit

Kuten aikaisemmin mainitsimme, Omalainalla on Suomen suurin tarjonta laina-alan yhteistyökumppaneista. Mukana on perinteisiä pankkeja kuten Aktia, Nordea ja Resurs Bank sekä useita suuria digipankkeja kuten Bank Norwegian ja Komplett Bank. Näiden pankkien lisäksi yhteistyökumppaneista löytyy myös pienempiä rahoituskumppaneita ja luottolaitoksia.

Perinteisten pankkien mukaantulo vakuudettomien lainojen kilpailutukseen antoi kuluttajille mahdollisuuden kilpailuttaa periaatteessa koko lainamahdollisuuksien kirjo. Kun olet kilpailuttanut lainasi OmaLainan -palvelussa on hyvin epätodennäköistä, että muut lainanvälityssivustot pystyisivät antamaan sinulle lainatarjouksia ennen kuin hylkäät, hyväksyt tai odotat 30 vuorokautta lainatarjousten erääntymistä.

Koko listan yhteistyökumppaneista löydät suoraan Omalainan sivuilta.

Usein kysyttyä Omalainasta

Mitä kokemuksia Omalainasta on?

Meillä on runsaasti positiivisia kokemuksia Omalainasta niin lainan hakemisesta kuin lainojen yhdistämisestä. Voimme lämpimästi suositella Omalainaa kaikille lainatarpeen kanssa painiville.

Onko Omalaina huijaus?

Omalaina ei todellakaan ole huijausta vaan Suomen tämän hetken suosituin lainapalvelu, eikä pelkästään suosituin vaan myös monipuolisin.

Mitä lainoja Omalaina tarjoaa?

Omalainan kautta on mahdollista hakea kaikkia lainatuotteita kuten: pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto sekä lainojen yhdistely.

Kuka voi hakea Omalainalta lainaa?

Kuka tahansa 18-vuotta täyttänyt henkilö, joka täyttää luotonantajien asettamat vaatimukset.

Mitä lainat maksavat?

Omalaina ei voi vaikuttaa lainakustannuksiin vaan lopullisen lainatarjouksen tekevät luotonantajan hakemuksesi perusteella.

Mitä lainasummia Omalaina tarjoaa?

Lainaa voi hakea aina pienestä 100 euron lainasta jopa 60 000 euroon asti ilman vakuuksia tai takaajia.

Kuinka nopeasti laina maksetaan?

Laina saapuu tilillesi parhaimmillaan muutamassa minuutissa mikäli saat lainatarjousen heti ja hyväksyt sen heti. Joissakin tapauksissa voit joutua odottamaan 1 – 2 pankkipäivää mikäli kyseessä on suuri laina.

Mitä yhteishakija auttaa?

Yhteishakijan kanssa haettu laina on aina edullisempi ja helpompi saada. Etenkin suuremmissa lainoissa on suositeltavaa ottaa mukaan yhteishakija.

Maksaako Omalainan käyttäminen?

Omalainan käyttäminen on kuluttajille / lainanhakijoille maksutonta. Omalaina saa palkkionsa yhteistyökumppaneilta.

Mikä on Omalainan OmaTili?

OmaTiliin saat tunnukset lainahakemuksen yhteydessä. Omasta Tilistä löydät kaikki saamasi lainatarjoukset sitä mukaan kun ne sinulle saapuvat sen lisäksi saat vielä ilmoituksen ja tarjoukset sähköpostiisi.

Onko jokin lainoista pakko hyväksyä?

Ehdottomasti ei. Voit koska tahansa vain katsoa mihin hintaan voisit saada lainaa ja itse päättää hyväksytkö vai hylkäätkö saamasi lainatarjoukset.

Milloin laina tulee tilille?

Lainan maksuaikatauluun vaikuttaa kyseisen rahoituslaitoksen tai pankin maksupolitiikka tai se mikä pankki hakijalla on itsellään käytössä. Etenki pienemmät lainasummat voidaan maksaa tilille jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään rahojen pitäisi olla tilillä muutaman arkipäivän kuluessa. 

Mitä tietoja lainanhakijasta hakemuksessa vaaditaan?

Huolimatta siitä, että OmaLainan lainahakemus on erittäin nopea täyttää on siinä runsaasti kohtia jotka saattavat herättää kysymyksiä lainanhakijoissa. Hakemuksessa on runsaasti melko tarkkojakin kysymyksiä siitä syystä, että pankkien on tehtävä lainanmyöntämisen kannalta merkittäviä päätöksiä vain yhden lainahakemuksen avulla.

Lainahakemuksessa kysytään seuraavia asioita:

 • Perustiedot
 • Ammatti
 • Tulotaso
 • Siviilisääty
 • Nykyiset velat
 • Luottokorttien määrä
 • Asunnon neliöt ja asuinmuoto
 • Lainan käyttötarkoitus

Voit tutustua hakulomakkeeseen etukäteen OmaLainan verkkosivuilla. Se mitä näet etusivuilla on esitieto-lomake, jonka jälkeen sinut ohjataan varsinaiseen lainahakemukseen, jonka täyttää huolellisesti noin 3 minuutissa. On hyvä huomioida, että vaikka saat itse ehdottaa lainasumman ja takaisinmaksuajan saatat silti saada tarjouksia esimerkiksi pienemmille tai suuremmille lainasummille ja eriävillä takaisinmaksuajoilla.

Nykyiset velat, luottokortit ja muut tiedot eivät välttämättä ole huono asia. Monet rahoitusyhtiöt katsovat luottokelpoisuutesi paremmaksi mikäli sinulla löytyy jo lainaa tai sinulla on useita luottokortteja. Tulotasossa myös pienet satojen eurojen erot saattavat vaikuttaa merkittävästi saamiisi lainatarjouksiin.

Työttömyys ei myöskään ole este lainansaamiselle, mutta itse kannattaa olla tarkkana esimerkiksi sellaisessa tilanteessa jossa ansiosidonnainen on juuri loppumassa. Takaisinmaksukyvyn kanssa ei kannata ottaa turhia riskejä ja hakea lainaa vain sen minkä tarvitsee.

Miten paljon lainoja Suomessa kilpailutetaan?

Suomessa yhä useampi lainanhakija osaa ja uskaltaa nykyään kilpailuttaa lainansa. Jo yksinään OmaLainalla on yli 300 000 asiakasta, jotka ovat löytäneet jo itselleen sopivan lainan. On myös hyvin todennäköistä, että henkilö joka on kokeillut lainojen kilpailuttamista palaa uudestaan käyttämään palvelua seuraavan lainatarpeen ilmetessä.

Kilpailutuksen suosiosta kertoo myös perinteisten pankkien liittyminen mukaan erilaisiin lainanvälityspalveluihin. Tämä tarkoittaa, että he saattavat kokea asemansa jopa uhatuksi kuluttajien parantuneen markkina-aseman vuoksi.

Lainojen kilpailutus on suosittua puuhaa juuri sen takia, että lainatarjoukset voi pyytää koska tahansa. Nämä saadut lainatarjoukset eivät ole sitovia eli niitä ei ole pakko ottaa vastaan. Lainatarjoukset ovat voimassa 30 vuorokautta saapumisesta, joten lainanhakijalla jää reilusti aikaa harkita omaa päätöstä. Kaiken kukkuraksi lainojen kilpailuttaminen on maksutonta eli se ei maksa mitään.

Yhteenveto Omalaina.fi -lainapalvelusta

Kaiken kaikkiaan voimme todeta, että Omalaina on yksi tämän hetken parhaimmista lainantarjoajista. Palvelusta ei löydy mitään negatiivista sanottavaa sillä lainan hakeminen on tehty niin helpoksi asiakkaille kuin voi olla.

Hakemuksen saa täytettyä myös mobiililaitteella tai tabletilla vaivattomasti.

Suurin etu Omalainan palvelussa on se, että lainatarjouksia voi kysyä koska tahansa omalle lainatarpelleen. Näin voit aina katsoa mihin hintaan saisit täytettyä lainatarpeesi ja jos sopivan hintainen laina löytyy voit kuitata lainatarjouksen ja saada rahat tilille jo saman päivän aikana.

Perinteinen mainos Omalaina.fi palvelusta jota näytettiin televisiossa.

Miten lainojen yhdistäminen Omalaina -lainapalvelussa tapahtuu?

Lainojen yhdistämisen tarkoituksena on päästä eroon monista pienistä lainoista ja osamaksuista sekä luottokorttiveloista jotka muodostavat melko raskaita hallittavia kulueriä. Yhdistelylainan tarkoituksena on maksaa koko velkataakka pois yhdellä kertaa siten, että jäljelle jää vain yksi laina joka on edullisempi kuin aikaisemmat maksuerät.

Itse olen käyttänyt yhdistelylainaa yhdistääkseni aikaisemmat osamaksut yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Tein tämän, koska osamaksuja oli kertynyt useampia, joka teki niiden takaisinmaksusta epämukavaa ja työlästä. Samalla säästin kokonaiskustannuksissa noin 400 euroa, kun osamaksujen hallinnointipalkkiot hävisivät ja tilalle tuli vakuudeton laina.

OmaLainan hakemuslomakkeessa on pudotusvalikko jossa kysytään lainan käyttötarkoitusta. Kun olet hakemassa lainojen yhdistelyä muista merkitä käyttötarkoitukseksi lainojen yhdistäminen. On hyvin todennäköistä, että uusi yhdistelylaina pidentää nykyisten velkojesi takaisinmaksuaikaa, mutta lainan kustannukset putoavat merkittävästi. Pidempiaikaiset vakuudettomat lainat ovat aina edullisempi vaihtoehto kuin pikalainat ja vipit.

Nyt varsinkin, kun erilaisia lainsäädännöllisiä muutoksia on tullut koskien kuluttajaluottoja on oikea aika vaihtaa nykyinen laina edullisempaan.

OmaLainalta voi hakea lainojen yhdistämistä jopa 60 000 euron lainasummille. Ankaran mainostuksen takia moni ei usko yhdistelylainojen tehokkuuteen vaan tyytyvät nykyisiin kalliimpiin lainoihin edes kokeilematta ei-sitovaa palvelua. Et voi tietää minkälaista lainaa sinulle tarjottaisiin jos et pyydä lainatarjouksia jotka on juuri sinua varten lähetetty.

Velkojen yhdistämisessä on hyvin tärkeä muistaa myös se, että yhdistelylaina on tarkoitettu vain tilapäiseen apuun. Se ei poista olennaisinta syytä sille minkä takia alun perin velkaannuit.

Tarjoaako Omalaina lainoja yrityksille?

OmaLaina on kuluttajille suunnattu palvelu, mutta monet yrittäjät ovat huomanneet, että palvelusta voi hakea lainaa myös yritykselle. OmaLainan kautta haetut yrityslainat eivät juurikaan poikkea muista vakuudettomista yrityslainoista, sillä kuluttajalainojen korot ovat usein jopa edullisemmat kuin yrityksille suunnatuissa lainoissa.

Voit suoraan ilmoittaa hakemuksessa lainankäyttötarkoitukseksi yritystoiminnan harjoittamisen. Monet rahoitusyhtiöt arvostavat yrittäjiä ja voivat tarjota näille melko edullistakin lainaa riippuen tietyisti henkilön taustoista.

Koska lainan takaisinmaksuaikataulun saa melko pitkälti sanella itse on helposti mahdollista hoitaa lainan takaisinmaksu suoraan yrityksen kassavirran tuloista siten, että oma henkilökohtainen talous ei kuormitu.

Yrityksen lainatarpeet ovat kuitenkin erittäin suuria, jonka takia palvelun lainat sopivat parhaiten pieniin ja lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Jos yritystoiminta tarvitsee suurempaa rahoitusta on järkevämpiä kääntyä oman pankin puoleen ja pyytää lainatarjous sieltä.

5.0 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja