Rahalaitos kokemuksia - Mikä on paras rahalaitos?

Päivitetty viimeksi: 5. tammikuu 2024
Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.1
5/5
Rahalaitos logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat500 - 70.000 euroa
KorkoAlkaen 4,5%

Mitä kaikkea Rahalaitos tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Yliopistonkatu 58 B
 • 33100 Tampere

Yhteystiedot

 • Sähköposti: info@rahalaitos.fi
 • Puhelin: 09 2311 3670

Yrityksen tiedot

Suomessa toimii useita rahalaitoksia, joista osa toimii pelkästään verkossa. Tässä kirjoituksessa tutustumme rahalaitosten toimintaan ja kerromme sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää. Annamme myös vinkkejä, joiden avulla pystyt itse löytämään parhaat rahalaitokset, jotka myöntävät edullista lainaa.

Ennen kuin siirrymme itse aiheeseen, tarkastellaan termiä rahalaitos hieman syvällisemmin seuraavassa kappaleessa.

Rahalaitos
4.9 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 70.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja

Mitä Rahalaitos tarkoittaa?

Mikä on rahalaitos? Rahalaitoksella tarkoitetaan rahoituksen tai rahoituspalveluiden tarjoajaa. Toisin sanoen rahalaitosta voidaan pitää yhtenä toimialana. Tämä toimiala voidaan vielä luokitella tarkemmin kolmeen eri kategoriaan, jotka ovat:

 • Keskuspankki
 • Muut rahalaitokset
 • Muut rahan- tai lainanvälittäjät

Katsotaan vielä hieman tarkemmin, mitä nämä eri kategoriat oikein pitävät sisällään ja minkälainen palvelu kuhunkin kategoriaan oikein kuuluu.

Keskuspankki

Keskuspankki on perinteinen pankki, jonka tärkein tehtävä on taloudellisen tasapainon ylläpitäminen ja inflaation torjuminen. Keskuspankit ovat usein valtion omistuksessa, jolloin maiden hallitukset tai päättäjät pystyvät itse vaikuttamaan rahapolitiikkaa koskeviin päätöksiin.

On kuitenkin mahdollista, että keskuspankki ei kuulu minkään valtion tai hallinnollisen päätäntävallan piiriin vaan se toimii omana yksikkönä ja vastaa koko talousalueensa rahapolitiikan sääntelystä.

Suomessa on yksi keskuspankki (Suomen Pankki) ja se sijaitsee Helsingissä. Suomen pankin tehtävä on noudattaa Euroopan tasolta tulevista linjauksista, mutta ennen kaikkea huolehtia suomen valtion sisäisestä rahanhallinnasta. Suurin vaikutus suomalaisten pankkien toimintaan tulee kuitenkin EU:hun liittymisen myötä Euroopan keskuspankilta.

Muut rahalaitokset

Muiden rahalaitosten kategoriaan kuuluu erilaiset rahoituspalveluita tarjoavat yritykset. Rahoituspalveluilla tarkoitamme säästötilejä, talletustilejä tai lainojen, kuten kulutusluottojen myöntämistä. Rahalaitokset voivat myös ylläpitää sijoitustoimintoja, kuten arvopaperivarantoja tai rahastoja.

Rahalaitosten määrä suomessa on suuri. Tämä on kuluttajille hyvin positiivinen asia, sillä se tuo mukanaan tervettä kilpailua esimerkiksi lainojen korkoihin ja kustannuksiin.

Esimerkiksi nopeelaina.fi sivustolla esiteltävä yritykset ovat kaikki rahalaitoksia, mutta niiden toiminta ei ole samanlaista, kuin keskuspankilla, sillä ne pyrkivät itsenäisesti tekemään voittoa esimerkiksi luotonmyöntämisellä.

Lainanvälittäjät

Lainanvälittäjien tarkoitus on yhdistää lainan tarpeessa olevat henkilöt ja lainapalveluita tarjoavat yritykset. Tämä tarkoittaa, että näiden toimijoiden vastuu koko rahoitusprosessista on selkeä eikä lainanvälittäjät yleensä tarjoa varsinaisia pankkipalveluita itse. On kuitenkin joitakin poikkeuksia, joissa luottolaitokset ovat tarjonneet myös mahdollisuutta sijoittaa tai tallettaa rahaa.

Lainanvälittäjät eivät siis ole lainan myöntäjiä, vaan he pyrkivät löytämään asiakkailleen parhaan pankin tai rahoituslaitoksen, josta he ansaitsevat pienen palkkion.

Haluatko itse tarkastella listaa kaikista Suomessa toimivista rahoitusalan toimijoista? Suomen pankki ylläpitää listaa rahalaitoksista, joka on kaikkien nähtävissä.

Rahalaitos – mikä niiden tehtävä on?

Rahalaitoksilla on erilaisia tehtäviä riippuen siitä, mihin edellä mainituista kategorioista ne kuuluvat. Esimerkiksi keskuspankkien tehtävä on huolehtia kokonaisvaltaisesti rahapolitiikasta ensisijaisesti pitämällä inflaation maltillisella tasolla.

Muut rahalaitokset sen sijaan tarjoavat omia palveluitaan kuluttajille. Näitä palveluita voivat olla erilaiset sijoitustoimintaan liittyvät palvelut tai luottotoiminta.

On kuitenkin tärkeä muistaa, että rahalaitosten toiminta vaatii aina henkilön, joka säästää ja henkilön, joka tarvitsee lainaa. Tavallaan voidaan ajatella, että nämä säästävät henkilöt rahoittavat pankkien luottotoimintaa ja saavat vastineeksi muutaman prosentin korkotuoton vuosittain.

Täysin sama pätee myös yksityisiin rahoituslaitoksiin, jossa tarvitaan pääomaa. Pääoma kerätään sijoittajien avulla ja tuottoa pyritään tekemään lainaamalla rahaa henkilöille, joiden luottokelpoisuus on riittävän korkea ja heidän uskotaan pystyvän maksamaan laina takaisin ajallaan.

Kuka voi perustaa rahalaitoksen?

Euroopan alueella, kuka tahansa henkilö voi perustaa rahalaitoksen, joka myöntää asiakkaille lainoja. Mutta varsinaista pankkitoimilupaa ei voi saada ilman Euroopan keskuspankin lupaa. Kaikki rahaliiketoimintaa harjoittavat yritykset ovat kuitenkin sääntelyn alaisia, sillä jo Suomen laki sääntelee rahoitustoimintaa varsin tarkasti.

Mitä laki sanoo rahalaitoksista?

Suomessa rahalaitosten toimintaa sääntelee Suomen laki ja liuta muita viranomaisten asettamia määräyksiä. Varsinaista lakipykälää, joka sääntelee rahalaitosten toimintaa Suomessa, kutsutaan luottolaitoslaiksi. Luottolaitoslaki asettaa varsin tarkat rajat liiketoiminnalle.

Itse asiassa, kun hakijat ihmettelevät, miksei lainaa voida joissakin tapauksissa myöntää on hyvä kääntää katse juuri tähän lakiin. Nimittäin luottolaitoslaki määrittelee esimerkiksi sen, minkälainen maksuvalmius kuluttajilla tulee vähintään olla, jotta rahoitusta voidaan myöntää.

Eli pankkien ja rahalaitosten toiminta on erittäin säänneltyä ja liiketoiminnan viitekehykset tulevatkin ulkopuolelta.

Rahalaitos.fi – erinomainen nimivalinta

Rahalaitos.fi on nykyään tunnetun Sambla Group Oy:n omistama lainapalvelu, jonka avulla kuluttajat pystyvät kilpailuttamaan lainansa yli 20 rahoituslaitoksella. Palvelun tehokkuus perustuu saatavuuteen, sillä kuluttajan tarvitsee toimittaa vain yksi lainahakemus rahalaitos.fi palvelussa, jonka jälkeen se toimitetaan digitalisaatiota hyödyksi käyttäen kaikille mukana oleville yhteistyökumppaneille, jotka pystyvät tekemään tarjouksen hakemuksesta saamillaan tiedoilla.

Lainanhakija voi siis saada useita lainatarjouksia eteensä. Tarjoukset on valmiiksi eritelty, mutta niitä pystyy itse tarkastelemaan ja suodattamaan löytääkseen parhaan mahdollisen rahalaitoksen.

Pitkälle on tultu

Kuka tahansa voi koska tahansa katsoa esimerkiksi puhelimella kotisohvaltaan mihin hintaan mikäkin pankki on valmis tarjoamaan lainaa. On vielä hyvä muistaa, että lainatarjoukset eivät ole sitovia. Eli lainatarjouksen voi vapaasti, joko hyväksyä ja siirtyä nostamaan laina tai vaihtoehtoisesti hylätä vaihtoehdot, jotka eivät kiinnosta.

Millainen on Rahalaitos korko? 

Rahalaitoksen verkkosivuilta löydät kätevän lainalaskurin, joka näyttää valitsemallesi lainasummalle suuntaa antavan kuukausierän. Tämän lisäksi alapuolella olevassa lainaesimerkissä muuttuu nimelliskorko ja todellinen vuosikorko. Huomioithan kuitenkin, että kaikki luvut ovat suuntaa antavia ja todellinen korkotaso määräytyy vasta lainahakemuksen täyttämisen jälkeen. 

Seuraavaksi näet esimerkin lainakustannuksista: 

”Esimerkki lainakustannuksista lainasumman ollessa 10 000 € ja takaisinmaksuajan ollessa 8 vuotta: Nimelliskorko 8,75 %, todellinen vuosikorko (APR) 9,11 %, tilinhoitomaksut 0 €. Aloitus- ja kuukausikulut 0 €, korkokulut 3940 €, lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 13 940 €.”

 

Lainojen kilpailuttaminen on nykypäivää

Yhä harvempi lainanhakija pyytää lainatarjouksen itse vain yhdeltä tai kahdelta perinteiseltä pankilta, sillä he pystyvät suoraan pyytämään tarjoukset yli 20 pankilta. Näin yhtäkään kiveä ei jää kääntämättä ja edullisin laina varmasti löytyy.

Poikkeuksena ovat kuitenkin pankkien omien bonusohjelmien ja kanta-asiakkuusjärjestelmien puitteissa tarjottavat ASP-lainat tai muut vastaavat rahoitustuotteet, joita ei ole mahdollista kilpailuttaa ja jotka todennäköisesti ovat edullisempia kuin yksikään vakuudeton laina.

Teknologian kehitys on kuitenkin tuonut mukanaan paljon hyvää, sillä kuluttajat saavat tänä päivänä lainaa huomattavasti edullisemmin, kuin esimerkiksi vuosikymmen sitten. Samalla kalliit pikalainat ovat hävinneet markkinoilta lähes kokonaan ja tilalle on tullut entistä edullisempia ja joustavampia rahoitusratkaisuja.

Lisäksi suomessa on nähty useita ulkomaalaisia rahalaitoksia, jotka ovat laajentaneet liiketoimintaansa oman alueensa ulkopuolelle. Se tuo myös mukanaan tervettä kilpailua rahalaitosten kesken.

Nyt, kun tiedät miten rahalaitokset toimivat ja mikä on niiden tehtävä, on aika siirtyä tarkastelemaan tarkemmin itse rahalaitos.fi palvelun tarjoamia mahdollisuuksia.

Kulutusluoton kilpailutuksen lisäksi lainojen yhdistäminen on myös mahdollista Rahalaitoksen avulla. Voit siis kätevästi kilpailuttaa yhdistelylainasi yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Voit yhdistää 500 – 70 000 euron lainasi Rahalaitoksella ja saada takaisinmaksuaikaa 1-15 vuotta. Yhdistelylaina voi olla hyvä tapa niputtaa yhteen kaikki kalliit osamaksut, kulutusluotot tai luottokorttivelat. Parhaimmillaan se voi alentaa nykyisten lainojesi kustannuksia ja korkotasoa sekä lainan takaisinmaksaminen on huomattavasti yksinkertaisempaa. 

Kokemuksia Rahalaitos.fi palvelun lainanvälityksestä

Rahalaitos.fi tarjoaa kuluttajille juuri sitä mitä he etsivätkin, eli edullisinta lainaa. Rahalaitos.fi tarjoaa mahdollisuuden löytää paras rahalaitos vain muutamassa minuutissa. Koko lainanhakuprosessi kestää vain muutaman minuutin ja sen voi tehdä, vaikka työmatkalla bussissa tai aamukahvin ääressä.

Näiden ohjeiden avulla pääset alkuun:

 • Aloita siirtymällä rahalaitos.fi -palvelun verkkosivuille.
 • Valitse sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika lainallesi.
 • Täytä yhteystiedot ja siirry varsinaiseen lainahakemukseen.
 • Varsinaisessa lainahakemuksessa kysytään tarkempia tietoja taloutesi tilanteesta, kuten esimerkiksi asumismuoto ja nykyiset lainat sekä velat.
 • Mitä tarkemmat tiedot pystyt hakemukseen antamaan, sitä parempi todennäköisyys sinulla on saada paras mahdollinen lainatarjous.
 • Lähetä lainahakemus ja odota lainatarjousten saapumista. Saat heti kättelyssä useita lainatarjouksia, mutta joidenkin lainatarjousten saaminen saattaa kestää maksimissaan 24 tuntia. Tämä johtuu siitä, että osa pankeista ja rahalaitoksista ottaa oman aikansa tehdessään tarjouksen.

Tarjoukset saapuvat rahalaitos.fi käyttäjäpaneeliin, johon saat tunnukset lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Sen lisäksi saat myös sähköpostilla tai tekstiviestillä ilmoitukset uusista lainatarjouksista aina sitä mukaan, kun ne sinulle saapuvat.

Jos sopiva laina löytyy, voit allekirjoittaa sen suoraan netissä verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, siirtymällä lainatarjouksessa olevasta painikkeesta luotonantajan sivuille viimeistelemään hakemus.

Nopeelaina auttaa sinua löytämään parhaat rahoitusratkaisut jo nopealla silmäyksellä. Kuluttajat ovat nykyään yhä enemmän tietoisia omista mahdollisuuksistaan ja kulutustottumuksistaan, jonka takia he osaavat tehdä oikeita päätöksiä, kunhan heillä on siihen oikeat työkalut.

Lainan kilpailutus kokemuksia 

Rahalaitos on saanut asiakkailtaan kiitosta tarjoamastaan kilpailutuspalvelusta. Sitä pidetään erinomaisena ja sen avulla asiakkaat ovat saaneet edullista lainaa alhaisella korkotasolla. Kilpailuta vakuudeton laina Rahalaitoksen avulla ja vertaa lainatarjouksia, jonka jälkeen voit päättää, oliko jokin saamistasi tarjouksista riittävän edullinen. Lainan hyväksyminen on helppoa ja tarvitset siihen vain verkkopankkitunnuksiasi. 

Usein kysyttyä

Onko rahalaitos luotettava?

Rahalaitos.fi käyttäminen on turvallista ja voit luottavaisin mielin täyttää maksuttoman hakemuksen. 

Miksi en saa lainaa, vaikka luottotiedot kunnossa?

Vaikka jokainen rahalaitos ja pankki edellyttää hakijalta puhtaita luottotietoja, niin se ei kuitenkaan ole ainoa kriteeri. Jokaisella lainanantajalla on omanlainen tyyli toteuttaa asiakkaan maksukyvyn arviointi. Hakija voi siis saada kielteisen päätöksen, vaikka luottotiedot olisivatkin kunnossa. Tämä voi johtua esimerkiksi liian pienistä tai epäsäännöllisistä tuloista. 

Kuka omistaa rahalaitoksen? 

Rahalaitoksen omistaa nykyään tunnettu uuden sukupolven lainanvälittäjä Sambla Group Oy. 

 

4.9 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 70.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja