Sortter kokemuksia - tämän haluat tietää

Päivitetty viimeksi: 5. tammikuu 2024
Meidän arviomme
4.6
4.6/5
Asiakkaiden arvio
4.7
4.7/5
sortter
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat1000 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 4%

Mitä kaikkea Sortter tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Bulevardi 21
 • 00180 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@sortter.fi
 • Puhelin: 09 8566 5550

Yrityksen tiedot

Mikä on Sortter?

Sortter on 100 % suomalainen lainojenkilpailuttaja, joka auttaa löytämään oikean rahoitusratkaisun elämän eri tilanteisiin. Palvelu on perustettu vuonna 2018 ja sen yhteistyökumppaneihin lukeutuu 20 pankkia ja luotonmyöntäjää. Sortter kilpailuttaa vakuudettomat kulutusluotot 1000 eurosta 60 000 euroon asti.

Kulutusluottojen lisäksi Sortter järjestää asuntolainojen joukkokilpailutuksia, jossa kilpailutettujen asuntolainojen summa vaihtelee 10 000–500 000 euron väliltä. Palvelun kautta voit myös kilpailuttaa 5000–5000 000 euron yritysluotot sekä tehdä luottokorttivertailun.

Netti on pullollaan Sortter kokemuksia sekä asiakkaiden antamia arvosteluja. Tämä kertoo siitä, että useat lainanhakijat käyttävät kyseistä palvelua. Sortter myös kertoo omilla sivuillaan, että asiakkaat säästävät lainakustannuksissa keskimääräisesti jopa 1038 euroa. Koroissa ja kuluissa säästetyn summan voi siis käyttää järkevämpiin menoihin.

Kokosimme tähän artikkeliin Sortter kokemukset, tärkeimmät asiat palvelun ominaisuuksista ja kiperimmät kysymykset lainan hakemisesta.

4.6 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja

Sortter on lainankilpailuttaja, jonka avulla tavoitat yhdellä hakemuksella 20 eri luotonantajaa

Sortterin kautta voit hakea lainaa esimerkiksi lainojen yhdistämiseen tai jälleen rahoittamiseen. Useimmat lainaa tarvitsevat voivat päätyä hakemaan lainaa omasta perinteisestä pankista, joka ei kuitenkaan välttämättä ole se edullisin tai järkevin vaihtoehto.

Mitä useamman pankin tai rahalaitoksen hakemuksesi tavoittaa, sitä suurempi mahdollisuus on saada edullinen laina. Sortterin avulla sinun on mahdollista tavoittaa yhdellä hakemuksella 20 eri luotonantajaa. Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat tyypillisesti muutamissa minuuteissa tiedot siitä mikä pankki tai rahoituslaitos pystyy tarjoamaan lainaa edullisella korolla ja hyvillä ehdoilla.

Löytäessäsi itsellesi sopivan lainatarjouksen, voit siirtyä hyväksymään sen kätevästi pankkitunnuksillasi. Parhaimmassa tapauksessa saat lainan tilillesi saman päivän aikana tai viimeistään muutaman arkipäivän kuluessa.

Jos mikään saamistasi tarjouksista ei miellyttänyt voit olla hyväksymättä yhtäkään tarjousta. Sortterin käyttäminen on asiakkaille täysin ilmaista, joten voit esimerkiksi tarkistaa sen avulla korkotasosi.

Sortter erottuu muista vastaavista palveluista tarjoamalla parhaan koron takuun, joka tarkoittaa sitä, että jos löydät Sortterin yhteistyökumppaneilta vuorokauden sisällä halvemman lainan, se maksaa sinulle lainakustannuksien erotuksen.

Sortterin on asettanut lainanhakijoille muutamia perusvaatimuksia

Sortterin asettamat lainehdot eivät ole kireimmästä päästä, mutta joillain sen yhteistyökumppaneilla voi olla tiukempia vaatimuksia.

Voit hakea lainaa Sortterin kautta, kunhan täytät seuraavat vaateet:

 • Olet vähintään 20-vuotias
 • Vakituinen osoitteesi on Suomen sisäällä
 • Omaat säännölliset palkka- tai eläketulot
 • Luottorekisterisi on puhdas eikä sinulla ole aikaisempia maksuhäiriömerkintöjä

Edellä mainitut ehdot ovat siis Sortterit itse asettamia, joten lopullisen päätöksen lainan myöntämisestä tekee valittu pankki. Vaikka täyttäisit Sortterin perusvaatimukset, voi jollain yhteistyöpankeilla olla tiukemmat vaatimukset. Vaikka asia olisikin näin, ei sinun tarvitse siitä välittää sillä lainahakemus toimitetaan vain niille luotonmyöntäjille, joiden vaatimukset täytät.

Kokemuksien perusteella Sortterin lainahakemus on nopea ja keskimääräisesti sen täyttäminen vie 1–2 minuuttia.

Sortter lainanhakuprosessi kiteytettynä:

 1. Siirry Sortterin omille sivuille, josta valitset tarvittavan lainasumman sekä takaisinmaksuajan
 2. Sinut ohjataan hakemukseen, jossa kysytään muutamia taloustilannettasi koskevia kysymyksiä. Niiden avulla kartoitetaan sen hetkinen taloudellinen asema
 3. Hakemuksen täyttämisen jälkeen se lähetetään Sortterin yhteistyökumppaneille kilpailutettavaksi. Parhaimmillaan hakemuksesi voi tavoittaa jopa kaikki 20 luotonantajaa
 4. Ensimmäiset lainatarjoukset lähetetään muutamissa minuuteissa. Kun olet vastaanottanut kaikki tarjoukset, voit vertailla niitä rauhassa toisiinsa
 5. Sopivan lainatarjouksen löytämisen jälkeen, siirry hyväksymään se verkkopankkitunnuksillasi
 6. Saat lainan tilillesi nopeimmillaan samana päivänä, mutta viimeistään muutamien päivien kuluessa

Sortterin kautta voit hakea lainaa ilman liitteitä, mutta jos tarkoituksenasi on hakea isompaa lainasummaa, suosittelemme kaivamaan viimeisimmän palkkakuitin valmiiksi. Tämä nopeuttaa lainanhakuprosessia, kun sinulla on dokumentit valmiina, jos Sortter sattuu pyytämään varmistusta tulotiedoistasi. Voit esimerkiksi ottaa puhelimessasi kuvan ja toimittaa sen luotonantajalle.

Joillain pankeilla on käytössä automaattinen tapa, jolla he pääsevät tarkistamaan tulosi sekä tilinumerosi. Tähän automatisoituun prosessiin tarvitaan kuitenkin ensin lainanhakijan lupa. Useimmat palvelut käyttävät tähän prosessiin Instantor-palvelua, joka tarkistaa hakijan tilin tiedot muutamissa sekunneissa.

Sortterin yhteistyökumppaneihin lukeutuu 20 eri luotettavaa luotonmyöntäjää

Sortterin kilpailutuksessa mukana olevat pankit ja rahoituslaitokset ovat turvallisia ja tunnettuja. Joukkoon mahtuu myös muutama vertaislainapalvelu. Vertaislainapalvelut toimivat edelleen, vaikka Suomen pankki sanoi vertaislainamarkkinoiden supistuneen koronaepidemian myötä.

Palvelun yhteistyökumppaneista löytyy myös suomalainen perinteisenä pankkina tunnettu POP Pankki. Tässä muutamia esimerkkejä Sortterin yhteistyökumppaneista:

Aktia – Aktia tunnetaan kotimaisena pankkina, jonka juuret johtavat jopa 1800-luvulle. Sen lainatuotteena toimii Aktia käyttölaina

Bigbank – Bigbank on talletuksiin ja lainoihin erikoistunut pankki. Se tarjoaa vakuudetonta kulutusluotoa joustavilla ehdoilla.

Instabank – Instabank on norjalainen digitaalinen pankki, jonka palvelut toimivat täysin verkossa. 

MyLender – MyLender on sataprosenttisesti suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa yksityishenkilöille kulutusluottoja sekä yhdistelylainoja.

Nordax Bank – Pohjoismainen luotettava ja turvallinen digipankki, jolla on läpinäkyvä sekä selkeä hinnoittelu. 

Lea Bank –  Digitaalinen pankki, joka on toiminut Suomen lainamarkkinoilla vuodesta 2017. Lainatuotteena toimii vakuudettomat kulutusluotot sekä yhdistelylainat. 

Sortterin kautta saatujen lainatarjouksien korkotaso on aina henkilökohtainen

Sortterin kautta saatujen lainatarjouksien lainasumma vaihtelee 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti 1–15 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainaa on mahdollista saada 4–20 % korolla.

Tyypillisesti laina sisältää myös muita kustannuksia nimelliskoron lisäksi. Suomen lain mukaan ne saavat olla enintään 150 euroa vuodessa. Lainan korkoa on hyvin vaikea sanoa etukäteen, sillä jokainen luotonantaja määrittelee korkotason hakijan tilanteen perusteella.

Jokaisen lainanhakijan tilanne kartoitetaan hakemukseen täytettyjen tietojen perusteella. Sortterin hakemuksessa kysytään ikä, koulutustaso ja työsuhteesi tilanne, brutto- ja nettopalkka, asumistiedot, mahdollisten huollettavien määrä ja tiedot muista veloista.

Nämä edellä mainitut tiedot ovat tarpeellisia, jotta luotonantajat pystyvät määrittelemään lainallesi koron. Tästä syystä lainavertailu kannattaa ottaa osaksi lainanhakuprosessia.

Vaikka saisit joltain pankilta kalliin lainan, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että muut luotonantajat tekisivät samoin. Tämä johtuu pankkien välisistä hintaeroista ja siitä, että jokaisella pankilla on oma tyylinsä laskea korkotaso.

Sortter ansaitsee kokonaisuudessaan hyvän arvosanan. Muita vastaavia ja varteenotettavia lainankilpailuttajia on myös esimerkiksi Omalaina ja Rahalaitos. Nämä edellä mainitut palvelut eroavat Sortterista tarjoamalla suuremman määrän yhteistyökumppaneita.

Sortterin käyttäminen on asiakkaille täysin maksutonta

Sortterin parhaimpiin ominaisuuksiin kuuluu se, ettei palvelun käyttäminen maksa asiakkaille mitään. Kulutusluottojen, yrityslainojen ja asuntolainojen kilpailutus on ilmaista eikä sen tekeminen sido mihinkään. Sortterin kannalta paras lopputulos olisi tietenkin se, että asiakas valitsisi jonkun saamistaan lainatarjouksista. Jos hakija päättää hyväksyä tarjouksen, saa Sortter siitä palkkion yhteistyökumppaniltaan.

Palvelun yhteistyökumppanit ovat pääsääntöisesti sellaisia, joiden kautta lainaa kannattaa hakea. Myös luotonantajat hyötyvät lainankilpailutuspalveluista, sillä ne saavat siitä näkyvyyttä ja samalla ne tavoittavat suuremman määrän potentiaalisia lainanhakijoita.

Luotonantajat eivät tee tappiota kilpailutuspalveluista, sillä palkkiot maksetaan vain toteutuneista sopimuksista. Kaikki osapuolet hyötyvät tässä tapauksessa, mukaan lukien lainanhakija, kun hän löytää edullisen ja kuluttoman lainan.

Sortterin kilpailutuksessa on mukana myös yhdistelylainat

Sortteri tarjoaa asiakkaille myös mahdollisuuden kilpailuttaa olemassa olevat lainat tai yhdistää vanhat kalliit luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Jälleen rahoittamisen ansiosta voit saada maksettua vanhat lainat nopeammin pois.

Lainat kannattaa kilpailuttaa varsinkin, jos olet ottanut lainan ennen 2019 voimaan astunutta korkokattolakia. Se on myös järkevää, jos taloustilanteesi on huomattavasti parantunut ja sinulla voisi olla mahdollisuus saada lainaa paremmalla korolla. Kilpailutusta ei kannat unohtaa myöskään silloin, jos olet saanut lainallesi yhteishakijan ja sen avulla parantanut mahdollisuuksiasi hakea isompaa lainaa edullisella korolla.

Yhdistelylaina auttaa laskemaan lainan sivukuluja, kun maksettavanasi on useiden lainojen sijaan vain yksi. Se myös selkeyttää taloudellista tilannetta sekä takaisinmaksuajan pidentäminen pienentää kuukausierää. Sortterin yhteistyökumppanit voivat parhaimmillaan tarjota lainaa 4 % korolla, joten suosittelemme tarkistamaan millaista järjestelylainaa voit saada.

Yhdistelylainaa vertaillessasi kannattaa huomioida, että jotkut rahoituslaitokset voivat maksaa vanhat lainat puolestasi pois. Jos löydät palvelun, joka tarjoaa tällaista mahdollisuutta, sinun tulee kertoa mille tahoille olet velkaa ja miten paljon velkaa on jäljellä. Osa rahoituslaitoksista taas maksaa lainasumman suoraan sinun omalle tilillesi, jolloin vastuu vanhojen lainojen maksamisesta jää sinun kontollesi. Kun olet maksanut vanhat lainasi kokonaan pois ja jos yhdistelylainasta jää rahaa yli, voit käyttää sen haluamallasi tavalla.

Sortterin lainojen kilpailutuksen tekeminen on turvallista

Sortteri kilpailuttaa lainat puolestasi turvallisesti ja henkilötietojen käsittelyyn on sovellettu Suomen lakia. Sortterin yhteistyökumppanit on valittu huolellisesti ja ne toimivat Suomen Finanssivalvonnan alaisina.

Vain luotettavat ja turvalliset pankit sekä rahoituslaitokset saavat nähdä ja säilyttää henkilötietojasi. Sivusto on myös SSL-suojattu, joten turvallisuudesta ei ole puutetta. 

Asiakkaiden kokemuksia ja arvosteluita Sortterista

Sortterin kokemuksia löytyy vuodesta 2018 lähtien. Vaikka palvelu on toiminut lyhyen aikaa, on se ehtinyt kasvattamaan toimintaansa ja saamaan tunnettuuttaan lainamarkkinoilla.

Otimme tähän ylös muutamia löytämiämme Sortter kokemuksia:

Tietojen luovuttaminen oli yksinkertaista.”

”Nopea ja helppo palvelu sekä sähköposteihin vastattiin nopealla aikataululla”

”Nopea palvelu ja sain tarjouksia useilta eri lainantarjoajilta, joista oli helppoa valita itselleen mieleinen”

Entä millaisia lainavertailu kokemuksia Sortterista löytyy?

Paras lainavertailu. Helppo ja nopea tapa löytää itselleen edullinen laina, jossa oli myös aika halpa korko.”

 Sortteria käyttäneet asiakkaat ovat olleet tyytyäväisiä palveluun ja sen onkin noussut yhdeksi suosituimmaksi kilpailutuspalveluksi. Sortterin lisäksi voimme suositella lainojen kilpailuttamiseen Omalainaa tai Rahalaitosta. Lainavertailun ja kilpailutuksen lisäksi Sortterin avulla voit myös yhditää lainat. Tutustuimme Sortter lainojen yhdistäminen kokemuksiin ja huomasimme, että jotkut asiakkaat ovat selkeästi saaneet yhdistelylainan avulla nykyisten lainojen kustannukset alenemaan. 

Sortterin taustalla toimii suomalainen yhtiö Sortter Oy

Sortteri on 100 % suomalainen lainojenvälittäjä, jolle on annettu oikeus käyttää Avainlippu-merkintää. Sortter Oy on saanut alkunsa vuonna 2018 ja Finderin mukaan sen toimitusjohtajana toimii Markus Huhdanpää, jolla on useiden vuosien kokemus rahoitusalasta.

Sortter yhteystiedot:

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@sortter.fi
 • Puh: 09 8566 5550
 • Osoite: Bulevardi 21, 00180 Helsinki (osoitteessa ei ole asiakaspalvelua)

Jos yhteydenottosi koskee lainahakemusta muista ilmoittaa viestiin nimesi ja sähköpostiosoitteesi, jolla olet tehnyt hakemuksen. Tämä nopeuttaa käsittelyaikaa.

Sortter - UKK

Onko Sortter luotettava?

Sortter on luotettava palvelu, jota voi käyttää turvallisin mielin. Se kilpailuttaa ja vertailee asiakkaan lainat maksuttomasti sekä ilman sitoutumista. 

Voinko saada Sortterilta rahaa nopeasti ilman luottotietoja?

Sortter ei voi itse vaikuttaa lainan myöntämiseen, sillä lopullisen päätöksen tekee kyseinen pankki tai rahoituslaitos. Tyypillisesti mikään lainapalvelu ei myönää lainaa luottotiedottomalle. 

Saako Sortterin kautta nopeasti lainaa?  

Sortter tarjoaa nopean lainahakemuksen, joka lähetetään kilpailutettavaksi sen kanssa yhteistyötä tekeville pankeille sekä rahoituslaitoksille. Nopeuteen vaikuttaa haettu lainasumma sekä pankin käsittelyaika. 

4.6 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja