Joustoluotto

Joustoluotto on jatkuva laina, joka tarkoittaa useimmiten luottotiliä tai tililuottoa. Joustoluotossa lainanhakijalle myönnetään tarvitsemansa määrä lainaa, joka on luottorajana hakijan omalla joustoluotto tilillä. Kyseiseltä tililtä on mahdollista siirtää rahaa omalle tilille, joten sitä voi käyttää omien tarpeidensa mukaan.

Muista lainoista joustolaina eroaa siten, että siinä ei ole tiettyä määräaikaa, vaan se on jatkuva. Joustoluoton haltijalla on aina mahdollisuus nostaa rahaa tililleen luottotililtä, joten jos menot yllättävät, ei tarvitse huolestua vaan voi aina tarpeen tullessa tehdä nostoja muutamassa minuutissa.

Lainasta ei myöskään tarvitse maksaa korkoa koko summan mukaan, vaan pelkästään nostetusta määrästä. Perinteisissä pikavipeissä korko kohdistetaan koko summaan ja haettu summa on tilillä heti. Koska joustoluotossa voi itse päättää nostettavan määrän tarpeidensa mukaan, ei koko lainasummaa tarvitse siirtää omalle tilille, jolloin korkoa ei tule kuin tilille siirrettyihin varoihin. Joustava laina toimii ikään kuin eräänlaisena puskurina arjen yllättäviin menoihin.

Katso lainatarjouksia

Päivitetty viimeksi: 10. toukokuu 2024
Sijoitus ja luokittelu perustuvat lainapalveluiden suosioon sivustolla.
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1121 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1456 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Mikä joustoluotto todella on?

Joustoluotto on joustava lainaratkaisu joka kehitettiin asiakkaiden tarpeisiin saada lainan takaisinmaksuaikaan joustavuutta ja helpottaa lainanottajan taloudellista asemaa. Joustoluottojen erikoispiirre on se, että kulut kertyvät vain käyttöön nostetusta lainasta samalla tavoin kuin perinteisellä luottokortillakin.

Joustava laina ei kuitenkaan sovi välttämättä kaikkiin tilanteisiin. Jos tarvitset suurempaa lainaa on järkevämpää hakea mielummin kulutusluotto joka maksetaan kerralla tilille, kuin kerryttää ylimääräisiä kustannuksia turhilla nostoilla jotka olisi voinut jättää tekemättä.

Joustoluottoa hakiessa on myös hyvä tiedostaa, että ensimmäinen nosto tulee tehdä kello 7:00 – 23:00 välisenä aikana, jonka jälkeen seuraavat nostot voit tehdä myös yö-aikaan. Tämä tekee joustoluotosta lainatuotteena ainutlaatuisen, sillä Suomen laki kieltää pikavippien myöntämisen kello 23:00 jälkeisenä aikana. Tee siis joustoluottohakemus ja ensimmäinen nosto jo hyvissä ajoin jos tiedät saattavasti tarvita lainaa myös palvelun aukioloaikojen ulkopuolella.

Joustoluoton hakeminen

Joustoluotot ovat suunniteltu erittäin asiakaslähtöisiksi aina lainanhakemisesta sen käyttämiseen asti. Lainan hakeminen ja luottotilin avaaminen ei maksa mitään ja saat rahat käyttöösi nopeasti. Lainan hakeminen tapahtuu luotonantajan verkkosivuilla. Lainahakemuksessa syötät tarvitsemasi lainasumman ja muut tarvittavat tiedot huolellisesti. Lähetettyäsi lainahakemuksen saat luottopäätöksen heti ja ilmoittamasi ensimmäinen nosto maksetaan tilillesi viipymättä.

Joustoluotto ei välttämättä sovellu kaikille joten voi olla järkevää ensin tutustua myös muihin lainavaihtoehtoihin. Joustoluottoa käytetään usein pikavippien korvikkeena, koska kun joustava luotto on avettu ei tarvitse enää lähettää uusia lainahakemuksia vaan uusia nostoja voi tehdä riippuen valitsemastasi palvelusta heidän sinua varten luomalla ”omalla tilillä”.

Jos lainatarpeesi on akuutti ja tarvitset lainaa heti, voit tutustua julkaisuumme johon on listattu kaikki nopeat lainat lainatuotteista riippumatta. Sieltä voit löytää sopivan lainan, joka ei välttämättä ole edes joustoluotto.

Usein kysyttyä joustoluotoista

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Joustoluottoa voi hakea kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt henkilö joka täyttää luotonantajan asettamat luottokelpoisuusvaatimukset.

Kuinka nopeasti joustoluotto maksetaan?

Joustoluotto maksetaan heti lainanhakijan tilille kun hän on solminut luottosopimuksen eli avannut joustoluotto-tilin. Nostot maksetaan tilille aina minuuteissa riippumatta kellonajoista. Ensimmäinen nosto kuitenkin 07:00 – 23:00 välisenä aikana.

Voiko lainaa saada ilman liitteitä?

Lainan hakeminen onnistuu ilman liitteitä jokaisessa esittelemässämme lainapalvelussa. Kaikki esittelemämme luotonantajat käyttävät tehokas luottokelpoisuuden arviointi menetelmää, jossa tarvitset vain verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Voiko joustoluoton saada vaikka on maksuhäiriömerkintä?

Valitettavasti myöskään joustoluottoa ei voida myöntää maksuhäiriömerkinnän omaaville lainanhakijoille.

Vaatiiko joustoluotto vakuuksia tai takaajia?

Kaikki esittelemämme joustoluotot ovat vakuudettomia, joka tarkoittaa että vakuuksia tai takaajia ei lainan saamiseksi tarvita.

Mitä joustoluotto-tili maksaa?

Joustoluoton hakeminen ja tilin avaaminen on täysin maksutonta. Joustoluotoissa maksat vain kun olet nostanut rahaa käyttöösi.

Suurin joustoluotto voi olla jopa kymmeniä tuhansia euroja

Suurinta joustavaa lainaa tarjoaa tällä hetkellä Komplett Bank jonka lainoissa ei ole kiinteää takaisinmaksuaikaa vaan lainanlyhennys tahdin saat itse päättää. Joustavaa lainaa voi hakea jopa 50 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia.

Joustoluotot saattavat tulla kalliiksi

Joustoluottojen huono puoli on se, että niiden kustannuksissa voi olla vaikeaa pysyä perässä. Tämä johtuu siitä, että nostoja on helppo tehdä ja niitä saattaa tehdä jopa puolihuomaamattaan turhan tiheään tahtiin. Tämän takia on suositeltavaa, että nostaa lainaa kerralla sen verran kuin tarvitsee tai vastaavasti nostaa vain pienen määrän aina tarvittaessa.

Korkokattolaki kohdistui Syyskuussa 2019 myös joustoluottoihin, joka laski niiden kustannuksia jopa 90 prosenttia. Laki määräsi kaikki nimelliskorot enintään 20 prosenttiin ja vuotuiset palkkiot joita lainasta voi periä 150 euroon. Tästä syystä joustoluottojen suosio on yhä enenevissä määrin kasvussa.

Joustoluotto vertailu on tärkeää

Me kokosimme tämän joustoluottovertailun auttaaksesi sinua löytämään parhaimman joustoluoton. Koska sinua todennäköisesti kiinnostaa joustavat lainat punnitsimme ne ominaisuuksien mukaan paremmuus järjestykseen. Vertailussa on otettu huomioon kaikki asiakkaan näkökulmasta tärkeät lähtökohdat kuten asiakaspalvelu, palautteet, nopeus ja helppokäyttöisyys.

Kun olet päätynyt tälle sivulle olet jo todennäköisesti säästänyt hurjasti tulevissa lainakustannuksissasi, sillä korot alkaen esittelemissämme lainoissa ovat alkaen vain 4,19 prosentin luokkaa. Ennen lakimuutosta osa lainanhakijoista saattoi joutua maksamaan lainoistaan jopa satojen prosenttien korkoja. Tätä ongelmaa ei onneksi enää ole vaan kaikki luotot ovat hyvin säänneltyjä ja lainojen todelliset kustannukset on ilmoitettu selkeästi.

Edullisin joustoluotto

Edullisin joustoluotto on aina korottomat lainatarjoukset joita tarjoaa tällä hetkellmä muunmuassa Ferratum ja Blue Finance. Jos näitä ei oteta huomioon on Omalainan tarjoama lainojen kilpailutus palvelu paras vaihtoehtosi edullisimman joustoluoton löytymiseen. Halvin joustoluotto saattaa lähetä vain muutamien prosenttien vuosikorolla ja ilman avauspalkkiota. Kokeile maksutonta lainan kilpailuttajaa jos et ole varma minkä lainan juuri sinä tarvitset.

Kenelle joustoluotto sopii?

Joustoluotto sopii henkilöille, jotka tarvitsevat lainaa esimerkiksi juoksevien kulujen hoitamiseen ennen kuin seuraava palkkapäivä koittaa. Näin jääkaapissa on aina ruokaa eikä tarvitse nälässä elää. Joustoluotto on kuitenkin helpompi vaihtoehto kuin erääntyneiden laskujen kustannukset tai pahimmillaan perintä. Joustoluoton käyttö voi olla usein perusteltua ja järkevää.

Tärkeintä joustoluoton ottajalle on, että kuukausittaiset kulut tulee hoidettua. Joustoluotoissa kulut kertyvät nostetuista lainoista, mutta näiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Liian tiheään tahtiin tehdyt nostot kerryttävät nopeasti takaisinmaksettavaa lainaa. Mielummin kannattaa ottaa kerralla suurempi laina tilille jotta kustannukset ovat pienemmät.