Ferratum kokemuksia - lue lainapalvelusta ja sen toiminnasta

Päivitetty viimeksi: 2. helmikuu 2023
Meidän arviomme
4.4
4.4/5
Asiakkaiden arvio
3.9
3.9/5
Ferratum logo
Takaisinmaksuaika12 - 120 kuukautta
Lainasummat2000 - 30.000 euroa
KorkoAlkaen 13,95%

Mitä kaikkea Ferratum tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

  • Osoite:
  • ST Business Centre
  • The Strand
  • Gzira GZR 1027, Malta

Yhteystiedot

  • Sähköposti: asiakaspalvelu@ferratumbank.fi
  • Chat: Chat palvelee aukiolaikoina

Yrityksen tiedot

Mikä ihmeen Ferratum?

Ferratum etusivu

Ferratum on Suomesta maailmankuuluksi noussut yksityisomisteinen rahoitusyhtiö, joka perustettiin Suomessa vuonna 2005. Me otimme selvää, millaisia kokemuksia netistä löytyy Ferratumista ja sen tarjoamista lainatuotteista. Tutustumme lainoihin ja liiketoimintakonseptiin perinpohjaisesti, niin sinäkin tiedät kannattaako lainaa tästä kyseisestä palvelusta hakea.

Ferratum on Suomessa vuonna 2005 perustettu yksityinen rahoituslaitos, joka nykyään operoi Maltalta Ferratum Bank p.l.c nimellä. Ferratum Bank p.l.c on Suomessa toimivan pörssissä noteeratun Ferratum Oyj:n tytäryhtiö, joka on yksi koko Suomen ja Euroopan finanssiteknologian edelläkävijöistä. Asiakkaille tarjotaan paperitonta hakemusprosessia reaaliajassa ilman turhaa odottamista.

Yrityksen motto ”more than money to everyone” tarkoittaa, että jokaiselle on tarjoilla apua, aina. Vaikka osa yrityksen liiketoimintaa on siirtynyt Maltalle, sijaitsee Ferratumin päätoimisto silti Helsingissä saman toimitusjohtajan Jorma Jokelan alaisuudessa vieläkin.

Ferratum on vaihtanut palveluntarjontaansa useaan otteeseen. Viimeksi tarjoilla oli joustava-luotto 4000 euron luottorajalla, joka oli pitkään yrityksen lippulaivatuote. Nykyään yritys tarjoaa suurempaa kertalainaa tai yhdistelylainaa, aina 2000 eurosta jopa 30 000 euroon asti.

Ferratum-kertalaina on melko uusi lainatuote, jossa keskitytään enemmän keskisuuriin luottoihin, jossa laina-aika vaihtelee 1 ja 10 vuoden välillä. Ferratum-lainassa pienin haettava lainasumma on 2000 euroa ja suurin 30 000 euroa.

 Ferratum-lainassa puolestaan todellinen vuosikorko riippuu lainanhakijasta, mutta se on aina vähintään yli 8 prosenttia, enimmillään 22,14 prosenttia.

4.4 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
2000 - 30.000€
Lainasummat
21 vuotta
Ikäraja

Miten lainojen korot ovat niin matalat vaikka kyseessä on pikalaina?

Vuonna 2020 Ferratum lanseerasi viimeisimmän version uudesta lainatuotteestaan Ferratum-lainasta, joka alun perin kulki nimellä Ferratum-Prime laina. Konsepti perustuu siihen, että lainan nimelliskorko ei koskaan ylitä 10 prosenttiyksikköä. Yritys huomasi, että pienempien joustolainojen lisäksi asiakkailla oli suuri tarve saada myös suurempaa lainaa.

Ferratumin lainat ovat olleet koko viime vuosikymmenen erittäin suosittuja, koska tarjoilla on monipuolisia rahoitusratkaisuja. Ferratum pyrkii jatkuvasti ylittämään asiakkaiden odotukset lainamarkkinoilla tarjoamalla innovatiivisia lainaratkaisuja erilaisiin tarpeisiin.

Yritys oli yksi ensimmäisiä joka otti käyttöön silloin tuntemattomana pidetyn joustoluotto konseptin, jossa asiakkaille annetaan käyttöön tili, josta voi nostaa rahaa omaan käyttöön ilman uuden lainahakemuksen täyttämistä. Tämä oli ratkaisu niille jotka rahantarve yllätti kuukausi toisensa jälkeen.

Pääset tutustumaan tarkemmin innovatiivisiin lainaratkaisuihin Ferratumin sivuilla.

Kenelle Ferratum myöntää lainoja?

Ferratumilla on hyvin löyhä politiikka lainanhakijoiden suhteen siinä mielessä, että monella lainanvälittäjällä on korkeammat vaatimukset lainan myöntämiselle. Lainan vaatimukset vaihtelevat lainatuotteen ja käyttötarkoituksen mukaan.

Joustava-luotossa vähimmäisvaatimukset ovat 22 vuoden ikäraja ja vakituinen asuinpaikka Suomessa. Huomioi kuitenkin, että vaikka Ferratum mainostaa myöntävänsä lainoja ilman liitteitä, vaaditaan silti lainahakemuksen yhteydessä viimeisin palkkakuitti tai jos olet eläkeläinen vaaditaan eläketodistus. Työttömien kohdalla vaaditaan tosite viimeisimmästä tuloerästä tai päätöksestä.

Joustava-luotto on 4000 euron luottotili, 3 – 54 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainan nimellinen vuosikorko on 19,97 prosenttia, mutta todelliset kulut huomioiva vuosikorko on 29,79 prosenttia, kun mukaan lasketaan tilinhoitomaksu joka on 12 euroa kuukaudessa. Lisäksi luottoa on lyhennettävä minimissään 40 euroa tai 3 prosenttia avoimesta lainasaldosta.

Ferratum lainassa puolestaan on korkeampi 23 vuoden ikäraja ja sama vaatimus vakituisesta asuinpaikasta Suomessa. Myös tämän lainan suhteen vaaditaan palkka- tai eläketodistusta lainahakemuksen yhteydessä. Sivuilla on ristiriitaista tietoa ikärajoista, kun toisella sivulla sanotaan vaatimukseksi 23 ja toisessa 25.

Ennen nykyistä korkokattolainsäädäntöä Ferratum oli täysin erilainen lainayhtiö. Luottoja saatettiin myöntää hyvinkin helposti, jos verrataan nykytilanteeseen. Onneksi asiakkailla jotka ovat avanneet tilinsä Ferratumille jo vuosia takaperin on täysin mahdollista käyttää palvelua vaikka tänäpäivänä vaatimukset eivät täyttyisikään, kunhan aikaisemmat lainat on hoidettu hyvin.

Ferratum Laina on 4100 – 20 000 euron kertalaina, 1 – 10 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan nimellinen vuosikorko on 9,95 prosenttia, mutta todelliset kulut huomioiva vuosikorko on 16,20 prosenttia, kun mukaan lasketaan tilinhoitomaksu joka on 9,90 euroa kuukaudessa.

Onko Ferratum luotettava lainapalvelu?

Ferratum on aina korostanut vastuullista luotonmyöntämistä, joka tarkoittaa että he eivät missään tapauksessa myönnä lainoja sellaisille ihmisille joiden talous saattaa olla vaarassa. Lisäksi he haluavat tarjota asiakkailleen mahdollisimman monipuolisia ratkaisuja talouteen liittyen. Löydät Ferratumin sivuilta muunmuassa talouskoulun, jossa opit erilaisia arjen asioita ja saat toimivaksi todettuja säästövinkkejä.

Luottamuksesta vielä: Ferratum käsittelee jokaisen lainahakemuksen aina henkilökohtaisesti, jossa tarkistetaan lainanhakijan nykyinen taloustilanne ja maksuvara. Näin varmistetaan se ettei lainaa myönnetä henkilölle, joka ei selviä taloudestaan.

Lisäksi Ferratumilla noudatetaan hyvää pankkitapaa ja vastuullista luotonmyöntöä, johon kuuluu myös avoimuus, jossa kerrotaan kaikista lainaan liittyvistä ehdoista ja kuluista. Tämä toimintaperiaate on selkeästi näkyvissä Ferratumin toiminnassa, sillä lainasopimus ja lainaehdot on luettavissa jo ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Lainahakemusten käsittelyssä käytetään automaatio-työkaluja joiden avulla henkilön luottokelpoisuutta ja maksukykyä arvioidaan peilaamalla saatuja signaaleja henkilöihin jotka ovat suorituneet maksuistaan ja taloudestaan hyvin. Kokonaisarvion tekemisessä hyödynnetään kaikkia niitä tietoja jotka ilmoitat lainahakemuksessa, luottohistoria tarkistetaan ja tutkitaan nykyinen varallisuus ja velat. Lisäksi analyysin tekemisessä hyödynnetään Suomen Asiakastiedon luottorekisteriä.

Vaikka paljon asioita käydään läpi, kestää koko lainahakemusprosessi aina luottopäätöksen saamiseen asti vain muutaman minuutin. Lainahakemuksen yhteydessä sinun on annettava lupa automaation käyttämiselle jos hauat saada lainaa heti käyttöösi.

Yritys noudattaa Suomen lakeja, mutta koska toiminta on Suomessa sitä valvoo pääsääntöisesti Malta Financial Services Authority, joka on antanut lisenssin. Tämän lisäksi Ferratum Bankin toimintaa valvoo ja toimintaa sääntelee myös Euroopan keskuspankki.

Tarjoaako Ferratum lainojen yhdistämistä?

Monet luotonantajat ovat lisänneet lainatarjontaansa lainojen yhdistämisen, etenkin ne lainanvälitys-sivustot jotka tarjoavat samalla lainojen kilpailutusta. Ferratum ei ole poikkeus, sillä lainatarjontaan on lisätty yhdistelylaina joka on sama kuin Ferratum-laina.

Eli kun haet lainojen yhdistämistä Ferratumilta et voi saada edullisempaa lainaa kuin Ferratum-lainan ehdoissa on määritelty. Siksi lainanvälitys-sivustot kuten OmaLaina, Zmarta tai Lendo ovat parempia vaihtoehtoja edullisemman lainan löytämiseksi.

Tietysti jos nykyiset osamaksut ja muut lainat ovat kalliita, voi Ferratumin yhdistelylaina on edullisempi vaihtoehto jolloin yhdistäminen on oikeasti kannattavaa.

4.4 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
2000 - 30.000€
Lainasummat
21 vuotta
Ikäraja

Voiko Ferratumin lainat kilpailuttaa?

Suurin osa Suomessa toimivista yksityisistä rahoitusyhtiöistä on mukana verkon erilaisissa kilpailutuspalveluissa saadakseen haalittua lisää potentiaalisia asiakkaita. Myös Ferratum on mukana monessa Suomalaisessa lainojen kilpailutus palvelussa.

Jos haluat kilpailuttaa myös Ferratumin lainat voit käyttää siihen OmaLainan lainapalvelua, jossa on tällä hetkellä yli 35 yhteistyökumppania, mukaanlukien useita kivijalkapankkeja.

Monet lainanhakijat päätyvät Ferratumin asiakkaiksi kilpailutuspalveluiden avulla kun he etsivät itselleen sopivaa lainaa. Ferratum on yksi niistä rahoitusyhtiöistä, joka vastaa erittäin suuresta osasta Suomen lainamarkkinoita. Onhan yhtiö listattu sentään jopa Frankfurtin pörssiin.

Kokemuksia Ferratum lainoista meiltä ja muualta

Ferratumista löytyy runsaasti kokemuksia verkosta ja muilta lainaa hakeneiltä henkilöiltä. Me itse kokeilimme Ferratumia viimeksi silloin kun tarjoilla oli vain Ferratum Joustava lainatuote. Silloin emme löytäneet palvelusta mitään moitittivaa, sillä käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppo ja lainahakemuksen kerran täytettyään ei tarvitse sitä tehdä toistamiseen ellei kyseessä ole kertalaina.

Lainan nostaminen omaan käyttöön tapahtuu Ferratumbank.fi:stä löytyvilla omilla asiakasivuilla joihin annetaan tunnukset lainasopimuksen yhteydessä. Toimintaperiaate on täysin sama kuin luottokortissa. Ainoa ero on nostorajoitukset siten, että ensimmäinen nosto täytyy tehdä kello 7:00 – 23:00 välisenä aikana. Seuraavat nostot voi tehdä kellonajasta riippumatta.

Ferratum Laina on täysin erilainen. Siinä ei ole käyttöliittymää sillä koko lainasumma maksetaan kerralla tilillesi aivan kuten kertaluotoissa kuuluukin. Lainan takaisinmaksuaika on siinä mielessä erilainen, että se ei jousta vaan on kiinteä.

Paljon positiivisia Ferratum kokemuksia löytyy etenkin internetin keskustelupalstoilta. Positiivisten kommenttien kohde on juurikin joustava-luotto, joka on yksi markkinoiden edullisimmista joustavista lainoista jo useamman vuoden ajan. Lainan hinnoittelu on hyvin selkeä, yritys on hyvin avoin tietojen suhteen ja lainapäätökset annettaan nopeasti usein jopa minuuteissa.

Tässä vielä muutamia asiakkaiden jättämiä Ferratum kokemuksia: 

”Asiakkuudesta Ferratumin kanssa on pelkkiä hyviä kokemuksia. Aina kun on tullut jokin yllättävä lainan tarve niin Ferratumin kautta se on hoitunut nopeasti ja ilman kalliita järjestelymaksuja. Lainan takaisinmaksu on ollut joustavaa pienemmissä erissä. Voin suositella kaikille jotka tarvitsevat nopeasti lyhytaikaista rahoitusta.”

”Ferratum Suomi on auttanut minua elämässä. Olen heidän toimintaansa erittäin tyytyväinen.”

Jokainen netissä toimiva palvelu saa myös niitä negatiivisia palautteita. Olisihan se hiukan outoa, jos palvelu ei olisi saanut myös huonoja kokemuksia. Tässä muutama Ferratumin asiakkaan jättämä negatiivinen kokemus: 

”Hakemani lainan korko oli järkyttävän suuri ja tuntui, että laina ei lyhene vaikka olen maksanut sitä jo takaisin useita eriä.”

Tämän asiakkaan saama korkea korkotaso voi yksinkertaisesti johtua siitä, että pankki on katsonut hänen maksukykynsä olevan heikko tai tulonsa liian alhaiset. 

”Toivottavasti ihmiset eivät ikinä käytä tätä yritystä. Markkinoiden kallein luotonantaja.”

Tässä osiossa mainittujen arvosteluiden perusteella ei välttämättä kannata tehdä johtopäätöstä siitä, onko kyseessä edullinen vai kallis lainapalvelu. Sen sijaan suosittelemme, että täytät maksuttoman hakemuksen ja katsot millaisen korkotason voit saada lainallesi. 

Ferratum asiakaspalvelu ja yhteystiedot

Ferratumin asiakaspalvelu auttaa ja neuvoo sinua sopivan lainan sekä takaisinmaksuajan valitsemisessa omaan elämäntilanteeseen sopivaksi. Tämän lisäksi Ferratum antaa myös hyödyllisiä vinkkejä oman taloudenpidon kehittämiseksi. Voit olla yhteydessä Ferratumin asiakaspalveluun joko sähköpostitse tai heidän verkkosivustoltaan löytyvästä Chat-palvelusta. Voit valita Chat-palvelun kautta, haluatko ottaa yhteyttä asiakaspalveluun WhatsAppin, Messengerin vai liveChatin avulla. 

Ferratum asiakaspalvelu 

  • Sähköposti: asiakaspalvelu@ferratumbank.fi

Ferratum laskutus

  • Puhelin: 0800 155 213
  • Sähköposti: laskutus@ferratumbank.fi

Ferratum yhteystiedot

Ferratum Bank p.l.c.

ST Business Centre 120

The Strand, Gzira 

GZR 1027, Malta

Usein kysyttyä Ferratum -lainapalvelusta

Miten tavoitan Ferratumin asiakaspalvelun?

Ferratumin asiakaspalvelu löytyy heidän kotisivuiltaan tietopankkina. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös puhelimella tai sähköpostilla.

Miten kirjaudun Ferratum tilille?

Ennen kuin voit kirjautua Ferratum -tilille sinun tarvitsee luoda tunnukset. Tunnusten luonti tapahtuu lainahakemuksen lähettämisen yhteydessä. 

Mitä eroa on Ferratumilla ja Ferratum Bankilla?

Näillä ei ole mitään eroa. Ferratum toimii useassa maassa ja käyttää eri markkinointinimiä eri maiden yhteydessä.

Onko Ferratumista negatiivisiä kokemuksia?

Löysimme Ferratumista vain positiivisia kokemuksia vaikka etsimme koko internetin läpi. Yhtiö on siis luotettava ja turvallinen lainaaja.

Onko Ferratumilla tarjouksia?

Jos olet tarkkana saatat silloin tällöin huomata kampanjatarjouksia etenkin uusille asiakkaille. Edelleen uudet asiakkaat voivat tutustua palveluun maksutta ja luottotilin avaaminen on myös maksutonta.

Kuinka paljon Ferratum laina maksaa?

Ferratumin lainan kustannukset riippuvat täysin lainan suuruudesta ja takaisinmaksuajasta, sekä valitsemastasi lainatuottesta. Lainojen todellinen vuosikorko on 29,79 prosenttia.

Onko Ferratumin lainat vakuudettomia?

Ferratumin kaikki lainat ovat vakuudettomia pikalainoja, joka tarkoittaa että lainat on mahdollista saada heti tilille ilman omaisuus vakuuksia tai henkilökohtaisia takaajia.

Onko Ferratum huijaus?

Ferratum on täysin luotettava ja turvallinen joustavaa luottoa tarjoava palvelu. Voit siis turvallisesti täyttää maksuttoman lainahakemuksen ja saada joustavaa sekä edullista luottoa tarvittaviin hankintoihin. 

Millaiset ovat Ferratum lainaehdot? 

Voit hakea Ferratum joustoluottoa kunhan olet vähintään 22-vuotias, jolla on vakituinen osoite Suomessa sekä säännölliset tulot. Sen lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä luottotiedoissaan. Ferratum joustoluotto on edullinen ja hyvä vaihtoehto etenkin suurempiin hankintoihin. 

Miksi Yritys siirtyi Maltalle?

Monet ihmettelivät Ferratum.fi verkkosivuston siirtymistä osoitteeksi Ferratumbank.fi. Syynä oli Ferratumin liiketoiminnan siirtyminen Maltalle, jonne perustettiin Ferratum Bank P.l.c. Tämä tapahtuma sarja sai alkunsa vuoden 2019 Marraskuussa, mutta sitä todennäköisesti harkittiin jo pidemmän aikaa. Maltan toimipiste on rekisteröity osoitteeseen ST Business Centre 120, The Strand, Gzira, GZR 1027.

Asiasta on ollut runsaasti spekulaatoita siinä mielessä, että onko kyseessä verosuunnittelu vai mikä on homman nimi. Todennäköisesti syynä on pankkitoimiluvan saaminen Maltalta tai muu looginen selitys liiketoimintaan liittyen. Täytyy kuitenkin muistaa, että Ferratum ei operoi pelkästään Suomessa vaan liiketoimintaa on yli 23 maassa pitkin Eurooppaa ja itse asiassa jopa Australiassa.

4.4 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
2000 - 30.000€
Lainasummat
21 vuotta
Ikäraja