Lendo kokemuksia - miten palvelu toimii?

Päivitetty viimeksi: 3. helmikuu 2023
Meidän arviomme
4.2
4.2/5
Asiakkaiden arvio
4.4
4.4/5
lendo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat500 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 4,90%

Mitä kaikkea Lendo tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Keskuskatu 1 B
 • 00100 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@lendo.fi
 • Puhelin: 09 6899 8000

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Lendo Oy
 • Y-tunnus: 2648283-7
 • Verkkosivut: www.lendo.fi

Lendo on osa Schibsted -konsernia

Lendo saapui Suomeen jokin aika sitten, mutta on saavuttanut jo huomattavan markkina-aseman lainojen kilpailuttajana ja välittäjänä.

Lendo.fi palvelu kilpailuttaa lainahakemuksesi usealla eri pankilla, voit hakea uutta lainaa, katsella hintoja tai yhdistää aikaisemmat lainasi.

Jätä maksuton lainatarjouspyyntö ja kilpailuta lainasi heti! – Et sitoudu mihinkään ennen kuin hyväksyt jonkin saamistasi tarjouksista, joten voit katsoa mihin hintaan saisit lainaa.

Klassisen tuttu Lendo on mainoksista ja radiosta tutuksi tullut lainapalvelu, joka on toiminut Suomessa jo pitkän aikaa. Me tutustuimme tähän lainapalveluun tarkemmin ja katsomme mitä lainoja Lendo kilpailuttaa ja miten koko lainanhaku käytännössä tapahtuu. Laitoimme ostohousut jalkaan ja lähdimme hakemaan lainaa tästä kuuluisasta pohjoismaisesta Lendosta.

Lendo hakemus
4.2 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja

Mitä lainoja ja pankkeja Lendo kilpailuttaa?

Lendo on monella tapaa samanlainen kuin muutkin lainavertailupalvelut, mutta aikaisemmin he eivät ilmoittaneet yhteistyökumppaneitaan näkyvästi siten, että ennen lainan hakemista olisi ollut tiedossa kenelle lainahakemukset toimitetaan. Viime vuonna 2020 kuitenkin koko Lendon imago ja verkkosivu koki rankan uudistuksen, jonka mukana palvelusta tehtiin entistä läpinäkyvämpi kuluttajille. Nyt kaikki mukana olevat yhteistyökumppanit on nähtävissä heidän omilla verkkosivuillaan.

Lendo mainitsee toimittavansa lainahakemukset yli 20 eri pankille ja rahoituslaitokselle. Mukana on useita nimekkäitä rahoitusalan toimijoita kuten Komplett Bank, Svea Ekonomi, Fellow Finance, Instabank ja liuta pienempiä rahoitusyhtiöitä. Koko lista on nähtävissä Lendon omilla verkkosivuilla.

Useista tunnetuista rahoitusyhtiöistä huolimatta mukaan ei ole ainakaan vielä otettu yhtäkään perinteistä pankkia. Tästä Lendo poikkeaakin monesta muusta lainapalvelusta, joissa on mukana ainakin Aktia, Nordea ja POP Pankki. Nämä edellä mainitut pankit ovat alkaneet puskea omia vakuudettomia lainojaan melko aggressiivisesti Suomen markkinoille aikaisempien vakuudellisten lainojen sijaan.

Kokemuksia Lendon lainapalvelusta

Lendosta löytyy runsaasti kokemuksia verkossa, koska palvelu on toiminut Suomessa jo kohta kymmenkunta vuotta. Kokemukset ovat pääsääntöisesti positiivisia ja osa negatiivisia samalla tavalla kuin muissakin lainavertailupalveluissa.

Kokemuksista paistaa se, että monet lainanhakijat luulevat Lendon voivan vaikuttaa tarjottujen lainojen kustannuksiin. Tosiasia on se, että siitä päättävät pankit ja rahoituslaitokset itse. Etenkin keskustelupalstoilla positiiviset kommentit ylistävät Lendon lainapalvelun nopeutta ja helppokäyttöisyyttä. Uusimmilla positiivisilla kommenteilla viitataan palvelun uutteen verkkosivumuutokseen.

Ainoa negatiivinen asia, joka toistui lukiessamme kokemuksia oli markkinointi. Lendo markkinoi joidenkin mielestä ehkä turhan reippaasti eri kanavissa ja varsinkin sähköpostilla.

Nämä kokemukset joita poimimme Lendosta on löydettävissä esimerkiksi klassisessa TrustPilot palvelussa, jossa Lendolle on annettu arvosanaksi 4,5/5 joka on yksi korkeimmista koko toimialalla.

Miten Lendo on maksuton palvelu kuluttajille?

Monelle voi olla vaikea ymmärtää toimintalogiikkaa tämän palvelun takana. Miten ihmeessä Lendon palvelu voi olla maksuton. No katsos, syy piilee siinä, että Lendolla on useita kumppaneita joiden kanssa se tekee tiivistä yhteistyötä siten, että joka kerta kun kilpailutat lainasi Lendon kautta ja hyväksyt jonkin saamistasi lainatarjouksista, saa yritys Lendon takana palkkion.

Lendo ei siis itse myönnä lainoja, vaan välittää lainahakemuksia yhteistyökumppaneilleen. Näistä lainahakemuksista jotka päätyvät hyväksytyksi ja laina maksetaan asiakkaalle, ansaitsee Lendo oman palkkionsa.

Tällaisten lainapalveluiden saapuminen Suomen markkinoille on närkästyttänyt pankkeja, sillä kaikki kilpailutuksen kautta tulleet asiakkaat tarkoittavat vähemmän voittoa itse yritykselle. Jos asiakas olisi hakenut lainaa suoraan luotonantajalta olisi tuotto ollut maksimaalinen.

Tästä syystä myös lainanhakijat hyötyvät. Pankit joutuvat kilpailemaan siitä, että saavat sinut asiakkaakseen ja voittaakseen sinun luottamuksen heidän on tarjottava mahdollisimman edullista lainaa riittävän joustavilla ehdoilla.

Miksi Lendon käyttäminen on hyvä asia lainan hakemisessa?

Lainavertailusivustot tai lainavertailupalvelut tuovat kuluttajille suurta etua siinä mielessä, että lainojen hinta vaihtelee merkittävästi. Lainat ovat eri hintaisia jokaiselle lainanhakijalle, sillä hinta määräytyy usein henkilökohtaisesti. Usein pelkästään korkotasojen tuijottelu ei riitä vaan on tehtävä konkreettisia toimia edullisimman lainan löytämiseksi ja niillä toimilla tarkoitetaan lainanvälityspalvelun käyttämistä.

Lendo tarjoaa jokaiselle asiakkaalleen mahdollisuuden katsoa mikä on hänen oma henkilökohtainen korkotasonsa eli mihin hintaan juuri kyseinen asiakas saisi lainaa. Tarjotut lainasopimukset perustuvat henkilön hakemuksessa ilmoittamiin tietoihin. Etuna on myös se, että lainanhakija saa toimitettua yhdellä hakemuksella pyyntönsä useammalle pankille sen sijaan, että joutuisi täyttämään jokaisessa palvelussa hakemuksen erikseen. Säästät siis aikaa ja rahaa.

Monesti eduista ja alhaisien korkojen houkuttelusta huolimatta ei asiakkaalle välttämättä voida tarjota riittävän edullista lainaa, jonka takia lainatarjous voi olla järkevämpi hylätä vaikka se olisi koko kilpailutuksen edullisin. Pankit kuitenkin viimekädessä määräävät täysin itse omat vaatimuksensa lainanhakijoiden suhteen ja voivat mielivaltaisesti lainpuitteissa asettaa oman lainatarjouksensa ehdot.

Kuka omistaa Lendon ja voiko yritykseen luottaa?

Lendon omistaa Lendo Oy, joka edustaa pohjoismaista suurta Schibsted-konsernia. Tämä kyseinen konserni omistaa useita kuluttajille suunnattuja vertailupalveluita ja uutislehtiä sekä verkkomedioita. Esimerkiksi Tori.fi on kokonaan Schibsted konsernin omistuksessa. Löydät kaikki kyseisen konsernin omistamat tuotteet ja verkkomedia edeltävästä linkistä.

Suomessa Lendo on toiminut jo vuodesta 2014, joka tarkoittaa että se on ensimmäisiä yrityksiä jotka ovat aloittaneet lainanvälitystoiminnan Suomessa. Se tarkoittaa palvelun olevan erittäin luotettava ja turvallinen johon myös asiakkaat luottavat.

Minkälaista lainaa Lendon palvelusta voi odottaa?

Lendo ei itse voi vaikuttaa lainojensa hintoihin kuten edellä mainittiin, sillä se toimii vain välikätenä lainanhakijan ja pankkien välillä. Sinulle määrättyyn korkoktasoon vaikuttaa lainahakemukseen syötetyt tiedot, jonka pohjalta pankit ja rahoituslaitokset tekevät omat analyysinsä.

Jos pankit ja rahoituslaitokset arvioivat luottokelpoisuutesi korkeaksi, sitä parempi todennäköisyys sinulla on saada edullista lainaa. Ota huomioon myös se, että kriteerit määräytyvät aina luotonantajakohtaisesti, joka tarkoittaa että välttämättä kaikki pankit eivät tee lainkaan tarjousta. Osa pankeista saattaa olla vain isompien lainojen perässä ja toiset taas pienempien.

Lendon sivuilla kuitenkin ilmoitetaan, että lainan todellinen vuosikorko on alkaen 4,5 prosenttia ja maksimissaan 20 prosenttia. Tosin tällä hetkellä lainsäädännöstä johtuen Syyskuuhun 2021 asti on voimassa väliaikainen korkokatto, jonka mukaan lainan korko ei saa ylittää 10 prosenttia.

Tämän korkouudistuksen tarkoituksena oli suojata kuluttajien asemaa heikon taloudellisen näkymän ohi. Normaali korkokatto, joka astui voimaan vuonna 2019 määräsi nimellisen vuosikoron enintään 20 prosenttiyksikköön.

Lendon sijaan suosittelemme, että kilpailutat lainasi Omalainalla. Lendo lopetti Suomessa toimintansa helmikuussa 2023, joten palvelun kautta ei ole mahdollista enää saada uusia lainatarjouksia. Omalaina kuitenkin tarjoaa huomattavasti kattavamman kuvan tämän hetken lainamarkkinatilanteesta. Yksi Omalainalle lähetty hakemus voi tavoittaa jopa 30 pankin lainatarjoukset. Siirry täyttämään Omalainan maksuton ja ei-sitova hakemus ylhäälhä olevasta napista. 

Mistä Lendon kautta haettujen lainojen kulut muodostuvat?

Kun tutkitaan piilokuluja on tärkeää kiinnittää huomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon eli siihen mikä pitää sisällään nimelliskoron lisäksi kaikki lainasta koituvat muut kustannukset. Tällaisia muita kustannuksia voivat olla esimerkiksi avausmaksut ja tilinhoitopalkkiot. Lendon palvelussa lainatarjousten yhteydessä on selkeästi ilmoitettu lainojen todelliset kustannukset ja pilkottu ne selkeästi osiin, jotta lainaajalle on selvää mistä lainan kustannukset muodostuvat.

Kun korkokattolaki muuttui vuonna 2019 voidaan lainoista periä nimelliskoron lisäksi muita kuluja enintään 150 euroa. Tämä tarkoittaa, että kaikissa Lendon kautta haetuissa lainoissa avausmaksut tai tilinhoitopalkkiot eivät ylitä 150 euron rajaa vuodessa. Aikaisemmin lainojen kustannusten suurien erojen vertailua vaikeutti oudosti muodostuvat kustannukset. Joissakin lainoissa korko oli suurempi ja niissä missä se oli alhaisempi oli muiden kustannusten määrä merkittävän suuri.

Lendon kautta haetuissa lainoissa ei siis ole lainkaan piilokuluja, vaan muut kustannukset voivat olla enintään 0 – 150 euroa vuodessa.

Onko lainojen yhdistämien mahdollista Lendon palvelussa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean pienen lainan tai osamaksun yhdistämistä yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Monesti voi törmätä Lendon tarjoavan asiakkailleen mahdollisuutta yhdistää lainat, joka käytännössä siis tarkoittaa aikaisempien lainojen maksamista pois uudella edullisemmalla lainalla.

Yhdistelylainan avulla voi helpottaa omaa taloudellista taakkaansa merkittävästi jos löytää huomattavasti edullisemman lainan. Tämä pätee esimerkiksi luottokorttivelkoihin tai muihin maksueriin joita lyhennetään kuukausittain. Yhdistelylaina myös selkeyttää nykyistä velkataakkaa siten, että yhdistelyn jälkeen maksat kulut ja korot vain yhdestä lainasta useamman sijaan.

Lainojen yhdistäminen on yksi polttavista puheenaiheista ollut jo kohta useamman vuoden, koska Suomessa velkaantuneisuus on jatkanut kasvamistaan. Moni pitääkin lainojen yhdistämistä ensimmäisenä ratkaisuna oman velkataakan keventämiseksi.

Aina kuitenkaan riittävän edullista lainaa ei välttämättä löydy, jolloin lainaa ei kannata ottaa vastaan vain lainaamisen ilosta. Yhdistely on kuitenkin tarkoitettu vain tilapäiseksi ongelmanratkaisuksi se ei kuitenkaan poista alkuperäisen ongelman syytä tai sitä mistä velka aiheutui.

Miten lainat kilpailutetaan Lendon kautta?

Koko kilpailutusprosessi alkaa tarkistamalla palvelun ehdot. Täytätkö seuraavat vaatimukset:

 • Olet vähintään 20-vuotias.
 • Olet asunut Suomessa vähintään 3 vuotta.
 • Tulos ovat säännölliset: joko palkka- tai eläketulot.

Varsinainen kilpailuttaminen aloitetaan Lendon nettisivuilla, jossa täytät lainahakemuksen huolellisesti. Lainahakemuksessa kysytään henkiltietoja, työtietoja ja muita lainaan olennaisesti vaikuttavia taustatietoja. Palvelu sopii myös eläkeläisille ja yrittäjille erinomaisesti. Lainahakemuksen keskeisin seikka on lainasumman ja laina-ajan ilmoittaminen. Jos mielit saada parhaimman mahdollisen lainan on sinun laskettava maksukykysi itse ennen lainan hakemista. Näin voit varmistaa, että luotonantajat ottavat lainahakemuksesi tosissaan.

Kuvankaappaus Lendon aikaisemmasta lainahakemuksesta jossa ei näkynyt yhteistyökumppaneita.

Kun perustiedot lainahakemukseen on syötetty, siirryt seuraavaan osioon jossa pyydetään hieman tarkempia tietoja lainan suhteen kuten, tulot ja menot sekä aikaisemmat velat. Ole rehellinen näissä tiedoissa, sillä luotonantajat pystyvät halutessaan luvallasi tarkistamaan tietojen paikkansapitävyyden. Lisäksi lainatarjoukset määräytyvät juuri sinun ilmoittamiesi tietojen mukaan.

Lendo.fi lainahakemus näyttää tältä

Kun lainahakemus on täytetty voit lähettää sen eteenpäin. Lähettämisen jälkeen pääset kirjautumalla Lendon omille sivuille tarkistamaan saapuneet lainatarjoukset. Tunnukset paneeliin kirjautumiseen lähetetään sinulle tekstiviestillä ja sähköpostilla.

Huomioi, että tarjoukset ovat voimassa saapumishetkestä 30 vuorokautta, jonka jälkeen ne erääntyvät arvottomina.

Kun löydät sopivan lainatarjouksen voit viedä sen finaaliin allekirjoittamalla sen sähköisesti. Sähköinen allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, jonka jälkeen varsinainen lainasopimus syntyy sinun ja luotonantajan välille, jossa Lendo ei ole osapuolena. Vastaavasti jos sopivaa tarjousta ei löydy, voit vapaasti hylätä lainatarjoukset ilman seuraamuksia.

Laina maksetaan hakijan tilille parhaimmillaan jopa saman päivänä, mutta kannattaa varautua odottamaan jopa 1 – 2 pankkipäivää mikäli luotonantajalla on käytössä eri pankkitili kuin sinulla. Suuremmissa lainoissa saatat joutua vielä toimittamaan lisädokumentteja lainasopimuksen allekirjoitus vaiheessa mikäli takaisinmaksukyky jää epäselväksi.

Usein kysyttyä Lendon lainapalvelusta

Miksi käyttää Lendoa?

Löydät parhaimman mahdollisen lainan juuri sinun tarpeisiisi kilpailuttamalla hakemuksesi monella eri pankilla ja rahoituslaitoksella. Jos tekisit kaiken tämän itse menisi sinulla koko päivä, kun täyttäisit saman hakemuksen uudestaan ja uudestaan.

Kuinka nopeasti saan lainan tililleni?

Rahat maksetaan tilillesi niin pian kuin mahdollista. Eniten aikataulu riippuu sinusta, hyväksytkö heti saadun tarjouksen vai jäätkö miettimään. Toki joiden pankkien välillä on eroja maksuaikataulussa. Jos tarvitset lainaa nopeasti voit katsoa taulukostamme mistä saat lainaa heti.

Onko Lendo luotettava?

Kyllä on. Lendolla on korkein AAA-luokitus joka myönnetään vain hyvin vakavaraisille yhtiöille. Lisäksi Lendo.fi palvelu on saavuttanut jo merkittävän markkina-aseman Suomen lainamarkkinoilla. Lainan kilpailuttaminen on yleistynyt ja se näkyy myös kuluttajien suosiessa yhä enemmän lainanvälityspalveluita.

Kuka voi hakea lainaa lendolta?

Lainanhakijalta edellytetään vähintään 20 vuoden ikää ja puhtaita luottotietoja. Lisäksi hakijalla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot ja vaikituinen asuinpaikka Suomessa.

Onko Lendo huijaus? 

Lendo ei ole huijaus, vaan kyseessä on luotettava ja turvallinen palvelu. Se on yksi tunnetuimmista verkossa toimivista lainavertailupalveluista. 

Onko Lendon kautta halvin laina ilman vakuuksia mahdollinen? 

Lendon kautta on mahdollista kilpailuttaa vakuudettomat lainat. Edullisuuteen ja korkotasoon vaikuttaa asiakaan makukyky sekä hakemukseen täytetyt tiedot. Täytä maksuton hakemus ja katso voitko saada palvelun kautta halpaa lainaa nopeasti. 

4.2 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja