Mistä lainaa velkojen maksuun 2020?

Velka voi aiheutua mistä vain, valitettavasti se tulee usein aivan liian yllättäin esimerkiksi sairastumisesta, työttömyydestä tai muusta nopeasta elämäntilanteen muutoksesta jolloin omatalous ei yksinkertaisesti pysy perässä.

Nämä ovat harmillisia tilanteita, mutta niistä on vain selvittävä. Me haluamme antaa oman näkökulmamme asian ratkaisuksi, joka saattaa auttaa välttämään velkakierteen.

On järkevämpi toimia heti kuin istua ja odottaa, laskut ja maksut eivät kuitenkaan sinua unohda. Myös Takuusäätiö on kirjoittanut avun hakemisesta velkaongelmiin.

Lainojen yhdistäminen auttaa velkojen maksamisessa

Jos jo olemassa olevat velkasi ovat muiden lainayhtiöiden lainoja, voit kokeilla lainojen yhdistämistä ilmaiseksi. Täytä ja lähetä lainahakemus esimerkiksi Omalaina.fi lainapalvelussa saat useita yhdistelylainatarjouksia heti.

Kun haet lainaa laske ensin muiden lainojesi summa ja hae vastaavaa lainaa yhdistelynä Omalainalta. Jos sinulle tarjotaan edullisempaa korkoa uudelle lainalle, kannattaa vaihtaa laina uudempaan yhteen lainaan ja maksaa aikaisemmat lainat pois uudella edullisemmalla lainalla.

Lue myös: Nämä palvelut tarjoavat lainojen yhdistämistä.

Lue myös: Miten maksan laskut heti ilman rahaa?

Tämä kuitenkin vain pienentää lainakustannuksiasi eikä se ole taikatemppu velkojen hävittämiseksi.

Budjetoi kaikki uudestaan ja tee järjestelyjä

Kun taloudellinen tilanne muuttuu äkisti on järkevää pysähtyä hetkeksi miettimään mistä kulut oikein tulevat. Laske esimerkiksi Exceliin tai paperille kuukausitasolla maksamasi lainalyhennykset, laskut, maksut ja muut kulut.

Kun laskelma on tehty mieti pystyisitkö karsimaan jostakin ylimääräisestä palvelusta ja lyhentämään lainaa senkin edestä. Muutaman kymmenen euron säästö voi olla merkittävä takaisinmaksuaikataulun suhteen.

Miten järjestelylainaa haetaan?

Järjestelylainaa ei ole mahdoton saada vaikka velkataakka olisi hieman suurempikin. Monesti järjestelylaina on ensimmäinen ratkaisu velkojen selvittämiseksi ja maksujen helpottamiseksi.

Tätä lainaa haetaan samalla tavoin kuin mitä tahansa muuta lainaa, mutta sinun tulee merkitä rasti ruutuun hakemuksessa, että olet yhdistämässä lainasi. Koska luotonantaja näkee tämän merkinnän voidaan sinulle myöntää huomattavasti helpommin suurempaa lainaa kuin tavalliselle lainanhakijalle.


Mistä aloitan?

Aloita laskemalla velkasi, kaiva maksukuitit ja laske kuinka paljon sinulla on vielä yhteensä velkaa jäljellä. Hakemuksessa tulee ilmoittaa kaikki nykyiset lainat ja velat mukaan lukien luottokorttivelat, jotta luottopäätös voidaan antaa. Huomioi, että asuntolainaa ei voi maksaa takaisin yhdistelylainalla.

Voinko saada lainaa vaikka minulla on velkaa ennestään?

Kyllä voit saada ja toivottavasti saat. Aikaisemmat velat on nimenomaan tarkoitus yhdistää yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jolla maksat aikaisemmat velat pois. Tavoitteena on löytää uusi vakuudeton edullinen laina alahaisemmalla korolla.

lainaa velkojen maksuun

Jos luottotiedot ovat menneet voiko yhdistelylainaa hakea?

Valitettavasti luottotietojen menetys Suomessa on ratkaisevaa lainan saamisen suhteen olipa se sitten yhdistelylaina tai muu rahoitus. On kuitenkin joitakin vaihtoehtoja saada rahoitusta vaikka luottotiedoissa olisi merkintä.

Velkojen yhdistäminen on ensisijainen ratkaisu

Velkojen yhdistämisestä on hyvä aloittaa ja katsoa jos uudella lainalla saataisiin oma talous kerralla kuntoon. Jos tämäkään ei auta, kannattaa ottaa suoraan yhteys velkaneuvojaan ja katsoa mitä he suosittelevat. Joissakin tapauksissa jos velka on kasvanut liian suureksi ei ole kuin yksi vaihtoehto, josta voit lukea lisää alapuolelta.

Voit kokeilla kysyä myös järjestelylainaa pankista, jos et halua tai osaa hakea lainaa velkojen maksuun netistä. Muista, että voi ja kannattaa konsultoida velka-asioiden ammattilaisia ennemmin kuin koittaa itse päätellä seuraavaa peliliikettä.

Viimeinen ratkaisu velkojen maksuun on ulosotto

Kun päästät velat ulosottoon voi se tarjota helpotuksen ja estää lisävelkaantumisen. Velkoja ei kuitenkaan saa olla kohtuuttoman paljon tuloihin verrattuna. Jos et itse löydä ratkaisua taloudelliseen ahdinkoosi voit kokeilla ottaa yhteyttä velkaneuvojaan joka auttaa sinua löytämään ratkaisun. Muista toimia nopeasti, vellalla on valitettavasti tapana kasvaa.

Lue myös: Mitä tarkoittaa velkavankeus?