Mistä lainaa velkojen maksuun?

Velka voi aiheutua mistä vain, valitettavasti se tulee usein aivan liian yllättäin esimerkiksi sairastumisesta, työttömyydestä tai muusta nopeasta elämäntilanteen muutoksesta jolloin omatalous ei yksinkertaisesti pysy perässä.

Nämä ovat harmillisia tilanteita, mutta niistä on vain selvittävä. Me haluamme antaa oman näkökulmamme asian ratkaisuksi, joka saattaa auttaa välttämään velkakierteen.

On järkevämpi toimia heti kuin istua ja odottaa, laskut ja maksut eivät kuitenkaan sinua unohda.

Lainojen yhdistäminen auttaa velkojen maksamisessa

Jos jo olemassa olevat velkasi ovat muiden lainayhtiöiden lainoja, voit kokeilla lainojen yhdistämistä ilmaiseksi. Täytä ja lähetä lainahakemus esimerkiksi Omalaina.fi lainapalvelussa saat useita yhdistelylainatarjouksia heti.

Kun haet lainaa laske ensin muiden lainojesi summa ja hae vastaavaa lainaa yhdistelynä Omalainalta. Jos sinulle tarjotaan edullisempaa korkoa uudelle lainalle, kannattaa vaihtaa laina uudempaan yhteen lainaan ja maksaa aikaisemmat lainat pois uudella edullisemmalla lainalla.

Lue myös: Nämä palvelut tarjoavat lainojen yhdistämistä.

Tämä kuitenkin vain pienentää lainakustannuksiasi eikä se ole taikatemppu velkojen hävittämiseksi.

Budjetoi kaikki uudestaan ja tee järjestelyjä

Kun taloudellinen tilanne muuttuu äkisti on järkevää pysähtyä hetkeksi miettimään mistä kulut oikein tulevat. Laske esimerkiksi Exceliin tai paperille kuukausitasolla maksamasi lainalyhennykset, laskut, maksut ja muut kulut.

Kun laskelma on tehty mieti pystyisitkö karsimaan jostakin ylimääräisestä palvelusta ja lyhentämään lainaa senkin edestä. Muutaman kymmenen euron säästö voi olla merkittävä takaisinmaksuaikataulun suhteen.

Jos luottotiedot ovat menneet voiko yhdistelylainaa hakea?

Valitettavasti luottotietojen menetys Suomessa on ratkaisevaa lainan saamisen suhteen olipa se sitten yhdistelylaina tai muu rahoitus. On kuitenkin joitakin vaihtoehtoja saada rahoitusta vaikka luottotiedoissa olisi merkintä.

Viimeinen ratkaisu velkojen maksuun on ulosotto

Kun päästät velat ulosottoon voi se tarjota helpotuksen ja estää lisävelkaantumisen. Velkoja ei kuitenkaan saa olla kohtuuttoman paljon tuloihin verrattuna. Jos et itse löydä ratkaisua taloudelliseen ahdinkoosi voit kokeilla ottaa yhteyttä velkaneuvojaan joka auttaa sinua löytämään ratkaisun. Muista toimia nopeasti, vellalla on valitettavasti tapana kasvaa.

Lue myös: Mitä tarkoittaa velkavankeus?