Lainaa takuuvuokraan

Moni uuteen asuntoon muuttava on tilanteessa, jossa takuuvuokra saattaa olla liian kallis. Varsinkin jos puhutaan suuremmista kaupungeista joissa opiskelijat valtaavat suuren osan asuntomarkkinoista. Näissä tilanteissa joissa muuttamiseen ei välttämättä olla ehditty varautua riittävän ajoin voi tuhansien eurojen takuuvuokra tuntua mahdottomalta. Onneksi netissä on paljon mahdollisuuksia edulliseen lainan saamiseen. Kuten kaikki muukin myös takuuvuokra on mahdollista maksaa lainalla melko edullisesti ja juuri henkilölle itselleen sopivalla takaisinmaksuajalla.

Jos rahat takuuvuokraan tarvitaan heti, kannattaa kokeilla lainapalveluita joissa lainan maksu tapahtuu välittömästi hakemuksen jälkeen. Tai jos aikaa on enemmän voi vaihtoehtoisesti kilpailuttaa tarvitsemansa lainasumman ja haluamansa takaisinmaksuajan. Näin edullisimman lainan löytyminen on varmaa. Lainaa joudutaan hakemaan takuuvuokraa varten usein sen takia, että koko summa on maksettava kerralla eikä vuokranantaja halua erissä maksamista.

Nopein tapa rahoittaa vuokravakuus on laina

Internetissä on useita palveluntarjoajia joilta voit pyytää maksuttoman tarjouksen vuokravakuuslainasta olitpa sitten opiskelija, pienituloinen tai sinulla on muu pakottava tarve saada kokoon rahat takuuvuokraan. Netistä löytyy useita tarjouksia lainoille joissa voit saada jopa 60 vuorokautta korotonta maksuaikaa, nämä ovat ehdottoman hyviä tapoja saada takuuvuokrarahat kasaan ennen kuin joku muu ennättää viedä haluamasi asunnon. Jos tälläinen riski piilee kannatta hakea lainaa, joka maksetaan heti tilille.

Muutamia hyviä poimintoja vuokravakuus lainalle

Tutustuimme lainatuotteisiin ja löysimme seuraavat lainapalvelut, jotka ovat erinomaisia tapoja rahoittaa takuuvuokra.

  • Ferratum.fi: Edullinen lainapalvelu, lisäksi kuluton ensimmäinen nosto, max 4000 euroa.
  • Luottonetistä.fi: Lainan kilpailuttaja, joka auttaa sinua löytämään edullisimman lainan kaikkiin tarpeisiisi.

Näin haet takuuvuokra lainaa

Katso ensin paljonko tarvitset lainaa takuu vuokraa varten ja katso mitä voit enintään maksaa kuukaudessa lyhennyksinä. Takuuvuokra ei kuitenkaan ole hirvittävän suurin laina, joten takaisinmaksun ei pitäisi koitua ongelmaksi. Silti huonompien ja parhaimpien lainavaihtoehtojen välillä on jopa satojen eurojen eroja. Voit käyttää lainalaskuriamme apuna sopivan lainan löytymiseksi.

Perinteisten lainojen lisäksi on myös muita mahdollisia tapoja saada rahoitusta takuuvuokralle kuin säästäminen. Esimerkiksi tilanteissa jotka ovat olleet ennalta arvaamattomia ja tilanteissa joissa taustalla on painavia syitä.

Harkitse onko sosiaalitoimistosta mahdollista saada lainaa takuuvuokraan, esimerkiksi kela voi myöntää perustoimeentulotukea vuokravakuutta varten, tässä tapauksessa vuokravakuus annetaan maksusitoumuksena vuokranantajallesi. Kela voi myöntää vuokravakuuden seuraavissa tilanteissa: avo- tai avioero, terveydelliset syyt, perhekoon muutos, asunnottomuus, asunnottomuuden uhka, työpaikan saaminen toiselta paikkakunnalta, tutkintoon johtavan opiskelupaikan saaminen toiselta paikkakunnalta ja asunnon vaihtaminen edullisempaan kelan tai kunnan kehoituksesta.

Onko lainan ottaminen vuokravakuutta varten huono juttu?

Ei todellakaan ole. Moni uuteen asuntoon muuttava juurikin turvautuu pienlainoihin saadakseen vuokravakuuden rahoitettua. Kun tämä asia on hoidettu voidaan keskittyä pienen lainan takaisinmaksuun, jossa kulut eivät päätä huimaa. Ei kuitenkaan kannata lähetä keulimaan vaikka lainan ottaminen tuntuu helpolta tavalta saada lisää rahaa käyttöön, sillä huolimaton lainan ottaminen voi johtaa velkaongelmiin tai tilanteisiin joissa velkakoituu oikeasti ongelmaksi. Jos joku on jo tälläisessa tilanteessa jossa avoimena on useita lainoja ja velkaantuminen tuntuu kiihtyvän kannattaa lukea aikasempi kirjoituksemme “apua velkaongelmiin“.