CVC koodi

Oletko aikaisemmin ostanut jotakin verkkokaupoista? Jos olet olet myös varmasti törmännyt sinulta kysyttävän CVC-koodia. Tämä varmennuskoodi on yleisesti käytetty turvallisuutta lisäävä toimenpide, jotta huijarit eivät saisi pankkitilisi tietoja noin vain.

Mikä on CVC koodin tarkoitus

CVC-koodin tarkoitus on lisätä internet ostamisen turvallisuutta. Ilman kyseistä koodia et pysty suorittamaan ostoksiasi loppuun. Koodilla varmistetaan, että juuri sinä kortin haltijana olet vastuussa ostoksesta. Näin kuka tahansa ei voi tunnuksiasi tietämällä ostaa tavaraa vaan he tarvitset “fyysisen koodin”, joka on painettu kortin takaosaan. Luku on kolminumeroinen.

Mitä varmenne koodi tarkoittaa?

Varmenne koodi on lyhenne englanninkielisistä sanoista:

  • CVC / CVC2 (Card Validation Code)
  • CVV / CV2 / CVV2 (Card Verification Code)
  • CSC (Card Security Code)
  • CID (Customer Identification Code)

Kaikki nämä tarkoittavat samaa asiaa, niistä käytettävä nimitys riippuu palveluntarjoajasta jolta olet maksukortin saanut. Esimerkiksi Visa käyttää aina nimitystä CVV korttivarmenteestaan kun taas MasterCard ja monta muuta käyttävät nimeä CVC. Eli kaikki nämä koodit tarkoittavat kortin takaa löytyvää kolminumeroista vahvistuskoodia, jolla varmennat olevasi kortinhaltija.

Katso mikä on paras ja luotettavin luottokortti testivoittaja 2019

Mistä varmenne koodin löytää?

Varmennekoodi on tyypillisesti kortin takaosassa nimenselvennyksen lähettyvillä. Jos käytössä on yhdistelmäkortti on saattaa varmennekoodin paikka hieman vaihdella, tunnistat koodin kolminumeroisuudesta. Korteista ei pitäisi löytyä muita kolminumeroisia lukusarjoja koodin lisäksi.

CVC-koodi ei siis tarkoita maksukorttisi pin-koodia vaan internetmaksuissa käytettävää tunnistautumista, jota kivijalkakaupat eivät vaadi. Maksaessa paikanpäällä kauppias näkee, että kortti on sinun hallussasi, mutta verkkokauppiaat eivät voi tätä samaa tilannetta nähdä. Tästä syystä ylimääräinen turvallisuustoimenpide on paikallaan.

Tärkeää turvallisuudesta

Verkkokaupat jotka eivät kysy varmennekoodiasia saattavat olla niin kutsuttuja “phising” eli huijausyrityksiä. Suhtaudu siis erityisellä varovaisuudella jos sinulta ei maksun yhteydessä kysytä tätä tunnistetta. Näillä turvallisuustoimenpiteillä tehdää jatkuvasti yleistyvästä verkko-ostamisesta entistäkin turvallisempaa.

Myös jotkin virtuaalipelit joissa ominaisuutena on luottokortin käyttö saattavat vaatia tätä tunnistetta.

Lue myös: Mobiilipelit ja luottokortti ongelmallisia lapsille

Varmennekoodia ei myöskään kannata yrittää piilottaa teipillä, sillä maksukortti saattaa jumittua esimerkiksi bensa-aseman maksuautomaattiin tai nostoautomaattiin. Riittää, että pidät korttia huolellisesti ja turvallisessa paikassa.