Bigbank kokemuksia - mitä asiakkaat sanovat yrityksestä

Päivitetty viimeksi: 1. helmikuu 2023
Meidän arviomme
3.8
3.8/5
Asiakkaiden arvio
3.6
3.6/5
bigbank logo
Takaisinmaksuaika24 - 240 kuukautta
Lainasummat1.000 - 50.000 euroa
KorkoAlkaen 7,9%

Mitä kaikkea Bigbank tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Panimokatu 4
 • 00580 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: info@bigbank.fi
 • Puhelin: 09 4259 9691

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Bigbank AS Suomen sivuliike
 • Y-tunnus: -
 • Verkkosivut: www.bigbank.fi

Bigbank - pieni suuri pankki

Bigbank myöntää lainaa 1000 – 50 000 euroa 24 – 240 kuukauden maksuajalla. Laina on vakuudeton, joten et tarvitse lainan saamiseksi vakuuksia takaajia.

Lainan korot ovat erittäin kilpailukykyiset ja lainatarjouksen vastaanottaminen on maksutonta.

Bigbank.fi palvelun kautta haetuissa lainoissa on myös 60 vuorokauden tyytyväisyystakuu, joka tarkoittaa sitä että jos laina ei miellytä sinua kahden kuukauden aikana voit kertoa asiasta heille ja he palauttavat rahasi.

Bigbank myöntää myös pienempiä lainoja 1000 – 4000 euroa 24 – 60 kuukauden takaisinmaksuajalla. Näissä pienemmissä lainoissa korot ovat kuitenkin samaa luokkaa kuin suurimassa osassa pikavippejä.

Bigbank etusivu
3.8 Lue arvostelut
24 tuntia
Maksuaika
1.000 - 50.000€
Lainasummat
22 vuotta
Ikäraja

Miksi valita Bigbank?

Bigbank on virolainen digipankki, joka on toiminut kulutusluottojen parissa pidempään kuin uskotkaan.

Ennen Bigbank brändiä yritys toimi nopsalaina nimisen lainapalvelun takana, ennen kuin teki läpimurron laadukkaana säästö- ja lainapankkina.

Bigbank on toiminut alalla jo pitkään sillä se on perustettu Viron Tartossa vuonna 1992. Tänä päivänä yritys on laajentanut toimintaansa myös Suomen lisäksi muihin Baltian maihin, kuten Latviaan, Liettuaan, Espanjaan, Ruotsiin, Saksaan, Itävaltaan ja Hollantiin. 

Suomessa yritys aloitti varsinaisen liiketoiminnan vasta vuonna 2009 jolloin Suomeen avattiin Bigbank As Suomen sivuliike. Bigbank on erikoistunut kulutusluottoihin ja on tästä syystä huomattavasti perinteisiä pankkeja ketterämpi päätöksissään ja lainat ovat luotonhakijasta riippuen jopa edullisempia kuin normaali pankeilla.

Lainan hakeminen on helppoa netistä – Bigbank.fi sivuilta löytyvällä lainahakemuksella, jonka täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Sinun ei tarvitse pohtia mistä saat lainallesi takaajia eikä sinun tarvitse antaa vakuuksia vaikka laina olisi suurempi. Varsinaisia liitteitä ei lainahakemuksen yhteydessä tarvitse, mutta varaudu kuitenkin toimittamaan esimerkiksi tosite palkkatuloista tai muulla tavalla todistamaan maksukykysi.

Lainan edullisin korkoesimerkki perustuu yhteishakijan kanssa haettuun kulutusluottoon. Jos vastaava laina olisi haettu yksin olisi korko ollut reilu 10 prosenttiyksikön luokkaa vuodessa. 

Lisäksi Bigbank tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden perinteisen kuluttajansuojalain lisäksi: 2 kuukauden tyytyväisyystakuun. Tämä tarkoittaa, että jos et ole tyytyväinen lainaasi voit palauttaa sen kahden kuukauden sisällä ja hakea lainaa jostakin muualta.

Kuka voi hakea lainaa Bigbankiltä?

Bigbank on hieman tiukempi kulutusluottojen myöntämisen suhteen kuin muut pienemmät rahoituslaitokset. Tämän takia moni välttää hakemasta lainaa kyseiseltä luotonantajalta koska ei halua saada kielteistä luottopäätöstä. 

Kielteinen luottopäätös ei kuitenkaan vaikuta muista paikoista hakemiisi lainoihin, joten voit huoletta pyytä tarjouksen myös Bigbankilta.

Lainaa myönnetään seuraavin ehdoin:

 • Lainaa voivat hakea kaikki vähintään 22-vuotiaat.
 • Sinulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Tulosi hakemusta edeltävinä kuukausina vähintään 1200e/kk.

Miten lainaa haetaan?

Bigbank korostaa mahdollisimman yksinkertaista ja helppoa luototusta joten lainan hakeminen on tehty nopeaksi. Siirry ensin Bigbankin kotisivuille jossa pääset lainahakemukseen valittuasi ensin lainasumman ja takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen täytä lainahakemus huolellisesti ja toimita tarvittavat liitteet, jos niitä kysytään. 

Jos haluat saada lainaa ilman liittetä kokeile sivuiltamme löytyvää listausta lainapalveluista jotka tarkistavat tietosi jollakin muulla tavalla.

Miten toimii Bigbank kirjaudu -osio?

Klikkaamalla Bigbankin verkkosivustolta löytyvästä ”verkkopankki” -kohdasta pääset katsomaan hakemuksen etenemistä tai tarkastelemaan sekä hakemaan muutosta sopimukseesi. Kyseisen palvelun kautta voit myös hakea uutta lainaa. Kirjautuminen tapahtuu turvallisesti omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

Myös Bigbank haluaa, että saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen

Yrityksen kotisivuilta löytyy selkeä ohje miten he arvioivat luotonottajan maksukyvyn ja antavat heille kustannusarvion lainasta. Tiestikö, että myös Bigbank on mukana yhteistyökumppanina Omalaina.fi lainapalvelussa, joten voit vertailla lainatarjouksia pankkien kesken myös itse täyttämällä hakemuksen Omalainan lainapalvelussa

Bigbank painottaa koron laskennassa yhteishakijan tärkeyttä. Usein jos hakija tarvitsee yli 20 000 euron lainaa, mutta hakee sitä yksin ei hakemusta välttämättä hyväksytä. Yritys on hyvin tiukka lainanmyöntämispolitiikassaan jonka takia moni hakeekin lainaa jostakin muusta palvelusta.

Pienin korkoprosentti voidaan yleensä myöntää vain yhteishakijan kanssa lainahakemuksen täyttäneille. Yhteishakija parantaa lainansaanti mahdollisuuksia jopa kaksinkertaisesti ja asettaa lainatarjouksen korot puolet alhaisemmaksi.

Jos vain mahdollista suosittelemme täyttämään ja lähettämään lainahakemuksen yhteishakijan kanssa, joka voi olla joko puoliso tai läheinen ystäväsi.

Bigbank laina on edullinen korko alkaen 4,68 prosenttia.

Usein kysyttyä Bigbankistä

Voinko yhdistää lainani Bigbankin avulla?

kyllä voit yhdistää nykyiset voimassa olevat lainasi, kuten esimerkiksi pikavippi, kulutusluotto tai joustoluotto. Yhdistämällä nykyiset lainasi säästät selvää rahaa koroissa, kuluissa ja hallinnointipalkkioissa.

Lisäksi yhden lainan ylläpitäminen ja hallinnointi on huomattavasti helpompaa kuin useamman erillisen. Usein lainaa tästä yrityksestä haetaankin juuri nimenomaan lainojen yhdistämistarkoituksessa.

Tarvitsenko lainalle vakuuksia?

Bigbankin myöntämät lainat ovat kaikki vakuudettomia joten vakuuksille tai takaajille ei ole tarvetta.

Onko Bigbank luotettava?

Bigbank on luotettava ja vakavarainen toimija, joten voit turvallisesti hakea lainaa kyseisestä palvelusta. Vertailemme näillä sivuilla vain luotettavia ja turvallisia toimijoita rahoitusalalla.

Onko pienempi laina helpompi saada?

Pienempi laina on tietenkin helpompi saada, mutta lainan kustannukset ovat merkittävästi korkeammat.

Kuinka pitkän maksuajan lainalle voi saada?

Maksimi laina-aika jonka Bigbank voi lainanhakijalle myöntää on 10 vuotta, edellyttäen että laina on tarpeeksi suuri. Pienempien alle 3100 euron lainojen takaisinmaksuaika on maksimissaan vain noin 3 vuotta ja korot ovat korkeammat luonnollisesti.

Miten paljon lainaa voi saada?

Lainaa voi hakea aina 1000 eurosta 50 000 euroon asti, mutta on epätodennäköistä saada yli 20 000 euron lainaa tältä pankilta ilman yhteishakijaa.

Millainen on Bigbank asiakaspalvelu? 

Voit olla yhteydessä Bigbankin asiakaspalveluun joko puhelimitse tai sähkäpostilla. Löydät yhteystiedot tämän sivun ylälaidasta. 

Mistä saa ison yhdistelylainan?

Monet lainanantajat tarjoavat isoa yhdistelylainaa, mutta jos haluat löytää mahdollisimman edullisen tarjouksen, niin suosittelemme kilpailuttamaan myös yhdistelylainat. Esimerkiksi Omalainan kautta voit saada edullista yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon asti. 

Miten Bigbank lainan korotus onnistuu?

Nykyiset Bigbank asiakkaat voivat tarvittaessa hakea lisälainaa, jossa on edullinen korko. Lainan korotusta on mahdollista hakea kirjautumalla Bigbankin verkkopankkiin.

Bigbankin kautta voit saada myös edullista autolainaa

Bigbankin tarjoaman autolainan avulla pystyt rahoittamaan joko liikkeestä tai yksityiseltä ostetun auton. Tämän jälkeen saat ostetun auton heti omiin nimiisi. 

Autolainassa on kiinteä korko alkaen 5,9 % ilman avausmaksua. Sen lisäksi saat myös mahtavan peruutusturvan. Bigbankin autorahoitusta voit saada 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Laina-ajan voit valita 24-120 kuukauden väliltä. Lainatuotteella on 60 päivän tyytyväisyystakuu ja voit palauttaa lainan maksuttomasti, jos esimerkiksi suunnitelmiisi tulee muutos. 

Bigbankin autorahoitus lainaehdot

Palvelun tarjoamaa autorahoitusta on mahdollista saada, kunhan hakija on vähintään 22-vuotias ja hänellä on vakituinen osoite Suomessa. Sen lisäksi hakijan on pitänyt hoitaa raha-asiansa moitteettomasti ja luottotietojen tulee olla puhtaat. Nettotulojen tulee olla lainahakemusta edeltävinä kuukausina vähintään 1200 €/kk. 

Kokemuksia Bigbank -lainapalvelun myöntämistä lainoista

Lainoja on kehuttu alhaisen koron takia, mutta paljon puhetta on aiheuttanut myös tiukka lainapolitiikka. Kaikilta lainanhakijoilta vaaditaan liitteenä tosite palkka- tai eläketuloista, kun internetistä lainaamisen pitäisi nimenomaan olla nopeaa ja helppoa. 

On tietenkin ymmärrettävää, että suuremmat lainat vaativat hakijoiltaan enemmän jotta luottotappioriski on mahdollisimman pieni. Kaiken kaikkiaan Bigbank tarjoaa erinomaisen kokonaisuuden lainanhakijoilleen ja kokemukset ovat pääosin positiivisia.

Meidän kokemuksemme Bigbankin lainoista ovat positiivisia. Mainittakoon, että palvelu sopii hyvin niin pienempään kuin suurempaan rahantarpeeseen.

Suuremmissa lainoissa suosittelemme kuitenkin käyttämään esimerkiksi OmaLainaa, jonka kautta saat myös Bigbankin lainatarjouksen.

Moni lainanhakija on sanonut, että lainoja on erittäin vaikea saada. Suurin osa lainahakemuksista hylätään heti kättelyssä. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että tällä luotonantajalla on erittäin korkeat vaatimukset hakijan maksukyvyn suhteen.

Palvelu on henkilökohtaista

Jokaisen lainanhakijan hakemus katsotaan ja heille annetaan räätälöity henkilökohtainen lainapäätös, joka mahdollistaa alhaisen koron ja joustavat ehdot. Lisäksi saat kahden kuukauden tyytyväisyystakuun, joka tarkoittaa palautusoikeutta lainalle jos et ole siihen tyytyväinen. Näin voit olla varma, että löydät itsellesi sopivan lainan. Ja jos et ole tyytyväinen voit käyttää heidän tarjoamaansa 2 kuukauden tyytyväisyystakuuta ja palauttaa lainapääomasi takaisin.

Tarkista vielä, että tyytyväisyystakuu on voimassa. Muutoin sinua suojelee vain kuluttajansuojalaki, joka on peruutusturva lainoille 14 vuorokauden ajan.

Jos peruutat lainasi 14 vuorokauden kuluessa lainasopimuksen tekemisestä, et joudu maksamaan lainkaan kuluja.

Lainahinnasto on keskivertoa

Bigbank muuttaa hinnastoaan aina aika-ajoin joten on hyvä vilkaista palvelun verkkosivuilta aina voimassa oleva lainahinnasto ennen varsinaisen lainasopimuksen tekemistä. Lopullisen hinnan lainallesi tiedät vasta kun olet pyytänyt lainatarjouksen.

Lainatarjouksen pyytäminen on maksutonta, joten tarjouksen saa helposti tutkittavaksi muutamassa minuutissa.

Vaihtoehtoisesti voit hakea lainaa kilpailuttajalta, jossa myös Bigbank on mukana. Näin saat tarjouksen sekä Bigbankilta, että monelta muulta luotonantajalta.

Bigbank talletukset sijoitusmielessä

Bigbank on kuin mikä tahansa pankki, he tarjoavat myös mahdollisuuden rahojen tallettamiseen säästötiliin korkoa vastaan. Jos talletusaika on alle 2 vuotta jää korko hyvin marginaaliseksi. Moni sanookin kokemuksesta, että myös talletuksiin liittyy riski vaikka Bigbank tarjoaakin talletussuojaa 100 000 euroon asti korkoineen.

Tämä on mahdollista, koska Bigbank on Viron vakuusjärjestelmän takuurahaston jäsen. Se takaa kaikille talletuksille 100% turvan. Palvelussa asioiminen on helppoa verkkopankkitunnuksilla, samalla tavalla kuin missä tahansa verkkopankissa.

Moni muu digipankki tämän palvelun lisäksi on alkanut tarjota kuluttajille myös talletustilejä pientä korkoa vastaan,talletustilien korot ovat kuitenkin melko alhaiset, joten sijoitusmuotona ne eivät vedä vertoja monelle muulle säästötavalle. Osakkeisiin tai vertaislainoihin sijoittaminen voi olla parempi vaihtoehto, ainakin jos tavoitteena on saada pääoma tuottamaan.

Bigbank talletuskorko 

Seuraavat luvut perustuvat siihen, että maksu tapahtuu talletusajan päätyttyä: kun talletusaika on 1-5 kuukautta niin tällöin korko on 1,00 %. Talletusajan ollessa 6-11 kuukautta niin korko on 1,50 %. 12-23 kuukauden talletuksella korko on 2,10 % ja 2-10 vuoden talletuksella korko on 2,50 %. 

Bigbank talletus kokemuksia 

Suurin osa Bigbank talletus asiakkaista on ollut erittäin tyytyväisiä palvelun tarjoamaan korkoon. Asiakkaat ovat saaneet hyvän tuoton sekä vakaan tavan tehdä määräaikaistalletuksia. Määräaikaistalletuksessa on myös talletusturva, joka takaa 100 % suojan 100 000 euroon asti. 

3.8 Lue arvostelut
24 tuntia
Maksuaika
1.000 - 50.000€
Lainasummat
22 vuotta
Ikäraja