Veronpalautus ennakkoon: näin saat veronpalautukset heti tilillesi

Päivitetty viimeksi: 20. joulukuuta 2021
veronpalautus ennakkoon

Vuoden 2020 veronpalautukset maksetaan tileille Heinä ja Joulukuun välissä vuonna 2021. Viimeisin veronpalautus maksettiin 5.12.2020 ja seuraava maksetaan 5.7.2021. Edellytyksenä on, että verohallinnolle on ilmoitettu oikea tilinumero. Veronpalautusten minimiraja on viisi euroa.

Jos verottajalle ei ole ilmoitettu tilinumeroa, tehdään veronpalautukset rahalähetyksenä eli veronpalautus noudetaan lähimmästä pankista ilmoituskirjeellä. Rahalähetykset on mahdollista lunastaa viimeistään Joulukuussa.

Saadaksesi veronpalautus rahat heti on tarkistettava onko tilinumerosi ilmoitettu verottajalle.

Yleisesti veronpalautusten maksupäivään vaikuttaa veroilmoitukseen tehdyt muutokset tai korjaukset. Jos muutoksia ei tarvitse tehdä, maksetaan veronpalautukset heti palautusjakson alussa eli Heinäkuussa.

Jo tässä kohtaa haluamme ilmoittaa, että ennakko veronpalautuksia ei ole mahdollista saada suoraan Verohallinnolta. – Alla olevien ohjeiden avulla voit hakea lainaa veronpalautusta vastaavan summan etukäteen, eli maksat veronpalautusrahoilla lainan takaisin. Tämä on ainoa tapa saada veronpalautusta ennakkoon.

Mainos
5.0
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
5.0
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 70.000€
Lainasummat
1456 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
5.0
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Veronpalautus ennakkoon 2021

Veronpalautus ennakkoon on mahdollista lunastaa järkevästi vasta Heinä – Joulukuussa. – Miksi?

Koska tuolloin lainan ottaminen ei aiheuta ylimääräistä kuormaa taloudelle, kun lainaa ei tarvitse ylläpitää pitkän aikaa ja korot sekä muut kulut eivät pääse kertymään.

Jos kuitenkin tarvitset veronpalautuksen heti tilillesi joudut maksamaan aavistuksen verran enemmän korkokuluja. Veronpalautusten ennakkoon saaminen tapahtuu samalla tavalla kuin minkä tahansa lainan hakeminen. Tässä tapauksessa on järkevää kilpailuttaa lainat jotta saat minimoitua lainasta aiheutuvat korkokulut. Paras palvelu tähän on OmaLaina.fi:n tarjoama ilmainen lainojen kilpailutuspalvelu.

5.0
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Omalaina.fi kilpailuttaa tarvitsemasi lainan yhdellä hakemuksella. OmaLaina välittää lainahakemuksesi yli 20 luotonmyöntäjälle, joilta saat lainatarjouksen suoraan sähköpostiisi. Lainatarjousten saaminen ei vaadi sitoutumista ja on täysin ilmaista. Voit joko hyväksyä tai hylätä saamasi tarjoukset.

OmaLainan -lainapalvelun avulla voit hakea lainaa jopa 60 000 euroon asti pitkällä 1 – 15 vuoden maksuajalla. Palvelun käyttäminen edellyttää 18 vuoden ikärajaa.

Yhä useampi veronmaksaja haluaa saada veronpalautukset ennakkoon, johon ainut tapa on hakea lainaa veronpalautuksia vastaava summa. Tällaisissa tilanteissa on kuitenkin oltava valmis pulittamaan hieman ekstraa lainakustannuksista. Halvin mahdollinen veronpalautusennakko on tällä hetkellä 4,19 prosenttia.

Miten saan veronpalautukset ennakkoon?

Varmista verottajalta saamastasi veroilmoituksesta palautustesi määrä. Tarkista, että verottajalla on tiedossa tilinumerosi ja varmista maksupäivä.

Tilinumeron on oltava ilmoitettuna Oma Veron kautta viimeistään 26.10.2021, jotta viimeisimmän veronpalautuserän voi saada tilille. Jos unohdat tehdä ilmoituksen, saat palautukset vasta seuraavana vuonna.

Tilinumeron ilmoittaminen kannattaa joka tapauksessa tehdä heti, jotta säästyt päänvaivalta. Voit täyttää ilmoituksen tästä.

Hakiessasi veronpalautusta ennakkoon, voit tarkistaa kaikki lainavaihtoehdot sivuiltamme ja hakea palautusta vastaavan summan. Vaihtoehtoisesti voit odottaa palautuspäivään asti.

Veronpalautukset saatuasi maksa laina viipymättä takaisin.

Veronpalautuspäivät 2021

Veronpalautuspäivät vaihtelevat vuosittain. Nykyisen veronpalautukset maksetaan Heinä – Joulukuussa, kun aikaisemmin ne maksettiin yhdellä kertaa.

Varsinaiset veronpalautuspäivät vuonna 2021 ovat seuraavat:

  • 5.7.2021
  • 3.8.2021
  • 3.9.2021
  • 4.10.2021
  • 3.11.2021
  • 3.12.2021

Maksupäivä lukee verotuspäätöksessäsi. Yleensä se on keskimäärin kahden kuukauden kuluessa veropäätöksestä.

Muista: kaikki muutokset jotka teet veroilmoitukseen / verotuspäätökseen, joka saapuu postitse Huhtikuussa. Saattaa lykätä palautusten käsittelyä merkittävästi.

Jos haluat saada veronpalautukset heti on järkevämpi olla hakematta pieniä muutaman kymmenen euron korvauksia tai vähennyksiä.

Veronpalautuspäivä vuonna 2017 eli vuoden 2016 veronpalautus suoritettiin tilille 5.12.2017. Veronpalautuspäivä 2018 eli vuoden 2017 veronpalautukset suoritettiin tileille 11.12.2018. Ja vuoden 2019 veronpalautuspäivä ajoittui Elo-, Syys-, Loka-, ja Marraskuun väliin.

Veronpalautusten määrä

Saamasi veronpalautuksen määrä riippuu verokortistasi ja tuloistasi. Jos veroprosenttisi oli korkeampi kuin todellinen verotettava määrä, saat takaisin muhkean veronpalautuksen.

Järkevintä on merkitä veroprosentti aina hieman yläkanttiin, jotta vältyt mätkyiltä eli lisäverojen maksamiselta. Ei ole kivaa saada joululahjaksi 1000 euron muistutusta verottajalta.

Maksamatta jääneet verot

Jos saat mätkyjä ja verojen takaisinmaksu myöhästyy saat Verohallinnolta maksukehotuksen. Jos et pysty maksamaan veroja maksukehotuksen eräpäivään mennessä sinulla on mahdollisuus anoa maksujärjestelyä.

Rahalähetys ja sen noutaminen

Kun palautuksen saajan tilinumeroa ei ole ilmoitettu tai se ei ole verottajan tiedossa, voi rahat palauttaa maksuosoituksella eli niin kutsutulla rahalähetyksellä. Esimerkiksi Verohallinnon veronpalautukset voi noutaa pankista rahalähetyksenä.

Rahalähetyksen lunastaminen

Monet pankit mahdollistavat rahalähetyksen lunastamisen verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella eli voit lunastaa rahalähetyksen myös verkossa.

Vaihtoehtoisesti voit myös lunastaa rahalähetyksen mistä tahansa pankin konttorista viimeiseen lunastuspäivään mennessä.

Tarvittaessa voit myös valtuuttaa jonkun hakemaan lähetyksen puolestasi. Tällöin sinun tulee allekirjoittaa valtakirja.

Jos et lunasta rahalähetystä, palauttaa pankki lunastamattomat lähetykset takaisin sen maksajalle viimeisen lunastuspäivän jälkeen. Jos näin käy, ole yhteydessä suoraan Verohallintoon.

Lisää aiheesta voit lukea Verohallinnon sivuilta.

Veronpalautusten korko

Veronpalautuksille maksetaan aina korkoa. Korkoa ei huomioida verotuspäätöksessä, mutta se lisätään palautettavaan määrään. Vuonna 2020 veronpalautuksille maksetaan 0,5% korkoa.

Veronpalautuksista saatava korkotuotto ei ole verotettavaa tuloa.

Jäännösveron korko

Vuonna 2017 jäännösveron korko piti maksaa ajalta 1.2 – 30.11.2018 ja se oli noin 0,5 prosenttiyksikköä alle 10 000 euron jäännösveroilta. Alle 20 euron jäämisistä ei korkoja peritty.

Nykyään jäännösverolle lasketaan huojennettua viivästyskorkoa Helmikuusta 2020 alkaen aina eräpäivään saakka. Korko näkyy Oma Verossa ja verotuspäätöksessä. Vuonna 2020 se oli 2 prosenttia, josta vähennetään aina 20 euroa.

Toisin sanoen jäännösverolle ei tarvitse maksaa korkoa jos summa ei ylitä 20 euroa.

Huhut veronpalautusten loppumisesta 2019

Kyseessä oli huhupuheet jotka liittyivät vero uudistukseen, jossa vuoden 2019 alusta siirryttiin uudenlaiseen maksuaikatauluun, joka helpotti oman henkilökohtaisen veroprosentin määrittelyä.

Emme suosittele käyttämään veronpalautuspalveluita, kuten A-veronpalautus tai veronpalautus nyt sillä niiden lainahinnat ovat pikavippejä kalliimpia.

Suosittelemme tutustumaan eri lainavaihtoehtoisin sivuillamme ja tarvittaessa akuuttiin tarpeeseen voidaan myöntää lainaa heti.