vanhan talon remontointi hinta

Eri asukkaat haluavat asua erilaisilla ympäristöissä. Moni tykkää edelleen vanhanaikaisesta tunnelmallisesta tyylistä, kun taas toiset haluavat uutta ja modernia “lookkia” asuntoonsa. Monesti talo, josta halutaan tehdä modernimpi on vanha jolloin remontti on välttämätöntä.

Remontti saatetaan joutua tekemään myös, jos vanhassa talossa on pakollisia korjauksia vaativia asioita. Ensimmäiseksi tulee lähteä liikkeelle tarpeen tunnistamisesta; mitä kaikkea pitää remontoida? Mitkä ovat välttämättömiä? Jos lista on pitkä voi remontti olla hyvinkin arvokas ja tästä syystä moni hakeekin remonttilainaa vertaillen eri vaihtoehtoja.

Voit katsoa lainavertailustamme sinulle sopivia vaihtoehtoja tai halutessasi kilpailuttaa remonttilainat.

Remontin hinta riippuu myös talon rakenteista. Vanhoissa taloissa kannattaa varautua siihen, että ne ovat rakennettu epävirallisilla toimintatavoilla tai määräyksillä joka tulee nostamaan remontin hintaa. Tämä artikkeli on koottu vanhaa asuntoa remontoiville, seuraavaksi katsomme mitä asioita tulee ottaa huomioon.

Lähde liikkeelle kuntoarviosta

Ammattilaisen tekemän kuntokartoituksen perusteella saat tietää mitkä ovat talosi hyvät ja huonot puolet. Joillekkin voi tässä kohtaa tulla järkytyksenä kun kuulee, että talo on täysin homeessa. Joissakin tapauksissa remonttia harkitseva henkilö on joutunut uusimaan koko talon. Kuntokartoittaja voi ehdottaa tätä jos näyttää siltä että tilanne remontin kannalta ei ole järkevää.

Kannattaa myös itse silmäillä kuntoarvio läpi. Ehdotus sisältää kaikki parannuskohteet joita taloon voidaan tehdä (myös ei välttämättömät).

Välttämättömiin korjattaviin vikoihin kuuluu perinteisesti: ilmanvaihto, märkätilat, maapohjan pintavesien ohjaus. Nämä kaikki voivat johtaa korjaamatta kosteusvaurioihin jotka puolestaan johtavat vahinkoihin rakenteissa.

Vanhan talon remontointi itse

Vanhan talon remontointi itse voi olla järkevää jos vaurioit eivät ole kovin suuria. Varaudu kuitenkin konsultoimaan asiantuntijaa esimerkiksi sähkö- ja vesitöissä jotta saat tehtyä laadukasta jälkeä. Remontin kestoa ja kustannuksia ei kannata aliarvioida vaikka remontoisikin itse, sillä vanhoista taloista saattaa paljastua yllätyksiä jotka vaikeuttavat tee-se-itse miehen remonttia.

Itse remontoiminen on kuitenkin huomattavasti edullisempaan kuin työ, joka on teetetty remonttifirmalla. Jos kuitenkin olet vähänkään epävarma taidoistasi on järkevämpää kääntyä remonttifirman puoleen, he usein auttavat myös rahoituksen järjestämisessä.

Kannattaako remonttiin hakea lainaa ja mistä?

Remonttiin todennäköisesti on pakko ottaa lainaa varsinkin jos puhutaan hieman vanhemmasta talosta. Kannattaa lähteä tutkimaan lainavaihtoehtoja vasta kuntokartoituksen jälkeen jolloin tiedät melko tarkkaan tarvittavan budjettisi. Voit itse vertailla lainavaihtoehtoja ja pohtia mikä olisi juuri itselle paras remonttilaina. Moni kuitenkin haluaa kilpailuttaa remonttilainansa usealla eri toimijalla.

Osa remontoijista suosii joustoluottoja jos remonttia tehdään vähän kerrallaan, näin rahaa voi nostaa käyttöön ilman ylimääräisiä kuluja aina silloin kun sitä tarvitsee. Sivuiltamme löydät useita joustoluotto tuotteita. Joustoluotto on kuitenkin suositeltavaa vain pienemmissä remonttitarpeissa. Suurempaa remonttia varten kannattaa hakea edullista kulutusluottoa.

Remontti voidaan hoitaa myös perinteisellä pankista saatavalla asuntolainalla, varsinkin jos talo joudutaan purkamaan ja rakentamaan uusi. Kannattaa huomioida kaikki nämä lainavaihtoehdot, jos kukkaron nyörit ovat piukalla.

Muistutus:

  1. Lähde liikkeelle kuntoarvioista.
  2. Tutustu olennaisiin asioihin kuntokartoituksessa.
  3. Tarkista vaadittu rahoitus.
  4. Vertaile rahoitusvaihtoehtoja (asuntolaina, joustoluotto, kulutusluotto).
  5. Hae rahoitusta ja aloita remontti.