Luottokortti työttömälle

Laina tai luottokortti työttömänä ei välttämättä ole mahtava idea. Väliaikainen työttömyys on monelle rahallisesti haastavaa aikaa joten on ymmärrettävää jos rahallista apua tarvitaan ja perinteinen laina tuntuu kaukaiselta tai vaikealta saada etenkin, kun tuloista vaaditaan vahvaa näyttöä juuri työttömyyden ajalta.

Onneksi työttömänkin on mahdollista saada helpoitusta arkeen luottokortilla tai lainalla.Työttömyys voi tuoda maksuvaikeuksia

Työttömälle mahdollisia luottokortteja

Työttömyys on aina ikävä juttu ja jos se sattuu omalle kohdalle on järkevää vertailla lainojen ja eri luottokorttien kustannuksia keskenään. Tai vähintääkin tarkistaa mitä jo olemassa olevan luottokortin kustannukset ovat ja karsia turhat kulut pois. Luottokortti on mahdollista saada ilman vuosimaksua Aktialta (mastercard gold), Bank Norwegianilta tai Komplett Bankilta.

Työttömälle sopivat luottokortit sopivat myös opiskelijoille, sillä kortit ovat mahdollisia myös niukempi tuloisille. Näistä luottokorteista suosituin lienee Bank Norwegianin luottokortti, joka tarjoaa jopa 10 000 euroa luottoa ilman vuosimaksua.

Kortin saaminen kuitenkin vaatii pankin oman luottokelpoisuusarvion kuten kaikki muutkin esitellyt luottokortit. Molemmat Bank Norwegian ja Komplett Bank tarjoavat jopa 45 – 50 vuorokautta kulutonta ja korotonta maksuaikaa luotolleen.

Suurin osa luottokorteista on hyvin samanlaisia – missä ero?

Kaikki tämänpäivän luottokortit ovat hinnoiltaan ja käyttö-ominaisuuksiltaan hyvin samanlaisia. Lähes kaikki tarjoavat korotonta maksuaikaa ja lähes yhtä suurta luottorajaa. Luottokorttien välinen ero piilee kuitenkin bonuksissa joita kortin käyttäminen kerryttää. Bonusten suhteen Bank Norwegianin ja Komplett Bankin luottokortit ovat erinomainen valinta, näitä molempia luottokortteja voi hakea netistä.

Luottokortin käyttö vaatii huolellisuutta

Luottokorttien huolimaton käyttö voi johtaa ongelmiin, sillä usein on vaikeaa huomata pieniä veloituksia jotka otetaan suoraan luoton saldosta. Tällaisia palveluita ovat esimerkiksi erilaiset suoratoistopalvelut tai musiikkipalvelut.

Jos rahatilanne on tiukka, kannattaa tarkistaa mahdolliset veloitukset ja miettiä mitä näistä palveluista oikeasti tarvitsee. Kun rahatilanne paranee myöhemmin voi palvelut tilata takaisin.

Luottokorttien vertaileminen

Luottokorttien vertaileminen on järkevintä tehdä itse. Näet palveluiden sivuilta suoraan luottokortin ominaisuudet, hinnaston ja tilanteet joissa kerrytät bonuksia. Etenkin paljon matkustavien keskuudessa Bank Norwegian on ylivoimainen suosikki.

Jos tällä hetkellä olet työttömänä harkitse tarkkaan tarvitsetko luottokorttia tai muuta vastaavaa lainaa. Jos kuitenkin tarvitset lainaa akuutisti kannattaa tutustua eri rahoitusvaihtoehtoihin joista saat lainaa heti hakemuksen jälkeen.

Älä maksa turhasta

Työssäkäyvän on helppo ostaa uusia tuotteita ja pitää yllä palveluita jotka monen mielestä voivat tuntua turhanpäiväisiltä. Ihmisillä joilla rahatilanne on tiukka on hyvin tarkkaa ja tärkeää karsia ylimääräiset kulut pois. Ei tarvitse karsia asioista joista itse pitää, tärkeintä on ettei osta mitään turhaa jota ei oikeasti tarvitse, varsinkaan luotolla.

On hölmöä ottaa luottoa heikossa rahatilanteessa vain sen takia, että saa uusia vaatteita tai muita ei välttämättömiä asioita. Muista siis hoitaa raha-asiat huolellisesti ja punnita tarkkaan eri vaihtoehtoja. Toivottavasti artikkelista oli apua työttömille tai työttömäksi joutuville jotka harkitsevat luottokorttia vakavasti.