Lainaa ulkomaalaiselle

Ei tarvitse olla suomen kansalainen saadakseen lainaa Suomessa. Ulkomaan kansalaisen on täysin mahdollista hakea ja saada lainaa Suomen lainamarkkinoilla. Listasimme tärkeät asiat lainan hakemiseen liittyen henkilöille joilla ei ole Suomen kansalaisuutta. Ulkomaan kansalaisille on useita palveluita joista he voivat saada lainaa, yksi parhaimmista tavoista tavoittaa nämä pankit on käyttää palvelua, joka lähettää lainahakemuksen usealla pankille ja rahoituslaitokselle, näitä palveluita ovat muunmuassa Luottonetistä, Omalaina ja Lendo.

Mistä pankista lainaa ulkomaalaiselle?

Normaalisti luotonhakijan, joka on ulkomaan kansalainen on selattava läpi kaikkien luotonantajien lainaehdot löytääkseen itselle sopivan tai ulkomaalaiselle lainaa myöntävän pankin. Tässä kohtaa suosituksemme lainan kilpailuttajista on erinomainen. Sinun ei tarvitse selata läpi kaikkia lainapalveluita vaan voit suoraan siirtyä täyttämään hakemuksen joistakin yläpuolella mainituista palveluista, tai mahdollisesti kaikista varmistaakseen oikean luotonantajan löytyminen.

Lainaehdot ovat jännä juttu, sillä vaikka jotkut luotonantajat mainostavat myöntävänsä lainaa vain ja ainoastaan Suomen kansalaisille voi silti riittää pelkkä oleskelulupa kun lainaehtoja ruvetaan tutkimaan. Varma tapa selvittää saako lainaa vai ei on täyttää ja lähettää lainahakemus ja odottaa luottopäätöstä, suurin osa luotonantajista antaa luottopäätöksen heti. Näet etusivultamme kaikki lainapalvelut oikeassa laidassa tai mobiilissa sivun alareunasta. On vaikea sanoa suoraan mikä pankki myöntäisi varmasti lainaa, sillä lainaehdot ja perusteet lainamyöntämiselle ovat hyvin yksilölliset.

Riittääkö oleskelulupa lainan saamiseen?

Lainaa oleskeluluvalla riittää joissakin lainapalveluissa. Tässä tilanteessa henkilöllisyys pitää kuitenkin pystyä todistamaan jollakin tavalla, tyypillisesti erinäisillä asiakirjoilla. Tämän lisäksi normaali luottokelpoisuusarvio suoritetaan, eli hakijan tulot ja menot otetaan huomioon. Finanssivalvonnan sivuilta voit lukea lisää mitä tositteita luotonantaja voi vaatia henkilöllisyyden todistamiseksi, tälläisiä dokumentteja ovat esimerkiksi ajokortti, passi tai henkilökortti ja liuta muita dokumentteja. Joissakin tapauksissa saattaa riittää verkkopankkitunnistautuminen luotonantajan sivuilla, näin luotonantaja saa tiedot suoraan verkosta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että ulkomaalaisen on mahdollista saada lainaa vaikka oleskelulupaakaan ei olisi. Toki jos Suomen kansalaisuus lainan hakijalta löytyy helpottuu lainan hakeminen huomattavasti ja lainoille on mahdollista saada paljon edullisempia korkoja.

Yrityslainoja on huomattavasti helpompi saada, sillä riittää että yrityksen omistajistossa on yksi henkilötakaaja joka on Suomalainen.

Näin ulkomaan kansalinen saa lainaa

On kaksi vaihtoehtoa löytää luotonantajat jotka myöntävät lainaa ulkomaalaiselle.

Ensimmäinen ja paras vaihtoehto on käyttä palvelua, joka lähettää lainahakemuksesi usealle eri pankille ja rahoituslaitokselle. Näin oikean lainan löytyminen vaatii vain yhden lainahakemuksen täyttämisen ja lähettämisen. Saat tarjoukset pankeilta, jotka ovat valmiita myöntämään lainoja juuri sinulle.

Toinen vaihtoehto on hieman monimutkaisempi ja vaatii tutkimustyötä ja aikaa. Voit etsiä eri lainapalveluita ja lähettää mieleisiisi palveluihin yksitellen lainahakemukset. Saat vastauksen lainapäätöksestä heti. Jos lainaa ei myönnetty on siirryttävä seuraavaan palveluun, tämä voi viedä aikaa useamman tunnin. Siksi on suositeltavaa käyttämään ensimmäistä vaihtoehtoa ja kilpailuttamaan lainat.