Sambla kokemuksia - mitä asiakkaat ovat mieltä

Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.1
5/5
sambla
Takaisinmaksuaika1 - 20 vuotta
Lainasummat500 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 4,65%

Mitä kaikkea Sambla tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Eteläesplanadi 24 C
 • 00130 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@sambla.fi
 • Puhelin: 0942456000

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Sambla Oy
 • Y-tunnus: 2871818–8
 • Verkkosivut: www.sambla.fi

Sambla- uuden sukupolven lainanvälittäjä

Sambla tunnetaan uudenaikaisena lainanvälittäjänä, joka pyrkii tekemään asiakkaidensa lainanhausta mahdollisimman yksinkertaista. Jos kyseinen palvelu ei ole sinulla entuudestaan tuttu tai et ole vielä tutustunut Sambla kokemuksiin, suosittelemme silmäilemään tämän artikkelin läpi ennen kuin kokeilet palvelun lainavertailua.

Ennen tämän artikkelin kirjoittamista tutustuimme mahdollisimman tarkasti Samblan toimintaan ja taustoihin. Kerromme kaikki tarvittavat asiat, jotka tulee ottaa huomioon ennen lainan hakemista. Artikkelin loppuosassa jaamme asiakkaiden sekä meidän omia kokemuksiamme Samblasta. Mennäänpäs sitten eteenpäin, ettei tämä mene liikaa jaarittelemiseksi.

Sambla kokemuksia
4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja

Esittelyssä Sambla

Sambla on perustettu vuonna 2014 ja se on alkujaan lähtöisin Ruotsista.

Kuten jo äskeisessä osiossa kerroimme, että Sambla on uuden sukupolven lainanvälittäjä, joka on ehtinyt toimintansa aikana auttamaan yli 390 000 asiakasta. Palvelun tarkoituksena on auttaa asiakkaitaan löytämään mahdollisimman helposti alhaisella korolla sekä joustavilla ehdoilla varustettu lainan.

Samblan avulla voit kilpailuttaa 500-60 000 euron vakuudettomat lainat niin kulutus- ja yrityskäyttöön. Käytännössä palvelu siis vertailee pankkien lainatarjoukset asiakkaan puolesta.

Tämän lainanvälittäjän palveluita pidetään etenkin Pohjoismaissa hyvinkin arvostettuina ja luotettavina.

Miksi hakisin lainani Samblan kautta?

Ilman Samblan lainanvälityspalvelun hyödyntämistä, joutuisit käyttämään huomattavasti enemmän aikaasi löytääksesi palvelun, joka tarjoaa edullista lainaa joustavilla ehdoilla.

Pelkästään ajatuksena useiden hakemuksien rustaaminen ja liitteiden toimittaminen kuulostaa vaivalloiselta. Paljon mukavammalta kuulostaa palvelu, joka hoitaa tämän ”ikävimmän” ja aikaa vievän prosessin puolestasi.

Onneksi nykypäivän markkinoilta löytyy Sambla, joka hoitaa lainan kilpailutuksen puolestasi useiden pankkien avulla. Kilpailutusprosessi on maksutonta eikä se sido vielä mihinkään, ja kokonaisuudessaan sen suorittaminen on riskitöntä. Palvelu pyrkii välittämään lainahakemuksesi mahdollisimman monelle lainanantajalle ja vastaanotat lainatarjoukset vain sellaisilta palveluilta, joiden ehdot täytät.

Voit vapaasti valita lainasi joko koron, hinnoittelun tai laina-ajan perusteella. Lainatarjouksen hyväksyminen tapahtuu digitaalisesti omilla verkkopankkitunnuksilla, joten sinun ei tarvitse erikseen lähteä pankkiin allekirjoittamaan valtavaa määrää erilaisia sopimuspapereita.

Vaihtoehtoisesti voit myös hylätä saamasi tarjoukset ja päättää lainanhaun. Tähän asti lainanhakuprosessi on ollut maksutonta.

Kuka voi käyttää tätä lainanvälittäjää?

Hae lainaa heti Samblan tarjoaman lainanvälityspalvelun avulla. Se kuitenkin edellyttää, että täytät palvelun asettamat lainaehdot, joihin tutustumme seuraavaksi.

Voit pyytää lainatarjoukset Samblan kautta, kunhan täytät nämä seuraavat ehdot:

 • Olet vähintään 18-vuotias
 • Kuukausitulosi ovat vähintään 1000 €
 • Olet asunut Suomessa vähintään vuoden
 • Luottotietosi ovat puhtaat

Sambla myös mainitsee verkkosivustollaan ”usein kysytyt kysymykset” -osiossa, että on hyvä, mutta ei välttämätöntä, että luottotiedoissasi ei ole maksuhäiriömerkintää.

Et siis menetä mitään, vaikka täyttäisit hakemuksen ja luottotiedoissasi olisi maksuhäiriömerkintä. Epäilen kuitenkin, että maksuhäiriömerkinnällä irtoisi lainaa.

Lainan saaminen on todennäköisempää, jos täytät ainakin nämä yllä mainitut ehdot. Huomioithan että et välttämättä saa kaikilta Samblan yhteistyökumppaneilta lainatarjouksia, sillä jotkut ovat voineet asettaa tiukemmat ehdot lainan saamiseksi.   

Miltä pankeilta voin saada lainatarjouksia?

Samblan yhteistyökumppaneihin on valikoitu vain luotettavia ja tunnettuja pankkeja sekä rahoituslaitoksia. Tällä hetkellä palvelun yhteistyökumppanuuslista koostuu 23 eri lainantarjoajasta, vaikka etusivulla näkyykin vain osa niistä.

Voit vastaanottaa lainatarjouksia mm. seuraavilta luotonantajilta:

 • Lea bank
 • Risicum
 • Resurs
 • Nordax Bank
 • Bigbank
 • Instabank

Lainahakemuksen täyttäminen Samblalla

Sambla on pyrkinyt tekemään lainan hakemisesta mahdollisimman simppeliä ja nopeaa. Tästä syystä lainahakemus on erittäin lyhyt ja sen täyttäminen ei vie montaa minuuttia. Lainan hakeminen tapahtuu seuraavissa vaiheissa:

 1. Siirry täyttämään Samblan lainahakemus
 2. Valitse etusivulta löytyvästä laskurista tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika
 3. Täytä viralliseen hakemukseen kaikki yhteystietosi sekä tulotiedot
 4. Tämän jälkeen Sambla lähettää hakemuksesi eteenpäin yhteistyökumppaneilleen
 5. Ensimmäiset lainatarjoukset voivat saapua jo heti ja loput 24 tunnin kuluessa. Tarjoukset ovat voimassa 30 pv
 6. Jos jokin lainatarjouksista oli riittävän edullinen, voit hyväksyä sen verkkopankkitunnuksilla

Nopeimmillaan rahat voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana tai 1-2 arkipäivän viiveellä. Sambla ei vaadi hakijoilta liitteiden toimitusta, mutta palvelun kanssa yhteistyötä tekevät luotonantajat saattavat vaatia hakijalta kopiota esimerkiksi viimeisimmästä palkkakuitista.

Saatuasi kaikki mahdolliset lainatarjoukset, voit aloittaa niiden vertailemisen. Lainatarjouksien vertailemisessa kannattaa kiinnittää huomio lainakustannuksiin ja etenkin todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kustannukset vuositasolla. Toiseksi on suotavaa tarkastella lainasummaa, sillä jotkut luotonantajat voivat tarjota hakijalle haettua pienempää lainaa.

Kolmanneksi tutki laina-aikaa ja kuukausierän suuruutta. Käytännössä pidempi laina-aika kutistaa kuukausierää, mutta kasvattaa kuitenkin lopullisia lainakustannuksia.

Millaisella korolla varustettuja lainatarjouksia voin saada Samblan kautta?

Samblan kanssa yhteistyötä tekevät pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat vakuudetonta kulutusluottoa 4,65-20 % korolla. Lainaan liittyvät sivukulut voivat enimmillään olla 150 euroa/vuosi.

Lainan korkotasoon vaikuttaa suuresti hakijan oma taloudellinen tilanne sekä lainantarjoajan asettama hinnoittelu.

Pankit ja rahoituslaitokset tekevät jokaisesta hakijasta luottoanalyysin hakemukseen täytettyjen tietojen pohjalta. Analyysissa huomioidaan useat eri tekijät. Tästä syystä voit saada useilta pankeilta erilaisia lainatarjouksia.

Samblan kaltaisten lainanvälittäjien avulla helpotat selvitystyötä ja löydät nopeammin tarpeisiisi sopivan lainavaihtoehdon.

Sambla on erittäin varteenotettava vaihtoehto, mutta voimme kokemuksiemme perusteella suositella myös Omalainaa, Rahoitu.fi:tä ja Rahalaitosta. Nämä ovat Samblan rinnalla todettu erittäin luotettaviksi ja ne helpottavat edullisen lainan löytämistä.

Sambla helpottaa myös nykyisten lainojen yhdistämistä

Sambla helpottaa kulutusluottojen löytämisen lisäksi myös nykyisten lainojen yhdistämistä. Palvelun avulla voit koota yhteen kaikki vanhat pikaluotot, osamaksut ja luottokorttivelat.

Edullinen yhdistelylaina auttaa alentamaan kuukausittaista menoerää, joka menee useiden lainojen takaisinmaksamiseen. Samalla luoton kokonaiskustannukset kuten korko ja tilinhoitomaksut pienenevät. Samblan kautta on mahdollista hakea vakuudetonta yhdistelylainaa jopa 60 000 euroon asti.

Jotkut yhdistelylainaa tarjoajat toimijat voivat myös halutessasi maksaa puolestasi uudella yhdistelylainalla kaikki nykyiset velkasi pois. Tässä tapauksessa lainaa ei siirretä kokonaisuudessaan tilillesi, vaan saat yhdistelylainojen pois maksamisen jälkeen mahdollisesti siitä yli jäävän summan käyttöösi. 

Tätä mahdollisuutta kannattaa tiedustella valitsemasi lainanantajan asiakaspalvelusta. Usein tämä takaisinmaksupalvelu ei ole asiakkaalle ilmainen, vaan siitä voidaan periä pieni lisämaksu.

Voinko kilpailuttaa lainani Samblalla maksuttomasti?

Samblan käyttäminen on aina ilmaista, siihen asti, kunnes päätät hyväksyä jonkin saamistasi lainatarjouksista. Voit siis huoletta ja ilmaiseksi kilpailuttaa lainasi palvelun avulla. Käytännössä jos allekirjoitat sopimuksen jonkin Samblan kanssa yhteistyötä tekevän lainantarjoajan kanssa, saa Sambla tältä kyseiseltä toimijalta välityspalkkion uudesta potentiaalisesta asiakkaasta.

Netissä toimivia lainanvälittäjiä pidetään modernina uusasiakashankintatapana. Eikä se ole mikään ihme, sillä ne ovat rahoituslaitoksille hyvä ja kustannustehokas tapa hankkia uusia asiakkaita. Tästä syystä lainanantajat maksavat mielellään lainanvälittäjille korvauksen hankitusta asiakkaasta. Tällä tavalla pystytään tarjoamaan kuluttajille maksuton lainavertailu.

Mikä on Sambla Plus -jäsenyys?

Sambla Plus-palvelun tarjoajana toimii Sambla Oy. Kyseinen Plus-palvelu tarjoaa jäsenille tietoja ja tarjouksia lainoista, vakuutuksista ja muista yksityishenkilöille suunnatuista rahoituspalveluista sekä tuotteista.

Plus-palveluun liittyminen on täysin vapaaehtoista ja ilmaista. Voit liittyä palvelun jäseneksi hyväksymällä Sambla Plus -palvelun ehdot tilatessasi palvelun, jota tarjotaan Sambla-tavaramerkin alla. Plus-jäsenyys edellyttää täysi-ikäisyyttä.

Mitä etuja voin saada Sambla Plus-jäsenenä?

Sambla Plus-jäsenenä saat uutiskirjeen korkeintaan kolme kertaa viikossa, joka sisältää henkilökohtaisia talousvinkkejä. Saat myös pääsyn Plus-palvelun puhelimitse tarjottavaan lainatukeen, jossa voit kysyä ja saada ainutlaatuista palvelua lainoihisi liittyvissä asioissa.

Näiden etujen lisäksi saat taatun korkean palvelutason koko hakuprosessi ajan niin lainojen kuin vakuutuksien välittämiseen liittyvissä palveluissa. Tämä voi parhaimmillaan lisätä hyväksytyn hakemuksen saamista. Plus-palvelun jäsenenä et missaa etuja ja olet ensimmäisten joukossa saamassa uusimmat tiedotteet.

Voit lukea lisää Sambla Plus- palvelusta ja eduista heidän verkkosivustoltaan löytyvästä ”Sambla Plus”-osiosta.

Samblan taustalla toimii ruotsalainen Sambla AB

Samblan lainanvälityspalvelun omistaa ruotsalainen Sambla AB, joka on perustettu Ruotsissa vuonna 2014. Kyseinen palvelu aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2017.

Sambla aloitti toimintansa Norjassa vuonna 2015. Helsingin, Tukholman, Lundin ja Oslon toimistoissa on työntekijöitä jo 140. Koko konserni ja sen alaisuudessa toimivat työntekijät pyrkivät toiminnallaan tekemään Pohjoismaisista lainamarkkinoista entistä toimivammat ja edullisemmat.

Seuraavaksi näet Samblan asiakaspalvelun yhteystiedot, jonka kautta saat lainoihin liittyvää apua suomeksi.

Sambla asiakaspalvelu ja yhteystiedot

 • Puhelin: 0942456000
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@sambla.fi

Sambla kokemuksia ja Nopeelainan arvio

Pääsääntöisesti Pohjoismaiset asiakkaat luottavat ja pitävät Samblaa erittäin turvallisena lainanvälittäjänä. Tutustuin tarkasti netistä löytyviin palautteisiin ja kokemuksiin, jotka liittyivät etenkin Samblan tarjoamaan lainanvälityspalveluun.

Pääsääntöisesti asiakkaiden kokemukset olivat positiivisia ja useimmat hakijat olivat löytäneet palvelun avulla itselleen sopivan lainan.

Esimerkiksi Trustpilot sivustolla Sambla oli saanut arvosanakseen 4,9 tähteä, joka vastaa erinomaista. No mutta mennäänpäs nyt niihin asiakkaiden jättämiin arvosteluihin. Tässä muutamia Sambla asiakkaiden antamia arvosteluja, jotka on poimittu Trustpilot-sivustolta ja Suomi24-keskustelupalstalta. Pelkästään näiden arvosteluiden perusteella ei kannata tehdä johtopäätöksiä siitä onko kyseessä hyvä vai huono lainanvälittäjä. Jokaisella hakijalla on kuitenkin erilainen ja omanlainen taloudellinen tilanne.

”Erittäin ystävällinen asiakaspalvelija ja vein asian maaliin asti”

”Sain koko ajan viestejä lainan haun jälkeen ja tiesin missä mennään. Todella ystävällinen ihminen soitti ja selitti asiat tarkasti ja hyvin”

”Tein hakemuksen maanantaina ja rahat olivat tilillä perjantaina. Kuukausi erä muuttui pienemmäksi kun omassa pankissa olevassa luotossa vaikka summa kasvoi uusien suunnitelmien vuoksi. Toiminta nopeaa ja asiat nopeastikin järjestyksessä”

”Asia hoitui mallikkaasti”

”Loistava palvelu, erityisesti arvostin, että lainavertailun sai tehdä ilmaiseksi, onneksi uskalsin! Muuten maksaisin edellisestä lainasta edelleen ihan liikaa pelkkää korkoa. Suosittelen!”

Lukiessani näitä kokemuksia, huomasin, että useimmat Samblan palvelua käyttäneet asiakkaat halusivat kohdistaa kiitoksensa jollekin tietylle asiakaspalvelijalle. Tämä on aika harvinaista ja se kertoo vain siitä, että asiakas on saanut ongelmaansa tai asiaansa ratkaisun sekä häntä on selkeästi kuunneltu.

Tarkastellaanpas nyt meidän kokemuksiamme ja arviotamme Samblan käytettävyydestä. Kokonaisuudessaan Sambla on luotettava ja hyvin varteenotettava vaihtoehto. Aikaisemmin palvelun nettisivut olivat ehkä hieman suppeat, mutta päivitys ja uusi ilme on selkeästi tehnyt niistä helppokäyttöisemmät.

Palvelu saa plussaa yksinkertaisesta ja nopeasti täytettävästä hakemuksesta. Uuden päivityksen myötä sivustolle on lisätty enemmän tietoa ja muita hyödyllisiä asioita, joka on hyvä asiakkaan näkökulmasta katsottuna.

Jos jotain ”huonoa” palautetta pitää antaa, niin ehkä sivusto voisi vielä hiukan selkeämmin tuoda esille yhteistyökumppaninsa. Sivuston mukaan ytheistyökumppanuuslista on päivityksessä, joten eiköhän siitäkin kohta tule paranneltu versio.  Tämä ei kuitenkaan ole mikään iso juttu, kun Samblan toiminta on muute niin läpinäkyvää.

Kokemuksiemme perusteella voimme suositella Samblan käyttämistä.

Usein kysytyt kysymykset Samblasta

Kuka voi hakea Samblan kautta lainaa?

Lainan hakeminen Samblan kautta edellyttää, että olet vähintään 18-vuotias ja kuukausitulosi ovat vähintään 1000 €.

Onko Sambla huijaus?

Sambla on kaikkea muuta kuin huijaus. Kyseessä on luotettava ja turvallinen lainojen välittämiseen erikoistunut palvelu. Voit siis turvallisin mielin käyttää Samblaa.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Samblan kautta voit saada vakuudetonta kulutusluottoa 500 – 60 000 euroa. Myönnettävä lainasumma on monen tekijän summa. Etenkin jos haettava lainasumma on suurempi, niin pankit haluavat varmistua, että selviydyt lainan takaisinmaksamisesta ongelmitta.

Millaisella korkotasolla varustettuja lainatarjouksia voin saada Samblan kautta?

Sambla tekee yhteistyötä luotettavien pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa. Lainatarjouksissa esiintyvä korkotaso voi vaihdella 4,65-20 % välillä. Lopullinen korkotaso määräytyy hakemukseen täytettyjen tietojen perusteella. Esimerkiksi hakijan taloudellinen tilanne ja haettu lainasumma vaikuttaa merkittävästi lopulliseen korkotasoon.

Voinko kilpailuttaa lainani ilmaiseksi Samblan avulla?

Samblan avulla voit kilpailuttaa lainasi ilmaiseksi ja ei-sitovasti. Palvelu pystyy tarjoamaan asiakkailleen ilmaisen lainavertailun, sillä Sambla saa korvauksen siltä lainapalvelulta, jonka tarjouksen päätä hyväksyä.

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja