Lea Bank kokemuksia - Onko ehdot liian korkeat?

Päivitetty viimeksi: 23. maaliskuu 2023

Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.1
5/5
Lea Bank logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat1000 - 50.000 euroa
KorkoAlkaen 7,54%

Mitä kaikkea Lea Bank tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Holbergs gate 21
 • 0166 Oslo

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@leabank.fi
 • Puhelin: 09-4809 3850

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Lea bank ASA
 • Y-tunnus:986 144 706
 • Verkkosivut:www.leabank.fi

Lea Bank - kulutusluotot ja yhdistelylainat

Lea Bank voi olla monelle uudelle lainanhakijalle tuntematon. Kuitenkin aikaisemmin kyseinen palvelu toimi nimellä BRAbank, joka voi olla monelle tutumpi. Kyseessä on norjalainen digipankki, joka tarjoaa netin välityksellä vakuudettomia kulutusluottoja lainaa tarvitseville suomalaisille asiakkaille.

Edellä mainitut asiat ovat vain pintaraapaisu Lea Bankia, joten seuraavassa osiossa menemme pintaa syvemmälle ja kerromme tarkemmin kyseisen palvelun toiminnasta.

Lea Bank kokemuksia
4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja

Lea Bank lyhyesti

Lea Bankin toiminta tapahtuu täysin digitaalisesti ja palvelun tarkoituksena on tehdä asiakkaidensa pankkiasioista mahdollisimman yksinkertaista. Lea Bank on itseasiassa ollut toiminnassa Suomessa jo vuodesta 2017, mutta tällöin se kulki ensin nimellä MonoBank ja sitten BRAbank. Vasta kesällä 2022 BRAbankin nimi muutettiin tähän nykyiseen muotoon eli Lea Bankiksi.

Palvelun päätuotteina toimivat vakuudettomat kulutusluotot pohjoismaalaisille yksityishenkilöille, houkuttelevat talletustuotteet sekä laskuostot ja lainat pienille ja keskisuurille yrityksille. Lea Bankin valikoimasta löytyvä talletuspuoli on tarjolla vain Saksassa, Espanjassa, Itävallassa ja Ranskassa.

Lea Bank lainatarjouksien korkotaso on aina henkilökohtainen

Pankkien ja rahoituslaitoksien antamien tarjouksien korkotaso voi vaihdella suuresti eri hakijoiden välillä. Tämä johtuu siitä, että korkotasoon vaikuttaa hakijalle tehty luottoriskiarvioi ja haettu lainasumma. Siitä syystä pelkästään tällä sivustolla esitettyjen lainapalveluiden ilmoitettu korkotaso ei ole lopullinen. Se on vain suuntaa antava esimerkki siitä, miten pienellä korolla lainaa on mahdollista saada.

Lopullinen korkotaso määräytyy vasta asiakkaan antamien tietojen pohjalta. Jos haluat saada yhdellä kertaa mahdollisimman monta erilaista lainatarjousta, kannattaa käyttää lainankilpailuttajaa.

Voit saada sekä Lea Bankin ja jopa 20 muun pankin lainatarjoukset yhdellä hakemuksella. Esimerkiksi suosittu ja luotettava Omalaina kilpailuttaa lainat asiakkaan puolesta ja maksuttomasti. Nopeimmillaan voit saada useita tarjouksia vertailtavaksesi jopa muutamissa minuuteissa.

Yhä useammat suomalaiset hyödyntävät lainankilpailuttajaa, sillä sen käyttäminen säästää huomattavasti aikaa sekä rahaa. Miksi täyttäisit manuaalisesti 20 eri hakemusta? Sen sijaan täytät yhden hakemuksen, joka voi parhaimmillaan tuoda useita tarjouksia.

Omalaina ei myöskään edellytä, että kilpailutuksen jälkeen sinun on pakko hyväksyä jokin tarjous. Jos mikään saamista tarjouksista ei miellyttänyt, voit vain olla hyväksymättä yhtäkään. Tähän asti lainavertailu on ollut täysin maksutonta. Vasta jos jokin tarjouksista päätetään allekirjoittaa, niin lainan ottamiseen on sitouduttu.

Jos taas tarjouksien joukosta löytyi potentiaalinen vaihtoehto, voi sopimuksen allekirjoittamisen hoitaa sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Laina voidaan siirtää nopeimmillaan tilillesi jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään sen pitäisi näkyä 1-2 arkipäivän kuluessa.

Omalainan lisäksi varteen otettavia vaihtoehtoja on Rahoitu.fi ja Zmarta.  

Miten tekijät vaikuttavat luoton korkoon?

Luoton korkoon vaikuttavia tekijöitä on useita. Reaalivakuudettomien kulutusluottojen ja muiden lainojen korkotasoon vaikuttaa esimerkiksi seuraavat asiat:

 • Haettavan lainasumman määrä ja takaisinmaksuaika
 • Hakijan maksukyky ja taloudellinen tilanne
 • Onko hakemuksessa mukana yhteishakija

Yleisesti ottaen pienemmät lainasummat sisältävät suuremman koron ja lainasumman kasvaessa korko pienenee. Pienempikin korko voi kuitenkin pitkällä aikavälillä kasvattaa suuret kustannukset etenkin, jos haettava lainasumma on suuri. Vastaavasti taas, jos korko on suurempi niin kulut eivät pääse nousemaan liikaa, jos lainasumma on pieni sekä takaisinmaksuaika lyhyt.

Tarvittaessa isompien lainojen kohdalla hakemukseen voi ottaa mukaan yhteishakijan, joka helpottaa lainan takaisinmaksua ja hyväksytyn päätöksen saamista. Yhteishakija kannattaa ottaa mukaan, jos haettu luotto tulee yhteiseen käyttöön. Pankit voivat myös antaa yhteislainalle alhaisemman korkotason ja joustavammat ehdot. Tällöin pankeilla on pienempi todennäköisyys tehdä luottotappiota, kun takaisinmaksusta on vastuussa yhden sijaan kaksi.

Minkälaista lainaa Lea Bankin kautta voi saada?

Lea Bankin kautta on mahdollista hakea vakuudetonta kulutusluottoa ja edullista yhdistelylainaa. Palvelun kautta haetun kulutusluoton voi käyttää haluamallaan tavalla esimerkiksi remonttiin tai lomamatkaan. Vaihtoehtoisesti voit yhdistää pienet kalliit lainasi tai luottokorttivelat yhdeksi edullisemmaksi lainaksi Lea Bankin avulla.

Lea Bankin kulutusluottojen hinnoittelu on seuraavanlainen:

Nimelliskorko: 7,54 % – 19,54 %

Avausmaksu: 0 € – 90 € *

Kuukausittainen tilinhoitopalkkio: 1 € – 5 € *

Maksumuistutus: 5 €

*Riippuu haetusta lainamäärästä

”Lainaesimerkki: 10 000 €, 5 vuoden maksuajalla, todellinen vuosikorko 14,98 %, sis. Avausmaksun 90 € ja tilinhoitopalkkion 5 €/kk. Yht. 13 972,66 €. 232,88 €/60 kk ajan. Takaisinmaksuaika 1–15 vuotta. Korkein mahdollinen todellinen vuosikorko on 30,01 %.

Vakuudetonta kulutusluottoa on mahdollista hakea jopa 50 000 euroa. Tarjottuun lainasummaan vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne. Voit pyytää alustavan lainatarjouksen ei-sitovalla ja maksuttomalla hakemuksella. Myös Lea Bankin tarjoamaa yhdistelylainaa on mahdollista hakea jopa 50 000 euroa, joten sen avulla pystyy jo hyvin yhdistämään pienet lainat tai luottokorttivelat yhdeksi edullisemmaksi luotoksi.

Kilpailuta Lea Bankin ja monen muun pankin tarjoukset yhdellä hakemuksella

Lea Bank voi olla tuttu nimi, sillä se tekee yhteistyötä monien verkossa toimivien lainanvälittäjien kanssa. Voit siis tavoittaa sekä Lea Bankin että monen muun pankin ja rahoituslaitoksen tarjoukset yhdellä maksuttomalla hakemuksella. Kilpailutuspalveluiden käyttäminen on maksutonta eikä se sido vielä lainan ottamiseen.

Saat Lea Bankin ja monen muun lainanantajan tarjoukset täyttämällä hakemuksen seuraaviin palveluihin: Zmarta, Sortter ja Omalaina.

Suosittelemme valitsemaan sellaisen kilpailutuspalvelun, jolla on mahdollisimman monta yhteistyökumppania. Tällöin on paljon todennäköisempää saada useita tarjouksia ja kilpailutettu lainasi on mahdollisimman edullinen. Esimerkiksi Omalainan yhteistyökumppaneiden määrä on tällä hetkellä 30 ja puolestaan Zmartalla tämä vastaava luku on 25. Eli jos lähetät hakemuksesi Omalainalle, voit todennäköisemmin saada yhden tai useamman tarjouksen.

Minkälaiset ovat lainanhakijan vaatteet lainan saamiseksi?

Lea Bank edellyttää, että palvelun käyttäjä täyttää seuraavat vaateet:

 • Ikä 23–70 vuotta
 • Vakituinen osoite on ollut Suomessa vähintään viimeisen 3 vuoden ajan
 • Kuukausitulot tulee olla yli 1200 €
 • Hakijalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä tai velkaa perinnässä

Näiden ehtojen lisäksi Lea Bank edellyttää, että hakijalla on riittävä maksukyky, jotta lainan takaisinmaksaminen sujuu ongelmitta.

Jotta palvelu varmistuu hakijan riittävästä maksukyvystä, niin hakemuksessa kysytään tarkasti sen hetkisestä taloustilanteesta.

Hakemuksessa pyydetään myös lisätietoja mahdollisista nykyisistä lainoista sekä liitteitä esimerkiksi viimeisimmästä palkkakuitista.

Pelkästään jo näiden ehtojen perusteella voidaan todeta, että Lea Bankin lainanhakijalle asettamat ehdot ovat aika tiukat. Etenkin tämä 1200 euron kuukausitulo vaade on saanut kritiikkiä useilla keskustelupalstoilla. Varsinkin jos haettava lainasumma on kohtuullisen pieni, voi kyseinen ehto tuntua kohtuuttomalta.

Nopeelainan ja asiakkaiden arvio Lea Bankista

Yleisesti ottaen Lea Bank on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton. Netistä löytyvistä keskustelupalstoista kävi ilmi, että useimmat asiakkaat ovat pitäneet lainanhakua ja asiakaspalvelua hyvänä sekä nopeana. Negatiiviset palautteet koskevat lähinnä liian suurta korkotasoa tai kielteisen lainan saamista.

Meidän tietoomme ei ole tähän mennessä tullut yhtäkään negatiivista Lea Bank kokemusta tai palautetta. Voimme suositella Lea Bankin käyttämistä, jos tarve koskee vakuudetonta kulutusluottoa tai lainojen yhdistämistä.

Siitä huolimatta suosittelemme kuitenkin, että pyydät yhden tarjouksen sijaan useita erilaisia lainatarjouksia Omalainalta. Omalainan avulla voit saada Lea Bankin tarjousten lisäksi useiden muiden luotettavien lainanantajien lainavaihtoehdon. Täytä Omalainan maksuton ja ei-sitova tarjous ja katso millaisella korolla varustettuja tarjouksia voit saada.

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
18 vuotta
Ikäraja