Bank Norwegian kokemuksia - millainen on norjalainen digipankki?

Päivitetty viimeksi: 27. tammikuu 2023
Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.1
5/5
bank-norwegian-logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat500 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 5,99%

Mitä kaikkea Bank Norwegian tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Bank Norwegian AS Postboks 338
 • 0101 OSLO Norge

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@banknorwegian.fi
 • Puhelin: 07532 66 200

Yrityksen tiedot

Bank Norwegian - norjalainen nettipankki lyhykäisyydessään

Bank Norwegian on digipankki, joka tarjoaa perinteisen kulutusluoton lisäksi luottokorttia ja säästötiliä.

Lainaa on mahdollista hakea jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Takaisinmaksuajaksi voit valita maksimissaan 15 vuotta.

Bank Norwegian tunnetaan etenkin nopeista sekä erittäin sujuvista rahoituspalveluista.

Bank Norwegian kokemuksia
4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
23 vuotta
Ikäraja

Mikä on Bank Norwegian?

Bank Norwegian on digitaalinen pankki, joka tarjoaa käyttäjäystävällisiä kulutusluottoja, säästötilejä, vakuutuksia sekä luottokortteja ilman odottamattomia kustannuksia. Bank Norwegianilla on jopa 1,7 miljoonaa asiakasta Suomen lisäksi Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa sekä Espanjassa.

Bank Norwegian on nykyään osa Nordax Bank AB:ta. Alkujaan Bank Norwegian perustettiin Oslossa vuonna 2007 osana lentoyhtiö Norwegian kanta-asiakasohjelma Norwegian Rewardia.

Myöhemmin samana vuonna yhtiö sai pankkitoimintaluvan, jonka myötä siitä tuli virallinen digipankki. Vuonna 2013 tämä digipankki laajensi toimintaansa Ruotsiin ja jatkaen sitä vuonna 2015 myös Suomeen ja Tanskaan. Syksyllä 2021 digipankin toiminta kasvoi myös Euroopassa Saksan sekä Espanjan markkinoiden lanseerauksella.

Saman vuoden marraskuussa tunnetusta ruotsalaisesta Nordax AB pankista tuli Bank Norwegianin omistaja. Vuoden 2022 marraskuussa nämä pankit sulautuivat ja sen myötä Bank Norwegianista tuli Nordax AB pankin norjalainen sivuliike.

Bank Norwegian tarjoaa edullista vakuudetonta lainaa

Bank Norwegianin kautta on mahdollista saada edullista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Kuluttajat voivat hakea tämän digipankin kautta lainaa 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Laina-ajan voit valita itsellesi sopivaksi 1-15 vuoden väliltä. Hakemasi lainan voit myös halutessasi käyttää nykyisten lainojen yhdistämiseen, jonka jälkeen maksettavanasi on vain yhden lainan korko ja kustannukset.

Voit myös päättää haluatko itse hoitaa nykyisten lainojesi pois maksamisen yhdistelylainalla tai pyytää Bank Norwegianin tekemään sen puolestasi.

Millainen on Bank Norwegianin tarjoaman vakuudettoman lainan hinnoittelu? 

 • Bank Norwegian korko: 5,99 – 19,99 %
 • 1000 – 2999 e lainasummien avausmaksu: 0 euroa
 • 3000 – 4099 e lainasummien avausmaksu: 45 euroa
 • 4100 – 60 000 e lainasummien avausmaksu: 90 euroa
 • Tilinhoitomaksu: 3 e/kk (1000 – 1699 e lainoissa)
 • Tilinhoitomaksu: 5 e/kk (1700 – 60 000 e lainoissa)

”Lainaesimerkki: 9,89 % korolla (todellinen vuosikorko 12,21%) 10 000 € laina tulee kokonaisuudessaan maksamaan kolmen vuoden maksuajalla 11 861 € ja kuukausierä 328 € (36 erää). Lainan perustamismaksu on 90 € sekä kuukausittainen tilinhoitomaksu on 5 €.”

Bank Norwegian luottokortti hinnoittelu:

 Luottokortille on mahdollista saada maksimissaan 10 000 euron luottoraja ja korotonta maksuaikaa jopa 45 päivää.

 • Nimelliskorko: 19,99 %
 • Tilinhoitomaksu: 0 e/kk

Useimmat Bank Norwegian luottokortin valinneet asiakkaat ovat olleet sen tarjoamiin ominaisuuksiin erittäin tyytyväisiä. Mitä ominaisuuksia ja etuja se sitten sisältää?

Bank Norwegian luottokortilla saat esimerkiksi ostoksistasi CashPoint-pisteitä tai cashback-saldoa. Voit myös kätevästi hoitaa maksusi älykellollasi tai mobiililaitteella. Etenkin ulkomailla kyseinen luottokortti on kätevä tapa hoitaa kustannuksia ja voit tehdä maksuttomia käteisnostoja. Saat myös monipuoliset vakuutukset mukaan lukien matkavakuutuksen. Luottokortin hakeminen edellyttää 23 vuoden ikää, puhtaita luottotietoja sekä kyseisen hakijan on pitänyt olla Suomen Väestörekisterissä viimeisen 36 kuukauden ajan. Jokaiselle hakijalle tehdään luottokelpoisuuskartoitus ennen myönteisen luottokorttipäätöksen antamista.

Luottokortin lisäksi Bank Norwegianilla on myös yksi parhaimmista säästötileistä. Palvelun tarjoamasta säästötilistä lisää seuraavassa osiossa.

Bank Norwegian säästötili kokemuksia

Bank Norwegianin säästötiliä pidetään yhtenä markkinoiden parhaimpana ja se on hyvä vaihtoehto tilisäästäjille. Palvelun tarjoama säästötili on erittäin joustava eikä siinä ole ylimääräisiä kustannuksia tai nostorajoituksia. Talletuskorkoa on mahdollista saada jo ensimmäisestä eurosta 1,30 %.

Säästötilin avaaminen on todella yksinkertaista ja koko prosessin voi hoitaa helposti verkossa. Säästötilin avaaminen edellyttää omia henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia. Säästötili tulee todella edulliseksi, kun siinä ei ole nostorajoituksia, minimitalletusta tai määräaikaisuutta. Säästötili on mahdollista avata vain yksityishenkilönä, sillä Bank Norwegian ei ainakaan vielä tarjoa säästötilejä yrityksille.

Bank Norwegian on ruotsalaisen Nordax Bankin sivuliike ja näin ollen talletukset ovat Ruotsin talletussuojan piirissä.Jos sinulla on talletuksia myös Nordax Bankissa, niin on erittäin tärkeää ottaa talletussuojassa huomioon seuraavat asiat:

 • Käytännössä kun Bank Norwegian on ruotsalaisen Nordax Bankin sivuliike, niin Bank Norwegian ja Nordax Bank lasketaan yhdeksi pankiksi
 • Talletussuojan enimmäiskorvaus on aina pankkikohtainen
 • Se tarkoittaa sitä, että talletussuoja on maksimissaan SEK 1050 000 / EUR 100 000 jaettuna Nordax Bankin sekä Bank Norwegianin kesken

Jos säästötilissä herää jotain kysyttävää, voit olla yhteydessä suoraan Bank Norwegianin asiakaspalveluun.

Sitten niihin säästötili kokemuksiin. Pääasiassa Bank Norwegianin säästötili asiakkaat ovat olleet siihen erittäin tyytyväisiä. Etenkin kehuja saa säästötilin tarjoama markkinoiden paras korko sekä se, että tilin voi avata maksuttomasti. Eikä se sisällä minkäänlaisia ylimääräisiä kustannuksia.

Bank Norwegian sovellus helpottaa pankkiasioiden hoitamista

Bank Norwegian on tehnyt pankkiasioiden hoitamisesta helpompaa sen tarjoaman sovelluksen avulla.  Sovelluksen lataaminen on nopeaa ja maksutonta. Sovelluksen avulla pääset helposti käsiksi pankkipalveluihin. Sovelluksen lataaminen on järkevää, jos olet laina-, talletus-, tai luottokorttiasiakas.

Löydät sen Google Play valikoimasta tai App Storesta. Lataaminen onnistuu näppärästi Apple- ja Android-laitteille.

Ensimmäinen kirjautuminen sovellukseen edellyttää tunnistautumista ja aktivointia verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen voit kirjautua sovellukseen sormenjälkitunnistautumisella, pääsykoodilla tai kasvojentunnistamisella. Monet käyttävät kasvojentunnistautumista, jolloin ei haittaa, vaikka unohtaisi pääsykoodin vaikean numerosarjan.

Sovelluksen kautta voit suorittaa rahansiirtoja tilillesi, avata uuden säästötilin, hakea lainaa, tarkistaa maksuhistorian tai tarvittaessa sulkea luottokortin sekä katsoa omia Cashpoint-pisteitä. Halutessasi voit myös maksaa sen kautta luottokorttilaskujasi tai vaihtamaan korttisi luottorajaa. 

Bank Norwegianin omistaa ruotsalainen Nordax AB

Bank Norwegianin historiaa avasimmekin jo tarkemmin artikkelin alkupäässä. Tässä vielä kertauksena tärkeimmät asiat. Vuonna 2021 Nordax AB:sta tuli Bank Norwegianin omistaja. Vuonna 2022 marraskuussa nämä pankit sulautuivat, jonka seurauksena Bank Norwegianista tuli Nordax AB pankin norjalainen sivuliike.

Bank Norwegian asiakaspalvelu 

Bank Norwegian palvelee asiakkaitaan arkisin puhelinpalvelun kautta klo 11.00 – 17.00. Sen lisäksi voit olla yhteydessä asiakaspalveluun verkkosivuilta löytyvän Chat-palvelun avulla tai yhteydenottolomakkeen kautta. Jos kysymyksesi on yksinkertainen tai yleinen, niin voit tarkistaa löytyisikö siihen vastausta verkkosivuilta löytyvästä usein kysytyt kysymykset -osiosta. Asiakaspalvelu palvelee asiakkaita suomen kielellä.

 • Puhelin: 07532 66 200 (pvm/mpm) Ulkomailta: +358 7532 66 200 (ulkomaan puhelun hinta)

Kortin sulkemistapauksissa ota yhteyttä edellä mainittuun numeroon. Palvelu on avoinna ympäri vuorokauden sekä vuoden jokaisena päivänä.

Millaisia Bank Norwegian kokemuksia netistä löytyy?

Bank Norwegian on toiminut Suomen markkinoilla jo niin pitkään, että asiakkaiden kokemuksia on ehtinyt kerääntymään vuodesta 2015 lähtien. Tarkastelimme etenkin Suomi24-keskustelupalstalle kirjoitettuja kokemuksia sekä Trustpilot-sivuston arvosteluja.

Useimmat kommenttien kirjoittajat olivat todenneet Bank Norwegianin luottokortin olevan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin pikavipit tai joustoluotot. Seuraavaksi muutamia Bank Norwegian asiakkaiden jättämiä arvosteluita niin luottokortista, säästötilistä kuin lainoistakin.

”Luottokortti tuli napattua ja täytyy myöntää, että erittäin kätevä ja hyvä vuosikorko!”

”Ei taida markkinoilla olla yhtä hyvää pankkia”

”Varsinkin luottokortti on toiminut pirun hyvin ja sovelluksen kautta näkee kätevästi maksuhistorian”

”En saanut ollenkaan lainaa”

”Saamani lainatarjous sisälsi todella kalliin koron ja kustannuksetkin olivat järkyttävän korkeat”

Edellä mainitun kommentin jättäjä voi olla saanut korkealla korolla varustetun lainatarjouksen siitä syystä, että joko hänen maksukykynsä on ollut heikko tai vaihtoehtoisesti hänellä on jo entuudestaan liikaa lainaa.

Bank Norwegiani on myös kehuttu läpinäkyväksi palveluksi, jonka verkkosivustot ovat todella selkeät ja helppokäyttöiset. Lainahakemus on melko lyhyt ja nopeasti täytettävä sekä lainahakemuksien käsittelyt tehdään 0-2 arkipäivän kuluessa.

Meidän tuomiomme Bank Norwegianista on se, että voimme suositella palvelun käyttämistä. Etenkin jos asiakas haluaa saada kätevän luottokortin ilman ylimääräisiä kustannuksia tai lainaa nopeasti tilille. Toistaiseksi korviimme ei ole kantautunut mitään negatiivista palautetta.

Usein kysytyt kysymykset

Miten Bank Norwegian ennenaikainen lainan takaisinmaksu onnistuu?

Käytännössä voit maksaa lainasi koska tahansa takaisin eikä tästä toimenpiteestä veloiteta mitään. Ennen tämän tekemistä ota yhteyttä Bank Norwegianin asiakaspalveluun ja kerro tarkasti päivä, jolloin haluat suorittaa lainan takaisinmaksun.

Kuinka nopeasti Bank Norwegian maksaa rahat tilille?

Bank Norwegian käsittelee kaikki hakemukset sen jälkeen, kun asiakas on lähettänyt kaikki tarvittavat asiakirjat. Lainahakemuksien käsitteleminen vie keskimääräisesti 0-2 arkipäivää. Saat vielä sähköpostiisi vahvistuksen, kun lainan maksun on suoritettu. Tilisiirto vie pankista riippuen keskimääräisesti 1-2 arkipäivää.

Miksi sain Bank Norwegianilta kielteisen luottopäätöksen?

Ennen lainapäätöksen antamista Bank Norwegian tarkistaa jokaisen hakijan luottotiedot. Asiakkaan luottotietojen tila tulee Suomen Asiakastieto Oy:ltä. Luottokelpoisuuden arviointi suoritetaan automaattisesti ja siihen vaikuttaa hakemukseen täytetyt tiedot. Vaikka sait Bank Norwegianilta kielteisen päätöksen, ei se automaattisesti tarkoita sitä, että maksukykysi on huono. Päätökseen vaikuttaa useat eri tekijät ja palvelu ei halua ottaa riskejä luoton myöntämisessä.

 Miten voin muuttaa Bank Norwegianin luottokortin luottorajaa?

Halutessasi voit muuttaa luottokorttisi luottorajaa kätevästi joko mobiilisovelluksen kautta tai kirjautumalla omille sivuille. Tarvittaessa voit pyytää apua Bank Norwegianin sivustolta löytyvän Chat-palvelun kautta.

Miksi Bank Norwegian?

Bank Norwegian tarjoaa kulutusluottoa maltillisella korolla. Kulutusluoton lisäksi asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä sen tarjoamaan luottokorttiin sekä säästötiliin. Säästötilin koron on jopa sanottu olevan markkinoiden paras.

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
500 - 60.000€
Lainasummat
23 vuotta
Ikäraja