Axolaina kokemuksia - mikä on asiakkaiden mielipide yrityksestä

Päivitetty viimeksi: 30. tammikuu 2023
Meidän arviomme
4.6
4.6/5
Asiakkaiden arvio
4.1
5/5
Axolaina logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat2000 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 4 %

Mitä kaikkea Axolaina tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Workery West 6 .krs, Firdonkatu 2 T 63
 • 00520 Helsinki

Yhteystiedot

 • Sähköposti: asiakaspalvelu@axolaina.fi
 • Puhelin: 09 4245 2326

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Axo Finance Oy
 • Y-tunnus: 2984343-1-1
 • Verkkosivut: www.axolaina.fi

Axolaina - vertailee ja kilpailuttaa kulutusluotot sekä yhdistelylainat

Axolaina on vakiinnuttanut asemansa pohjoismaisena lainavertailupalveluna, jonka kautta on mahdollista hakea perinteisen kulutusluoton lisäksi myös yhdistelylainaa.

Palvelu tekee yhteistyötä useiden pankkien ja rahoituslaitoksien kanssa, jotka kilpailuttavat asiakkaan 2000 – 60 000 euron lainat.

Tämä opas käsittelee kaikkia mahdollisia asioita, jotka hakijan olisi hyvä tietää ennen Axolainan hakemuksen täyttämistä.

Axolaina kokemuksia
4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
2000 - 60.000€
Lainasummat
25 vuotta
Ikäraja

Axolaina lyhyesti

Vaikka Axolaina on hyvin onnistunut vakiinnuttamaan asemansa pohjoismaisena lainavertailupalveluna, voi se siitä huolimatta olla monelle hakijalle vielä tuntematon palvelu. Palvelu on toiminut suomen lainamarkkinoilla jo vuodesta 2019 lähtien.

Axolaina toimii Norjan ja Suomen lisäksi Ruotsissa, jossa se kulkee nimellä Axo Finans ja Tanskassa nimellä LendMe.

Vuonna 2022 Axon toimintaan liitettiin mukaan luottotarkistusyhtiö Defero, jonka avulla palvelu pystyy tarjoamaan hakijoilleen vielä kattavampaa asiantuntijuutta henkilökohtaiseen talouteen liittyen.

Axolainan yhteistyökumppanuuslistauksesta löytyy vain luotettavia ja turvallisia suomalaisia sekä pohjoismaisia pankkeja.

Palvelu haluaa auttaa kuluttajia löytämään mahdollisimman yksinkertaisella tavalla ja edullisella korkotasolla varustetun lainan. Hakemus on tehty mahdollisimman helpoksi ja sen täyttäminen vie vain muutaman minuutin. Axolaina lähettää hakemuksesi kaikille niille yhteistyökumppaneille, joiden ehdot täytät. Tarvittaessa palvelu auttaa sinua täyttämään hakemuksesi, joka voi auttaa hyväksytyn lainapäätöksen saamista ja varmistut, että täytät kaikki hakemuksen kohdat oikein. 

Tämän yksinkertaisen palvelun avulla pystyt vertailemaan, kilpailuttamaan ja yhdistämään lainasi. Voit siis kätevästi tarkistaa saisitko lainallesi edullisemman korkotason.

Miksi laina kannattaa hakea Axolainan kautta?

Axolaina on hyvä vaihtoehto, jos lainavertailun haluaa toteuttaa mahdollisimman yksinkertaisella tavalla. Yhden hakemuksen avulla pääset käsiksi useiden pankkien sekä rahoituslaitoksien lainatarjouksiin.

Tämä lainavertailuun erikoistunut palvelu auttaa sinua kaikissa lainanhakuprosessiin liittyvissä kohdissa, jolloin ainoaksi tehtäväksesi jää täyttää maksuton hakemus.

Axolainan liiketoimintamallia pidetään loistokkaana, mutta siitä huolimatta se ei välttämättä sovellu kaikille lainaa tarvitseville hakijoille.

On suotavaa pyrkiä ottamaan vertailun kohteeksi mahdollisimman monen pankin lainatarjoukset, ennen lopullisen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Lainavertailun tarkoituksena on löytää ne kaikista matalakorkoisimpien lainojen tarjoajat. Kaikkien saatavilla olevien lainatarjouksien vertaileminen ei ole mahdollista ilman henkilökohtaisen lainahakemuksen täyttämistä. Lopullinen korkotaso annetaan vasta hakemuksen täyttämisen jälkeen, sillä jokaiselle asiakkaalle lasketaan omanlainen korkotaso. Korkotasoon vaikuttaa hakijan taloudellinen tilanne ja maksukyky.

Axolaina erottuu muista lainavertailusivustoista siten, että sen yhteistyökumppanuuslista on vielä kohtalaisen pieni. Luultavasti tämä johtuu siitä, että palvelu ei ole vielä toiminut lainamarkkinoilla riittävän kauan.

Tämän oppaan kirjoittamishetkellä Axolainan yhteistyökumppaneiden määrä on 18, mutta luultavasti lista tulee tulevaisuudessa kasvamaan. Lainahakemuksesi lähetetään kilpailutettavaksi kaikille niille rahoituslaitoksille, jotka pysyvät tarjoamaan tilanteeseesi sopivaa lainaa.

Useimmilla Axolainan kaltaisilla palveluilla tämä yhteistyökumppanuuslista sisältää jopa 30 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Täytyy kuitenkin muistaa, että myös näillä palveluilla tämä kyseinen listaus on kasvanut suuremmaksi vuosi vuodelta. Yleisesti ottaen mitä enemmän palvelulla on yhteistyökumppaneita, sitä todennäköisempää on saada hyväksytty lainapäätös.

Lainatarjouksien pyytäminen Axolainan kautta on maksutonta eikä se sido vielä mihinkään. Jos mikään saamistasi tarjouksista ei vastannut odotuksiasi, voit päättää lainavertailun, sillä palvelulla ei ole lainanottopakkoa.

Jos taas jokin tarjouksista miellytti ja korkotaso oli riittävän edullinen, voit hyväksyä sopimuksen helposti verkkopankkitunnuksillasi. Sinun ei siis tarvitse perinteisten pankkilainojen tavoin juosta konttoreissa erinäisissä lainaneuvotteluissa ja täyttää jäätävää pinkkaa useita sopimuksia.

Nopeimmillaan rahat voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana, mutta viimeistään lainan pitäisi näkyä tililläsi 1-2 arkipäivän kuluessa.

Axolainan lainahakemuksen täyttäminen edellyttää näitä asioita

Axolainan lainahakemus edellyttää, että hakija on vähintään 25-vuotias sekä hänen vuositulonsa ovat vähintään 20 000 euroa. Lainatarjouksen vastaanottaminen ei ole mahdollista, jos hakijan luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä.

Jotkut hakijat pitävät palvelun asettamaa ikävaatimusta kohtuuttoman korkeana, sillä usein vastaavien palveluiden käyttäminen on mahdollista, kunhan on vähintään 18-vuotias.

Korkeasta ikävaatimuksesta huolimatta voit pyytää lainatarjoukset Axolainalta jos täytät kaikki edellä mainitut ehdot.

Jos ikäsi on riittämätön tai tulosi liian alhaiset, suosittelemme kilpailuttamaan lainan Omalaina.fi-palvelussa.

Omalaina on erittäin tunnettu ja useimmat kuluttajat luottavat sen tarjoamaan kilpailutuspalveluun. Omalaina tekee yhteistyötä 30 suomalaisen ja ulkomaisen pankin kanssa. Listauksesta löydät vain luotettavia palveluita, joten voit turvallisin mielin pyytää palvelun kautta lainatarjoukset.

Palvelun käyttäminen edellyttää täysi-ikäisyyttä, suomalaista henkilöturvatunnusta ja suomalaista pankkitiliä. Hakijan luottotiedot tarkistetaan hakemuksen yhteydessä ja hyväksytyn päätöksen saamiseksi maksuhäiriömerkintöjä ei saisi olla.

Miten voin täyttää Axolainan hakemuksen ja vertailla saamiani tarjouksia?

Axolainan hakemuksen täyttäminen ja tarjouksien vertaileminen on hyvin yksinkertaista. Seuraavaksi näet vaihe vaiheelta, miten tämä prosessi etenee.

 1. Siirry Axolainan verkkosivustolle
 2. Valitse tarvittava lainasumma ja takaisinmaksuaika
 3. Valitse myös kohta ”kyllä”, jos tarkoituksenasi on maksaa nykyisiä lainoja pois
 4. Täytä viralliseen hakemukseen tietosi (tulot, menot ja asuminen)
 5. Lähetä valmis hakemus ja se välitetään Axolainan toimesta yhteistyökumppaneille
 6. Tavanomaisesti saat tarjoukset sähköpostiisi yhden arkipäivän kuluessa. Voit rauhassa tutustua niihin, sillä ne ovat voimassa 30 päivää
 7. Lainasumman mukaan Axolaina voi pyytää lisäselvityksiä tuloistasi liitteiden muodossa. Niiden toimittaminen onnistuu sähköisesti
 8. Löydettyäsi sopivan tarjouksen, siirry sähköiseen allekirjoitukseen. Allekirjoitus onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksillasi
 9. Axolainan kanssa yhteistyötä tekevät toimijat voivat maksaa lainan tilillesi joko saman päivän aikana tai viimeistään 1-3 arkipäivän kuluessa

Lähetettyäsi hakemuksen, voit saada joko yhden tarjouksen tai useita toisistaan eroavia tarjouksia. Lainatarjouksien määrä riippuu hakijan sen hetkisestä taloudellisesta tilanteesta ja luotottajan tekemästä riskikartoituksesta.

Vertaillessasi lainatarjouksia on suotavaa huomioida lainan todellinen vuosikorko, lainasumma sekä takaisinmaksuaika. Matalakorkoinen laina voi pitkällä takaisinmaksuajalla nostaa huomattavalla tavalla lainan lopullisia kustannuksia. Lainan todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainakustannukset vuositasolla.

Sitouttaako hakemuksen täyttäminen?

Lainatarjouksien pyytäminen on maksutonta eikä sen lähettäminen sitouta sinua mihinkää. Ilmaisen hakemuksen avulla voit helposti selvittää millaisella korolla voit saada lainaa.

Axolaina hyväksyy yhteistyökumppanikseen vain vastuuntuntoisia toimijoita

Axolaina tekee yhteistyötä noin 18:a luotettavan ja tunnetun rahoituslaitoksen kanssa. Hakemuksesi lähetetään kilpailutettavaksi näille kyseisille toimijoille.

Pääsääntöisesti Axolainan yhteistyökumppaneihin lukeutuu vastuuntuntoisia pohjoismaisia rahoituslaitoksia sekä pankkeja. Listauksessa on mukana myös asuntolainojen asiantuntija sekä norjalainen pankki, joka on erikoistunut tarjoamaan lainapalveluiden lisäksi myös luottokortteja sekä säästötilejä.

Hakemuksesi voi tavoittaa mm. seuraavat toimijat:

 • Lea Bank
 • Instabank
 • Komplettbank
 • Bluestep
 • Bank Norwegian
 • Nordax Bank

Axolainan kautta saatujen laintarjouksien korkotaso

Axolainan sivustolla esitettyjen tietojen pohjalta lainatarjouksien korkotaso voi olla 4-20 % väliltä. Koron lisäksi lainakustannukset voivat olla vuodessa enintään 150 euroa.

Axolaina ilmoittaa sivustollaan seuraavanlaisen lainaesimerkin:

10 000 euroa, 10 vuotta, 120 maksuerää, todellinen vuosikorko 7,21 %, nimelliskorko 6 %, kulut 3923 € jolloin yhteissumma on 13 923 €.

Jokainen lainanantaja määrittelee omalla tavallaan asiakkaan henkilökohtaisen korkotason, jonka takia voit saada kaksi täysin erilaista lainatarjousta.

Jos luotonantaja toteaa luottoarvioin jälkeen, että asiakkaan maksukyky on riittävä ja taloudellinen tilanne vakaalla pohjalla, voi hakija saada matalakorkoisen lainan. Tyypillisesti pankit tekevät luottokelpoisuus arvion asiakkaan tulotasosta sekä muista tärkeistä maksukykyyn vaikuttavista tekijöistä.

Veloitetaanko lainojen kilpailuttamisesta jotain?

Lainojen kilpailuttaminen Axolainan avulla on täysin ilmaista. Voit siis kilpailuttaa lainasi vikkelästi yksinkertaisen hakemuksen avulla.

Useimmat kuluttajat voivat tässä kohtaa miettiä, että miten Axolaina pystyy tarjoamaan asiakkailleen ilmaisen kilpailutuksen. Noh ensinnäkin tämä mahdollisuus perustuu siihen, että jos päätät ottaa vastaan jonkun saamistasi lainatarjouksista, niin Axolaina saa palkkion kyseiseltä lainanantajalta uudesta potentiaalisesta asiakkaasta.

Kilpailutuspalvelun sijaan voit myös lähettää hakemukset manuaalisesti jokaiselle lainanantajalle, mutta yleensä tämä vaihtoehto voi viedä aikaasi jopa useita viikkoja.

Onko Axolainan käyttäminen turvallista?

Turvallisuuskysymyksessä otimme huomioon asiakkaiden kokemukset ja arvostelut Axolainan käyttämisestä. Meidän korviimme ei ole kantautunut mitään epäluottamusta herättäviä asioita emmekä myöskään löytäneet arvostelusivustoilta mitään kovin huonoja Axolaina kokemuksia.

Sivuston käyttäminen on turvallista ja se on suojattu SSL-salauksella. Hakemuksien käsitteleminen tapahtuu suojatun yhteyden alla. Myös Axolainan yhteistyökumppanit ovat luotettavia ja tunnettuja toimijoita.

Voit siis turvallisin mielin hyödyntää Axolainaa edullisen kulutusluoton tai järjestelylainan löytämiseksi.

Axolainan avulla voit myös järjestää lainasi yhdistelylainalla

Perinteisten kulutusluottojen lisäksi voit myös yhdistää nykyiset kalliit lainasi Axolainan kautta haetun edullisen yhdistelmälainan avulla. Lainojen yhdistäminen on mahdollista jopa 60 000 euroon asti.

Palvelun kautta voit tavoittaa yhdellä hakemuksella useiden pankkien sekä rahoituslaitoksien yhdistelylainatarjoukset.

Pääsääntöisesti yhdistelylaina on helpottanut monen kuluttajan elämää, kun useiden lainojen sijaan maksettavana on yhden edullisemman lainan korko ja kulut.

Edullisemman korkotason lisäksi tilinhoitomaksut pienenevät ja oman talouden seuraaminen on huomattavasti helpompaa. Yhdistämällä lainat voit kerryttää säästöä ja käyttää rahat johonkin lainojen lyhennystä järkevämpään hankintaan.

Korkeakorkoisten pikavippien tai osamaksujen yhdistäminen on järkevää vain silloin, jos uuden lainan korko sekä kustannukset ovat nykyisiä lainoja alhaisemmat.

Axolaina on osa Axo Groupia

Axolaina on pohjoismainen lainavertailupalvelu, joka on osa Axo Groupia. Axo Group on perustettu Norjassa vuonna 2008 ja sen perustajiin kuuluu Stig Arff ja Morten Armand Johansen.

Etenkin Norjassa Axo Finans on yksi tunnetuimmista lainavertailupalveluista.

Axo Finance Oy yhteystiedot

Axolainan asiakaspalvelu on tavoitettavissa arkisin 09.00-21.00 sekä viikonloppuisin 10.00-16.00 sähköpostitse ja puhelimitset.

 • Puhelin: 09 4245 2326
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@axolaina.fi

Axolaina kokemukset ja johtopäätös

Axolaina on sivustonsa perusteella käsitellyt tämän vuoden marraskuussa 43 837 hakemusta.

Ennen tämän oppaan kirjoittamista tutustuimme tarkasti netistä löytyviin Axolaina kokemuksiin. Palvelun kokemuksia ei ainakaan vielä löydy kovinkaan montaa. Joko asiakkaat ovat olleet niin tyytyväisiä palveluun tai ehkä se johtuu siitä, että se ei ole vielä toiminut lainamarkkinoilla riittävän kauan.

Otimme tähän osioon mukaan tunnetun arvostelusivuston Trustpilotin arvostelut. Tähän mennessä kokemukset ja Axolainaan liittyvät kommentit olivat positiivissävytteisiä. Trustpilotissa Axolaina on saanut 4,4 tähteä, joka vastaa erinomaista.

Seuraavaksi näet muutamia sekä positiivisia että negatiivisia arvosteluja Axolainasta:

4/5 tähteä antanut kommentoija: ”Kiitos suhteellisen nopeasta päätöksestä. Jätin yhden tähden pois, koska korko olisi voinut olla parempi.”

4/5 tähteä antanut kommentoija: ”Kohtuu nopeaa palvelua, en tosin saanut kuin yhden tarjouksen vaikka jälkikäteen tuli toiselta taholta viesti, että ”tarjous on umpeutunut”. Päädyin kuitenkin ottaman tuon ainokaisen tarjouksen.”

5/5 tähteä antanut kommentoija: ”Toiminta sujui hyvin ja asiallisesti, kaikki tiedot etenivät niin kuin piti, kokonaisuus kattava ja hyvä, suosittelen eteenpäin, kiitos ja kumarrus.”

3/5 tähteä antanut kommentoija: ”Hei, hakemus oli hyvä, yksinkertainen ja selkeä. Jäin kaipaamaan vastauksia hakemuksen kulusta. Oliko liitteet menneet perille ja missä kohtaa hakemukseni meni! Mutta kyselin viesteillä ja sain vastauksen.”

1/5 tähteä antanut kommentoija: ”Lainojen yhdistäminen ei onnistu. Joutuu maksamaan monia korkeita korkoja vaikka haluaisi laittaa ne nippuun ja maksaa vaan yhdestä korkoja väitetään että maksu ei onnistu vaikka summa on pienempi.”

5/5 tähteä antanut kommentoija: ”Hyvin onnistuitte, sain yhden tarjouksen, mikä oli hyvä ja pienikorkoinen. Sain maksettua kaikki pienet lainat ja kuukausimenot pieneni noin. 400 €. Olen hyvin tyytyväinen.”

1/5 tähteä antanut kommentoija: ”Epärehellinen firma. Lähettävät laittomia mainoksia tekstiviestispämmillä. Jos toiminta on heti ekasta yhteydenotosta alkaen laitonta niin tuskin toimii laillisesti myöhemminkään.”

Kuten huomaat joukkoon mahtuu niin negatiivisia kuin positiivisiakin kokemuksia. Suurin osa lainanhakijoista on kuitenkin saanut edullisia lainatarjouksia tai onnistuneet alentamaan kuukausikuluja yhdistelylainalla. Negatiivisissa kokemuksissa tuli ilmi myös se, että jotkut hakijat eivät olleet onnistuneet saamaan nykyisiä lainoja edullisempaa yhdistelylainaa.

Täytyy kuitenkin ottaa huomioon se, että lähes jokaisesta palvelusta löytyy positiivisten kokemuksien lisäksi myös negatiivisia palautteita.

Voimme tässä kohtaa todeta, että kokonaisuudessaan Axolaina on varteen otettava vaihtoehto, jos lainavertailusta ja edullisen lainan löytämisestä haluaa tehdä mahdollisimman helppoa.

Kyseinen palvelu saa plussaa erityisesti lyhyestä hakemuksesta, selkeistä ja läpinäkyvistä nettisivuista.

Parannettavaa on etenkin yhteistyökumppaneiden määrässä, joka luultavasti tulee kasvamaan vuosien saatossa. Voimme suositella Axolainaa, mutta jos haluat varmistua useiden lainatarjouksien saamisesta niin Axolainan sijaan suosittelemme käyttämään Omalainaa.

Omalainan yhteistyökumppaneiden määrä on suurempi, jonka takia useiden lainatarjouksien saaminen on todennäköisempää.

Axolaina – UKK

Voinko ottaa hakemukseen mukaan yhteishakijan?

Axolainan kautta voit hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan ottaminen mukaan parantaa lainamahdollisuuksia ja parhaassa tapauksessa voit saada lainallesi edullisemman korkotason sekä joustavammat ehdot. Päähakijan lisäksi myös rinnakkaishakijan tulee allekirjoittaa lainasopimus omilla verkkopankkitunnuksilla.

Miksi sain kielteisen lainapäätöksen?

Kielteinen lainapäätös voi johtua useista eri tekijöistä. Yksinkertaisesti se voi johtua hakijan riittämättömistä tuloista tai hakija ei täyttänyt kaikki palvelun asettamia ehtoja. Myös huonosti tai puutteellisesti täytetty hakemus voi johtaa kielteiseen luottopäätökseen. Voit tiedustella kielteisen luottopäätöksen syitä kyseisestä palvelusta.

Kuinka paljon voin saada lainaa?

Axolainan kautta voit saada vakuudetonta lainaa 2000 – 60 000 euroa.

Millainen on lainojen takaisinmaksuaika?

Axolainan kautta saaduille lainatarjouksille voit saada takaisinmaksuaikaa 1-15 vuotta.

Voinko saada Axolainalta lainapäätöksen heti?

Tyypillisesti alustava lainapäätös annetaan heti hakemuksen täyttämisen jälkeen. Täytä maksuton hakemus ja hae lainaa ilman vakuuksia Axolainan avulla. 

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
2000 - 60.000€
Lainasummat
25 vuotta
Ikäraja