Yrittäjät hakevat lainanmaksuille nyt lykkäyksiä

Tilanne maailmalla on muuttunut äkillisesti. Useita suuria tapahtumia on peruttu ja yritysten tulevista liikevaihdoista on kadonnut jopa 50 prosenttia toimi-alasta riippuen.

Kaikkiin yrityksiin tämä tilanne ei kuitenkaan vaikuta yhtä vakavasti, sillä esimerkiksi verkossa toimivien verkkokauppaa tekevien yritysten liikevaihto on jopa saattanut kasvaa, ainakin toistaiseksi.

Koska taloudellinen tilanne näyttää heikolta on se valitettavasti heijastunut myös lainoihin, yrittäjät eivät pysty maksamaan lainojaan ajallaan ja vaativatkin lykkäyksiä lainojen takaisinmaksuun. Tämä taas vaikuttaa yritysrahoittajiin ja heidän kauttaan jopa sijoittajiin.

Pienillä yrityksillä hätä on suurin

Koska monet pienet yritykset nojaavat lähes kokonaan tulevaan kassavirtaan eikä taseeseen ole kertynyt riittävästi rahaa, johtaa se auttamatta yritysten toiminnan kaatumiseen. Valtio on halunnut tarttua tähän ja tarjoaa yrittäjille nyt mahdollisuuden hakea työttömyysturvaa 30.6.2020 asti. Tämä on tarkoitus auttaa yksinyrittäjiä selviämään vaikeimman tilanteen yli, ja toivottavasti tämän jälkeen liiketoimintaa voidaan jatkaa normaalisti.

Vaikein on tilanne niillä pienillä ja keskisuurilla yrityksillä jotka ovat ottaneet yrityslainaa rahoittaakseen investointinsa. Tällaisessa tilanteessa ainoa asia jonka voi tehdä on koittaa saada lainalle uudelleen järjestely.

Lainojen järjestely saattaa olla vain väliaikainen ratkaisu yrityksille

Lainojen järjestely on kuluttajien keskuudessa tuttu ilmiö, jonka avulla he kilpailuttavat lainansa joka vuosi uudestana, jos tarjolla olisi entistä edullisempaa lainaa. Jos sinulla itselläsi on henkilökohtaisia lainoja voi lukea lisää lainojen yhdistämisestä.

Yritysten rahoittaminen on huomattavasti riskialttiimpaa, jonka takia harvemmin yritykset saavat järkevää tarjousta uudelleen rahoituksesta. Kannattaa kuitenkin tällaisessa tilanteessa ainakin vähintään hakea lainanlykkäystä.

Nyt on toivottavaa, että jokainen joka voi kantaa kortensa kekoon yksinyrittäjien puolesta tukee heitä esimerkiksi tilaamalla tuotteita verkosta tai ostamalla lahjakortteja, vain yhdessä voimme ylläpitää kestävää taloutta.