Western union

Western Union on maailman tunnetuin rahansiirtopalvelu, jota käytetään ympäri maailman rahan reaaliaikaiseen siirtämiseen. Yhtiöllä on yli 500 000 toimipistettä yli 200 maassa. Suomessakin moni käyttää palvelua lähettääkseen rahaa reaaliajassa ystävilleen ympäri maailman helposti ja nopeasti.

Mikä on Western Union?

Western Union on amerikkalainen yritys, joka on erikoistunut rahansiirtopalveluihin. Yritys on perustettu jo vuonna 1871. Nykypäivänä rahan siirtäminen on helppoa eikä tarvitse odottaa useita päiviä ennen kuin rahat siirtyvät pankista toiseen, lisäksi kulut joita perinteiset pankit aikaisemmin vaativat ulkomaansiirroista olivat järkyttäviä. Rahan siirtäminen ulkomaille on nopeaa ja todella yksinkertaista, rahat siirtyvät vastaanottajalleen minuuteissa. Esimerkiksi kun nyt lähetän rahaa ulkomaille ystävälleni, hän voi heti nostaa lähettämäni rahan Western Unionin toimipisteessä jossakin päin maailmaa välittömästi.

Miten käytän Western Unionia?

Saat lähetettyä rahaa joko verkossa tai palvelun toimipisteessä, jotka löydät heidän sivuiltaan. Suomessa toimipisteitä löytyy useita kaikista suuremmista kaupungeista kuten (Helsinki, Turku, Espoo tai Tampere) näiden lisäksi myös useammalla pienemmällä paikkakunnalla sijaitsee toimipisteitä. Kaikki toimipisteet löydät Western Unionin sivuilta. Jos aiot käyttää kyseistä palvelua useammin kannattaa ladata heidän sovelluksensa, näin voit nopeasti lähettää rahaa missä- ja milloin tahansa.

Näin lähetät rahaa verkossa:

 1. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi ilmaiseksi.
 2. Valitse summa, kohdemaa ja tapa jolla haluat lähetyksen toimittaa.
 3. Täytä kysytyt tiedot (vastaanottajan tiedot).
 4. Maksa kortilla tai pankkitunnuksilla luotettavan Trustly palvelun avulla.
 5. Saat vahvistuksen siirrosta ja koodin jolla voit seurata rahan kulkua.
 6. Vastaanottaja nostaa rahat.

Näin lähetät rahaa palvelun toimipisteellä:

 1. Etsi lähin toimipiste palvelun sivuilta ja suuntaa sinne.
 2. Täytä vaadittu lomake ja valitse toimitustapa.
 3. Palauta lomake ja annata lähetettävä summa käteistä asiakaspalvelijalle.
 4. Saat kuitin jossa on seurantakoodisi jolla voit seurata lähetystä.
 5. Rahat siirretään välittömästi.

Miten vastaanotan rahat?

 1. Etsi lähin toimipiste.
 2. Täytä rahojen vastaanottoon vaadittu lomake ja lisää lomakkeeseen myös seurantakoodi.
 3. Palauta lomake ja todista henkilöllisyytesi (ajokortti tai passi).
 4. Saat rahat samantien.

Rahojen vastaanottaminen ei välttämättä vaadi henkilöllisyystodistusta, jos haet poliisilta todistuksen kadonneesta henkilöllisyystodistuksesta esimerkiksi tapauksissa joissa passi on kadonnut ulkomailla matkaillessa. Sinun tulee vastata rahoja vastaanotettaessa kysymykseen, jonka rahojen lähettäjä on valinnut.

Rahansiirto tapahtuu heti jos rahat otetaan vastaan mobiilissa tai käteisenä. Jos rahat halutaan pankkitilille vie se 1 – 3 arkipäivää. Nopein tapa on siis käyttää jotakin muuta vastaanotto tapaa kuin pankkitiliä.

Mitä rahansiirto ulkomaille maksaa Western Unionilla?

Koko palveluhinnaston näet Western Unionin sivulla, mutta otetaan tähän muutama esimerkki.

Rahansiirto käteisnostolla 300 €

 • Thaimaa: siirtomaksu 4,9 euroa
 • Espanja: siirtomaksu 4,9 euroa
 • Ruotsi: siirtomaksu 4,9 euroa
 • Yhdysvallat: siirtomaksu 4,9 euroa

Rahansiirto tilille 300 €

 • Thaimaa: siirtomaksu 0 euroa
 • Espanja: siirtomaksu 2,9 euroa
 • Ruotsi: siirtomaksu 2,9 euroa
 • Yhdysvallat: vain käteinen 4,9 euroa

Hinnat tarkistettu: (16.8.2019) Hinnat vaihtelevat päivittäin riippuen valuuttakursseista, joten kannattaa ottaa vertailuun myös oman pankkisi palvelut.

Onko palvelu turvallinen?

Western Union on täysin turvallinen palvelu ja huijatuksi tuleminen riippuu rahan lähettäjästä itsestään. Jos joku pyytää verkossa rahaa, joka ei ole sinun tuttavasti on kyseessä mahdollisesti huijaus yritys näissä tapauksissa älä lähetä rahaa ellet tunne vastaanottajaa entuudestaan.

Tärkeää: Jos epäilet joutuneesi petoksen uhriksi soita välittömästi numeroon 0800 141414 jotta rahansiirto saadaan keskeytettyä, siirtoa ei kuitenkaan voida perua jos rahat on jo nostettu. Voit myös tarvittaessa tehdä ilmoituksen huijautuksi tulemisesta palvelun sivustolla.

 

Kirjoittanut: Nopeelaina.fi, joka on erikoistunut lainojen vertailemiseen. Haluamme keskittyä tarjoamaan kuluttajille mahdollisuuden vertailla lainat itse ennen varsinaista lainan hakemista.