Mistä rahaa remonttiin

Remontti tai remontointi tarpeet tulevat usein yllätyksenä asunnonomistajalle jonkin vahingon seurauksena. Moni kuitenkin voi vapaaehtoisesti haluta kunnostaa asuntoaan tai mökkiään, mutta se vaatisi kuitenkin panostuksia rahoituksen suhteen. Remonttia suunnitellessa on tärkeää ottaa useat asiat huomioon, jotka käymme läpi tässä artikkelissa.

Remonttirahat kustannustehokkaasti

Miten rahoittaa remontti?

Remontin voi rahoittaa säästöillä tai vähän kerrallaan palkasta, kustannusten kuitenkin ollessa melko suuria on suosituin rahoitustapa hakea kulutusluottoa. Jos remontin teettää jonkin yrityksen kautta on saatavilla kyseisen yrityksen tarjoamia rahoitusratkaisuja.

Palataan kuitenkin kulutusluottoon, joka on kulutukseen tarkoitettu laina. Kulutusluotto voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudeton kulutusluotto on mahdollista saada heti tilille, kun taas vakuudellinen kulutusluotto vaatii huomattavasti enemmän asiakirjoja ja kestää ennen kuin rahat ovat käytössä.

Tärkeintä on vertailla eri rahoitusvaihtoehtojen kustannuksia jotka muodostavat todelliset remonttikulut näitä ovat lainaan liittyen: korot, hallinointipalkkiot ja ehdot. Kulut ja ehdot lainojen välillä vaihelevat merkittävästi siksi varmistaakseen parhaan remonttilainan löytymisen kannattaa käyttää vertailua tai lainojen kilpailutusta tarjoavaa palvelua, kuten esimerkiksi Omalaina tai Luottonetistä.

Korot:

Korkojen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä monesti suuri osa lainakustannuksista syntyy koroista varsinkin jos haetaan isompaa remonttilainaa jolloin myös luonnollisesti laina-ajat ovat keskimääräistä pidempiä. Muista myöskin tarkkaan lukea ehdot ja tutkia todellinen vuosikorko, joka on kaikki kulut huomioon ottava.

Hallinointipalkkiot ja ehdot:

Hallinointipalkkiot vaihtelevat luotonantajakohtaisesti. Jotkut luotonantajat eivät peri ollenkaan hallinointipalkkioita vaan tämä kompensoidaan koroissa. Myös ehtoihin on hyvä tutustua tarkkaan jotta mahdollisia epäselvyyksiä ei tule.

Tarkennus kulutusluottoihin

Tarkennusta käsitteisiin vakuudellinen ja vakuudeton kulutusluotto.

Vakuudellinen kulutusluotto:

Vakuudellinen kulutusluotto on laina, joka on saatu vakuutta vastaan. Vakuutena voi toimia jokin arvokas omaisuus esimerkiksi auto tai asunto. Vakuuden ansiosta pankki tai luotonantaja voi myöntää lainan.

Jos henkilö ei jostain syystä pystykään maksamaan lainaa takaisin voi luotonantaja tai pankki pidättää oikeuden vakuuteen ja näin osa lainasta on ainakin turvattu rahoittajan näkökulmasta. Lainan hakeminen vakuudellisissa luotoissa kestää kuitenkin huomattavasti kauemmin kuin vakuudettomissa luotoissa.

Vakuudeton kulutusluotto:

Vakuudeton kulutusluotto eroaa vakuudellisesta luotosta siinä mielessä, että lainaa saadaakseen ei tarvitse antaa vakuuksia. Tälläisten lainojen hakeminen on merkittävästi nopeampaan ja lainaa onkin mahdollista saada jopa saman päivän aikana.

Kolikon toinen puoli on kuitenkin korkeammat kustannukset, joka johtuu siitä että luotonantaja joutuu ottamaan suuremman riskin rahoittaakseen lainan.

Remonttiyrityksen rahoitus

Rahoitus on myös mahdollista saada remonttia tekevän yrityksen avulla. Useat remonttiyritykset ovat solmineet yhteistyösopimuksen jonkin pankin tai rahoituslaitoksen kanssa mahdollistaen luoton hakemisen helposti ja vaivattomasti remonttiurakan yhteydessä.

Tämä on yksi helpoimmista tavoista hoitaa remontti-asiat kuntoon kerralla, sillä remonttia tarvitsevan ei tarvitse itse hakea erikseen lainaa. Näissä kustannukset kuitenkin vaihtelevat huomattavasti ja onkin suositeltavaa vertailemaan kaikki nämä vaihtoehdot ennen remonttisopimuksen tekemistä.

Jos olet tee-se-itse mies on paras vaihtoehto lähes poikkeuksetta aina hyvin kilpailutettu kulutusluotto. Suurin säästö remontissa tulee jos tekee asiat itse, monesti tämä ei kuitenkaan ole mahdollista jos tarvitaan esimerkiksi apua putkiremontissa tai kattoa laittaessa.

Vertaile vaihtoehdot itse tai kilpailuta

Moni remonttia harkitseva tyytyy itse vertailemaan lainansa. Keskimäärin remonttilainaa hakeva henkilö tutustuu kolmeen luotonantajaan ja pyytää näiltä lainatarjoukset. Jos käytät kilpailutusta tarjoavaa lainapalvelua et joudu maksamaan mitään ylimääräistä ja saat tarjoukset yli 30 pankilta ja rahoituslaitokselta. Näin voit olla varma, että mahdolliset remonttilainat on kilpailutettu huolellisesti.

Siksi suosittelemmekin käyttämään lainankilpailuttajaa remonttilainatarpeisiin, sillä saamasi lainatarjoukset eivät ole sitovia ellet itse allekirjoita sopimusta. Saat siis vapaasti päättää minkä lainan valitset vai valitsetko yhtäkään.

Lainan hakeminen netistä on täysin turvallista, eikä siinä piile mitään ylimääräisiä riskejä. Varmista kuitenkin, että käytössä on salattu yhteys kun tietoja syötetään. Näet salatun yhteyden sivuston “url-hakukentän” nurkasta, siellä näkyy lukon kuva jos yhteys on salattu ja turvattu.

Yhteenveto:

Remonttilaina on tyypillisesti suurempi laina keskimääräistä pidemmällä laina-ajalla. Tästä syystä joustoluotto ei ole useinkaan järkevin vaihtoehto ellei remonttilainan tarve ole pieni ja hetkittäinen. Kannattaa siis kilpailuttaa remonttilaina joko itse tai kilpailuttajaa apuna käyttäen, näin voit olla varma parhaiden ehtojen ja kustannusten löytymisestä.