Maksuvapaa kuukausi

Päivitetty viimeksi: 20. joulukuuta 2021
Maksuvapaa kuukausi lainoissa

Moni luotonantaja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden pitää tarvittaessa maskuvapaa kuukausi tai usemapi. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa?

Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa laina-aikana kuukautta, jonka aikana et maksa lainaa takaisin eli et lyhennä lainaasi ollenkaan. Maksuvapaita voi olla eri tyyppisiä, joten kannattaa tarkistaa omalta luotonantajalta minkälainen maksuvapaa on kyseessä.

Maksuvapaa voi olla lainakuukausi jolloin maksat vain lainastasi kyseisen kuukauden korot. Tai se voi olla kuukausi jolloin et lyhennä lainaasi ollenkaa etkä myöskää maksa korkoja kyseisen kuukauden aikana.

Mainos
5.0
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 60.000€
Lainasummat
1747 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
5.0
15 minuuttia
Maksuaika
100 - 70.000€
Lainasummat
1456 ihmistä valitsi tämän tarjouksen
5.0
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
1771 ihmistä valitsi tämän tarjouksen

Mitkä lainapalvelut tarjoavat maksuvapaita kuukausia?

Lähes kaikki lainapalvelut jotka myöntävät pikavippejä tai kulutusluottoja tarjoavat mahdollisuuden pitää maksuvapaita kuukausi. Tämä helpottaa myös luotonhakijan arkea jos jokin kuukausi sattuu olemaan taloudellisesti kehno ja tarvitaan hieman lisää maksuaikaa lainalle.

Ferratum Joustava luoton asiakkaana voit pitää kaksi kertaa maskuvapaan kuukauden 12 kuukauden laina-aikana. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse maksaa kuukausittaista minimilyhennystä joka kyseisellä lainapalvelulla on 10%. Maksuvapaan pitäminen ei myöskään maksa mitään, sillä se kuuluu jatkuva-luottoon.

Maksuvapaata kuukautta voi hakea ennen jo muodostuneen laskun eräpäivää, mikäli vaadittavat ehdot sen myöntämiselle täyttyvät. Ehdot tarkoittavat, että olet aikaisemmin lyhentänyt lainaasi ajallaan.

Muista, että aina maksuvapaan kuukauden pitäminen ei ole ilmaista. Esimerkiksi Credit24 laskuttaa hinnastonsa mukaisesti aina 5 euroa per pidetty maksuvapaa kuukausi.

Mukana myös perinteiset pankit

Pelkästään kulutusluottoyritykset eivät myönnä maksuvapaita, sillä myös perinteiset pankit ovat lähteneet mukaan vedoten joustavaan takaisinmaksuun. Esimerkiksi Osuuspankki tarjoaa yhden maksuvapaan kuukauden vuodessa jolloin luottoa ei tarvitse lyhentää eikä korkoja maksaa. Maksuvapaan pitäminen on ilmaista. Luottoja joihin on mahdollista hakea maksuvapaata Osuuspankilla ovat joustoluotto ja täsmäluotto. Huomaa että kulutusluottoihin et voi OP:lta hakea maksuvapaata.

Kasvaako lainan korko maksuvapaan aikana?

Laina kasvaa korkoa maksuvapaan aikana aivan samalla tavalla kuin normaalistikin, mutta usein maksuvapaiden ehtoihin kuuluu ainakin yksityisten joustoluottojen tai pikavippien puolella myös korkokulujen maksaminen.

Koska tätä vaihtoehtoa kannattaa käyttää?

Maksuvapaa sopii vain sellaisiin tilanteisiin joissa tarvitset lainalyhennyksen verran ylimääräistä rahaa. Lainan takaisinmaksun pitkittäminen nostaa lainan kokonaiskustannuksia eikä se ole loppujen lopuksi taloudellisesti tehokas ratkaisu, muuten kuin joustavampana lainana.