Käytetyn auton osto rahoituksella

Käytetyn auton ostaminen on kustannustehokas tapa saada hyvä auto käyttöön edullisesti. Monilla ei ole varaa ostaa uutena kallista autoa korkeaan hintaan, siksi käytetyn auton ostamisesta on tullut yhä suositumpaa. Internetissä toimii useita kauppapaikkoja käytetyille autoille kuten Tori.fi ja Nettiauto muutamia mainatakseni.

Tutustu edullisiin autolainaratkaisuihin

Käytetty auto lainalla

Miksi käytetyn auton ostaminen on järkevää?

Kun tarvitsee toimivaa autoa edulliseen hintaan on ensimmäiseksi järkevintä selata mitä kaikkia autoja on myytävänä. Voit selailla netissä tai käydä paikanpäällä käytettyjen autojen myymälässä katsomassa minkälainen auto sopii juuri omaan käyttöön.

Kun ostohetki lopulta koittaa on järkevää tarkistaa, että huoltokirjassa on merkintöjä auton säännöllisestä huoltamisesta. Näin et vahingossa osta romukasaa ylihintaan.

Mitä käytetty auto maksaa?

Käytetyn auton hintaan suurimmat vaikuttavat tekijät ovat: auton merkki, kilometrit, vuosimalli ja yleinen ulkoasu. Käytetyn auton ei välttämättä tarvitse olla vuosikymmeniä vanha tai loppuunajettu jotta se olisi edullinen.

Muutaman vuoden vanhemmat mallitkin joistakin autoista ovat erittäin kohtuu hintaisia.

Jotkut harrastavat autojen kuntoon laittamista. Tällä tavoin on mahdollista saada alleen jopa laadukas menopeli kohtuu hintaan. Työtunteja tosin voi vierähtää ja uusien osien hankkiminen ei myöskään ole ilmaista.

Tärkeää: Valitse auto, jonka hinta on kyseisen vuosimallin ja kilometrien keskihintaa. Näin varmistat, että keskustelet vain uskottavien myyjien kanssa jotka eivät hämärästi yritä myydä autoaan nopeasti, koska yksinkertaisesti se on rikki.

Miten rahoittaa uusi auto?

On olemassa monta tapaa rahoittaa uuden auton ostaminen. Suosituin tapa rahoittaa auton ostaminen on kilpailuttaa autolainat ilmaiseksi.

  1. Rahoita säästöistä: Moni rahoittaa ensimmäisen tai uuden autonsa kokonaan säästöillä. Näin vältyt ylimääräisiltä kustannuksilta, vaikka autolainakaan ei tänäpäivänä kovin kallis vaihtoehto ole.
  2. Autoliike järjestää rahoituksen: Moni autoliike tarjoaa mahdollisuuden auton rahoittamiseen heidän kauttaan. Usein automyyjillä on sopimukset joidenkin rahoituslaitosten kanssa kuten esimerkiksi Santander. Järkevämpää on kilpailuttaa koko rahoitustarjonta kerralla, jotta nähdään onko autoliikkeen tarjoama rahoitus varmasti edullisin.
  3. Kilpailuta kulutusluotot itse: Voit itse halutessasi kilpailuttaa mahdolliset autolainaratkaisut lähettämällä yhden hakemuksen, joka kilpailutetaan useassa pankissa. Saat useita tarjouksia heti! Kilpailuttamaan pääset yläpuolella olevasta linkistä.

Vakuudenton autorahoitus – Rahat heti tilille

Moni haluaa tehdä kaupat samantien, koska sopiva ja edullinen auto on löytynyt. Kuitenkin pelko muista ostajista kalvaa mieltä, sillä rahaa ei ole ehtinyt kertyä säästöön riittävästi. Näissä tilanteissa apunasi on kattava rahoitusvertailumme, jossa vertailimme vakuudettomat lainat, joista saat rahat tilillesi jopa muutamassa minuutissa – löydät koko listauksen täältä.