Nordax Bank kokemuksia - ovatko asiakkaat tyytyväisiä?

Päivitetty viimeksi: 16. helmikuu 2023
Meidän arviomme
5.0
5/5
Asiakkaiden arvio
4.1
4.1/5
Nordax Bank logo
Takaisinmaksuaika12 - 180 kuukautta
Lainasummat1000 - 60.000 euroa
KorkoAlkaen 5,90%

Mitä kaikkea Nordax Bank tarjoaa

Hyvät puolet

Huonot puolet

Yritys

 • Osoite:
 • Gävlegatan 22 C
 • 113 30 Tukholma, Ruotsi

Yhteystiedot

 • Sähköposti: info@nordax.fi
 • Puhelin: 030 – 603 6060

Yrityksen tiedot

 • Yritys: Nordax Bank AB
 • Y-tunnus: 556647-7286
 • Verkkosivut: Nordax.fi

Nordax Bank - Pohjoismainen asiantuntijapankki

Nordax Bankin juuret juontaa ruotsiin, josta se on alun perin lähtöisin. Monen kuluttajan korvaan nimi voi kuulostaa tutulta, sillä tämän pohjoismaisen pankin mainoksia on näkynyt välillä tv-ohjelmien mainoskatkoilla.

Nordax tarjoaa vakuudettomia ja kilpailukykyisellä korolla varustettuja kulutusluottoja 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Laina-aika on 1-15 vuotta. Kulutusluottojen lisäksi sen tarjonnasta löytyy myös säästötilejä.

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja

Millaisia Nordax Bank kokemuksia netistä löytyy?

Nordax Bank kokemuksia löytyy netin eri keskustelupalstoilta ja verkkosivuilta yllättävänkin paljon. Toisaalta jos haluaa tutustua muihin kuin suomalaisten kokemuksiin, niin kannattaa lukaista Trustpilot-sivuston Nordax Bank arvostelut, jossa on myös ulkomaisten asiakkaiden kokemuksia.

Nordax Bankilla on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Saksassa ja Norjassa. Kaikissa maissa liiketoimintamalli on muuten identtinen, mutta esimerkiksi Ruotsin tarjonnassa on kulutusluottojen lisäksi myös asuntolainoja.

Erityisesti Nordax Bank asiakkaat ovat kiitelleet palvelua sen tarjoamasta nopeasta lainanhakuprosessista sekä säästötilin korosta. Useimmat asiakkaat ovat kuitenkin kääntyneet jonkun toisen lainapalvelun puoleen, sillä Nordax Bankin kautta saatujen lainatarjouksien korko on ollut aika korkea.

Ruotsalainen pankki ilmoittaa verkkosivustollaan, että heidän antamien lainatarjouksien korkotaso vaihtelee 5,90-19,90 prosentin välillä. Korkotaso on aina henkilökohtainen ja se määräytyy asiakkaan antamien tieotojen pohjalta.

Negatiivista palautetta palvelu on saanut myös ”hyökkäävästä” markkinointitavasta. Useimpien asiakkaiden mielestä kyseinen palvelu lähettää liikaa e-mailia ja muita markkinointiviestejä.

Millainen on tämä Pohjoismainen pankki?

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, että Nordax Bank tulee alun perin Ruotsista ja sen liiketoimintamalli koostuu kuluttajaluotoista ja säästötilistä. Tämä pohjoismainen pankki on perustettu vuonna 2004 Ruotsissa, mutta nykyisin se on laajentanut toimintaansa myös Saksan, Suomen ja Norjan lainamarkkinoille.

Säästötili asiakkaita sillä on noin 300 000 Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Saksassa. Yhtiön toimintaa johdetaan Tukholmasta käsin ja palveluksessa heillä on noin 400 työntekijää. Nordax Bankin perustajilla on erittäin vankka kokemus luotoannosta ja kymmenen vuoden ajan he ovat muodostaneet kunnollisen organisaation, jonka peruspilarina on laaja osaaminen ja sitoumus.

Nordax Bank on luotettava pankki, joka toimii Ruotsin Finanssivalvonnan www.fi.se alaisuudessa sekä heidän toimintansa kuuluu valtion talletussuojan piiriin samalla tavalla kuin muutkin Ruotsin pankit. Tämä artikkelin myöhemmässä vaiheessa tutustumme paremmin Nordax Bank AB:n toimintaan.

Nordax Bankin korko muodostuu useista eri tekijöistä

Vakuudettomien lainojen korkotaso muodostuu useista eri tekijöistä. Nordax Bankin korko muodostuu mm. seuraavista tekijöistä:

 • Lainan nimelliskorko, joka voi olla 5,90-19,90 % välillä
 • Lainasta perittävä avausmaksu on 89 euroa (alle 4100 euron lainat ilman avausmaksua) ja se vaihtelee lainasumman sekä takaisinmaksuajan mukaan
 • Tilinhoitomaksu 5 €

Pääsääntöisesti lainojen korkotaso muodostuu lainan määrästä sekä takaisinmaksuajasta sekä siitä haetaanko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa. Myös luoton viitekorolla sekä asiakkaan maksukyvyllä on suora vaikutus lainan korkotasoon. Tyypillisesti pienemmissä lainoissa on korkeampi korkotaso ja puolestaan suuremmat lainat sisältävät alhaisemman koron.

Jotkut lainat voivat olla kiinteäkorkoisia tai joissain viitekorkona hyödynnetään euriboria. Esimerkiksi Nordax Bankin kulutusluotossa viitekorkona on yhden kuukauden euribor. Käytännössä siis viitekorko tarkistetaan kuukauden välein.

Lainan esimerkkilaskelma: ” Esimerkkikorko 8,9 %, todellinen vuosikorko 10,82 %, takaisinmaksuaika 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 euroa, avausmaksu 89 euroa. Tällöin kuukausieräksi muodostuu 214 € ja takaisinmaksettava summa on kokonaisuudessaan 12 830 €.

Nimelliskoron määrittää aina marginaali sekä viitekorko. Tämän lisäksi lainasta voidaan periä myös jotain muita kustannuksia kuten avausmaksu, kuukausittaiset tilinhoitomaksut tai muut lainakulut.

Etenkin suurempaa lainaa on mahdollista hakea toisen hakijan kanssa yhdessä. Tätä tapaa hyödynnetään varsinkin silloin, jos haettu laina tulee yhteiseen käyttöön. Tyypillisesti pankki tai rahoituslaitos voivat antaa yhteislainalle alhaisemman koron, kun takaisinmaksusta vastaa kaksi henkilöä. Tällöin pankeilla on pienempi riski tehdä luottotappiota.

Käytännössä jos pankki katsoo, että lainaamiseen liittyy vähän riskejä, niin silloin on mahdollista saada lainaa pienellä korolla.

Millainen on Nordax Bank todellinen vuosikorko? 

Todellinen vuosikorko on se mittari, joka kertoo mitä laina kokonaisuudessaan tulee maksamaan. Se sisältää nimelliskoron ja kaikki lainaan liittyvät kustannukset. Esimerkiksi Nordax Bankilla lainasumman ollessa 10 000 euroa, niin lainan todellinen vuosikorko on 18,74%. Todelliseen vuosikorkoon vaikuttaa asiakkaan täyttämät tiedot sekä lainasumma ja takaisinmaksuaika.

Voit tarkistaa Nordax Bankin etusivulta löytyvästä lainalaskurista, että millaisen esimerkkikoron saat tietylle lainasummalle. Huomioithan, että nämä luvut ovat suuntaa antavia.  

Voinko saada Nordax Bankilta yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia?

Nordax Bankin tarjoamien lainojen korkotasoa on pidetty kuluttajien keskuudessa kohtuuttoman korkeana. Jos sait kyseiseltä palvelulta korkeakorkoisen lainatarjouksen, niin voit sen sijaan kääntyä Omalainan puoleen. Myös Nordax Bank tekee yhteistyötä tämän lainanvälityspalvelun kanssa, joten kyseessä on erittäin luotettava lainojen kilpailutukseen erikoistunut palvelu.

Omalainalta saat yhdellä hakemuksella useita lainatarjouksia ja niiden joukosta voit löytää myös esimerkiksi Zmartan, Sortterin ja Bigbankin tarjoukset.

Omalaina on erittäin turvallinen ja luotettava suomalainen palvelu, jolla on jo yli 300 000 asiakasta Suomessa.

Päivitetyn ja ajantasaisen listauksen Omalainan yhteistyökumppaneista löydät täältä. Nopeelaina suosittelee, että kilpailutat lainasi Omalainalla, jotta saisit mahdollisimman kattavan kuvan lainamarkkinatilanteesta.

Millaista lainaa voin hakea Nordax Bankin kautta?

Nordax Bankin lainatuotteena toimii perinteinen kulutusluotto, jota on mahdollista hakea 1000 – 60 000 euroa. Kyseessä on kertaluontoinen lainatuote, jonka hakeminen ei edellytä vakuuksien tai takaajien käyttämistä. Takaisinmaksuajan voi valita 1-15 vuoden väliltä. Jo 1000 euron lainalla voi rahoittaa suurempiakin hankintoja tai haaveita.

Kulutusluoton lisäksi Nordax Bankin tarjoaman lainan voi käyttää lainojen yhdistämiseen. Eli uusi edullisempi laina käytetään nykyisten velkojen maksamiseen.

Kuka voi hakea lainaa?

Nordax Bank edellyttää, että hakija on vähintään 20-vuotias, jonka vakituiset vuositulot ovat vähintään 15 000 euroa ja joka on asunut Suomessa vähintään kolmen vuoden ajan. Kaikki lainapalvelut edellyttävät hakijalta puhtaita luottotietoja ja tämä kuuluu myös Nordax Bankin perusvaatimuksiin. Jokaiselle hakijalle tehdään luottotarkistus ja maksuhäiriömerkintä johtaa aina kielteiseen luottopäätökseen.

Nordax Bank AB on ruotsalainen pankki

Nordax Bank AB on ruotsalaisomisteinen pankki, joka toimii Ruotsin lisäksi Suomessa, Norjassa ja Saksassa. Kuten jo mainitsimme, että tämän ruotsalaisen pankin käyttäminen on turvallista, sillä toimintaa valvoo Ruotsin finanssivalvonta sekä toiminta lukeutuu Ruotsin valtion talletussuojan piiriin.

Sen tarjoama säästötili on Ruotsin Finanssihallinnon hyväksymä. Kaikki talletukset korvataan konkurssitilanteessa tai jos rahalaitoksen esimerkiksi katsottaisiin olevan maksukyvytön. Vuodesta 2018 alkaen Nordax Bankin omistajiin on kuulunut Nordic Capital Fund VIII (noin. 64%) ja Sampo oyj (noin 36%).

Vuonna 2021 vuoden lopussa Nordax osti norjalaisena digipankkina tunnetun Bank Norwegianin. Tämän seurauksena Nordax Bankista tuli Bank Norwegianin yksinomistaja.

Asiakaspalvelu ja yhteystiedot 

Postiosoite: Nordax Bank AB (publ) Box 23124 SE-104 35 Stockholm, Sweden

Vierailuosoite: Gävlegatan 22 113 30 Tukholma, Ruotsi

Laina-asiakkaat maanantaista perjantaihin klo. 9–17: 030 – 603 6060

Talletusasiakkaat maanantaista-perjantaihin klo. 9–17: 030 – 603 6070

Maksupalvelu 9-17: 030–603 6050

Kaikki henkilökohtaiset maksutiedot näet kirjautumalla Nordax Bank omille sivuille verkkosivuston kautta. Tarvittaessa voit olla asiakaspalveluun yhteydessä myös sähköpostitse osoitteesta info@nordax.fi.

Meidän arvostelumme ja yhteenveto

Näin yhteenvetona voimme todeta, että Nordax Bank on erittäin luotettava ja varteenotettava vaihtoehto jos tarve koskee yhdistelylainaa tai kulutusluottoa. Jotkut pankin asiakkaat ovat löytäneet sen avulla huomattavasti edullisemman lainan tai nykyisiä luottoja alemman korkotason.

Nordax Bankin sijaan suosittelemme kuitenkin käyttämään mieluummin kilpailutuspalvelu Omalainaa. Omalainasta meillä on enemmän kokemusta ja olemme tehneet palvelun kanssa tiivistä yhteistyötä jo pidemmän aikaa. Omalainalla on olemassaolonsa aikana sujunut kaikki laina-asiat moitteettomasti ja asiakkaat ovat olleet palveluun erittäin tyytyväisiä.

Meidän tietoomme ei ole ainakaan toistaiseksi tullut mitään hälyttävää tai mitään sellaista, että emme voisi suositella sitä. Siirry lukemaan Nopeelainan lainapalvelusivulta löytyvä Omalaina artikkeli ja siirry täyttämään maksuton hakemus kyseisen kilpailutuspalvelun verkkosivustolle. Täyttämäsi hakemus voi tavoittaa jopa 30 eri pankin lainatarjoukset. Kyseisen välityspalvelun kautta saatujen tarjouksien korkotasoa on pidetty erittäin kilpailukykyisenä.

Nordax Bank – usein kysytyt kysymykset

Minkä maalainen on Nordax Bank?

Nordax Bank on alun perin Ruotsista, mutta nykyisin sillä on toimintaa myös Suomessa, Saksassa ja Norjassa.

Miten pääsen Nordax omat sivut-osioon?

Siirry Nordax Bankin verkkosivustolle ja klikkaa oikealta yläkulmasta löytyvästä ”kirjaudu sisään” -napista. Kirjautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Minkälainen on Nordax lainan takaisinmaksu?

Palvelun kautta haettujen kulutusluottojen tai yhdistelylainojen laina-aika on 1–15 vuotta.

Kuka voi saada lainaa Nordax Bankilta?

Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias, jolla on minimissään 15 000 euron vuositulot sekä hän on asunut Suomessa vähintään 3 vuotta. Näiden ehtojen lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Millaista lainaa Nordax Bank myöntää?

Tämä ruotsalainen pankki myöntää vakuudettomia kulutusluottoja tai yhdistelylainoja. Lainaa voit hakea 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti.

4.1 Lue arvostelut
15 minuuttia
Maksuaika
1000 - 60.000€
Lainasummat
20 vuotta
Ikäraja