miksi yhdistelylainaa ei myönnetä

Yhdistelylainaa ei myönnetä – mikä avuksi?

Eikö olekin turhauttavaa lähettää lainahakemus yhdistelylainasta kerta toisensa jälkeen vain saadaksesi se hylättynä takaisin.

Me pureuduimme syvällisemmin syihin minkä takia yhdistelylainaa ei myönnetä. Syitä voi olla useita, mutta niiden ymmärtäminen parantaa todennäköisyyttä saada lainaa seuraavalla kerralla.

Kaikkein yksinkertaisin ratkaisu on hakea yhdistelylaina joltakin toiselta luotonantajalta. Mielellään sellaiselta joka pyytää lainatarjoukset puolestasi useammalta, kuin yhdeltä rahoituslaitokselta.

Tyypillisimmät perusteet yhdistelylainan hylkäämiselle:

Jokaisen hylätyn lainahakemus taustalla on aina jokin syy. Useimmiten se on jokin näistä seuraavista kolmesta, jotka tulemme käymään läpi.

Hakijalla on maksuhäiriömerkintä

Suomessa on laissa kiellettyä lainata rahaa henkilöille joilla on aktiivinen maksuhäiriömerkintä luottotietorekistereissä. Jos luottotietosi ovat menneet, joudut valitettavasti odottamaan kunnes merkintä poistuu rekisteristä kokonaan.

Hakijan maksukyky on liian heikko

Lainanhakijan maksukyky tarkistetaa huolellisesti joka lainahakemuksen yhteydessä. Maksukyky on yksi merkittävimmistä kriteereistä, joka määrää sen kuinka paljon rahaa voidaan lainata ja millä maksuaikataululla. Jos tämä on lainahakemuksesi hylkäämisperuste, katso seuraava kohta.

Haet lainaa epärealistisilla odotuksilla

Netistä on mahdollista saada suuria vakuudettomia lainoja jopa 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niitä myönnettäisiin jokaiselle. Näin suuret lainat vaativat monesti hyvätuloisen ammattin, runsaasti säästöjä tai rinnakkaishakijan.

Kannattaa siis asettaa lainatoive jo lainahakemuksen yhteydessä niin realistiseksi, että se varmasti menee läpi. Sopivan lainasumman ja takaisinmaksuajan pystyt itse päättelemään lainalyhennysten suuruksilla, kun vertaat niitä omiin kuukausittaisiin menoihisi.

Näin saat lainaa huomattavasti paremmalla todennäköisyydellä

Tiedämme kuinka työlästä sopivan lainan löytäminen voi olla. Tästä syystä haluamme tukea lainaa hakevia kuluttajia mahdollisimman tehokkaalla tavalla ja tarjoamme heille maksuttomat taulukkovertailut kaikista lainatuotteista. Taulukoista löytyy kaikki kyseistä lainatuotetta tarjoavat luotonantajat ja lainanvälittäjät.

Hae lainaa oikeasta paikasta: löydät sivuiltamme useita suosituksia hyviksi todetuista luotonantajista, jotka myöntävät lainoja korkealla todennäköisyydellä.

Ota rinnakkaishakija mukaan: tämä korostuu etenkin suuremmissa lainoissa. Et uskokaan miten paljon edullisemmin ja todennäköisemmin lainaa voi saada, kun lainan kustannukset jakautuvat kahdelle ihmiselle.

Maksa aikaisempia velkoja mahdollisimman paljon: jos olet kokeillut jo kaikki tällä sivustolla mainitut vinkit, eikä sinulla ole maksuhäiriömerkintää on paras vaihtoehto nykyisten velkojen lyhentäminen.

Kun olet lyhentänyt nykyisiä velkoja riittävästi, parannat todennäköisyyttä saada järjestelylainaa. Velkojen lyhentäminen kannattaa aloittaa kalleimmista rahoitustuotteista, eli osamaksuista ja luottokorttiveloista.

Yhdistelylainaa on siis vaikeuksista huolimatta mahdollista saada myös pienillä tuloilla. Tärkeintä on asettaa jo lainahakemusta täyttäessä realiteetit kohdilleen ja hakea vain sen verran lainaa, kuin oikeasti tarvitsee ja kuinka paljon pystyy rehellisesti lyhentämään sovitussa aikataulussa.